Home / Tesettür Giyim / En Güzel Tesettür Gelinlik Modelleri | 2021
En Güzel Tesettür Gelinlik Modelleri
En Güzel Tesettür Gelinlik Modelleri

En Güzel Tesettür Gelinlik Modelleri | 2021

Tesettür Gelinlik Modelleri

Geçmiş yıllarda gelin adayları, tesettürlü gelinlik bulmakta zorlanıyorlardı. Günümüz gelinliklerinden farklı olarak bunun yerine elbiselere özel olarak kol, yaka, göğüs kapama gibi ek detaylar yaptırırlardı. Ancak moda sektöründeki gelişmeler ile birlikte, tesettürü tercih eden gelin adayları için de birbirinden farklı model ve çeşitlilikte tesettür gelinlik tasarlanmaya başlanmıştır. Hem yeteri kadar kapalı hem de şıklığı ve zarafeti elden bırakmayan, bir yandan da oldukça gösterişli olan tesettür gelinlik modellerini sizin için bir araya getirdim.

Tesettür Gelinlik Modelleri
Tesettür Gelinlik Modelleri

Bu Yılın Moda Tesettür Gelinlikleri

Her kadının ve kızın küçüklüğünden beri giymeyi hayal ettiği gelinliklerde bu yıl Vintage ve Bohem stilleri damga vuracağa benziyor. Ayrıca dantel, tül ve ışıltılı ayrıntılarla, kabarık gelinliklerle düğününüzde daha farklı bir atmosfer yakalayabilirsiniz.

Her yıl çeşitli modellerle karşımıza çıkan bembeyaz gelinlikler füme renkler, tül ve dantellerin ahenkli dansı ile karşımıza çıkıyor. Rüya gecesi düğünlerde, kusursuz bir görünüme sahip olmak isteyen gelin adaylarının, aylarca kararsız kaldığı bir başka dikkat çeken tesettür gelinlik modeli de Osmanlı işlemeli gelinlik modelleri. Bu modeller daha çok krem ve kirli beyaz kumaşlar ile tasarlanıyor. Kol detayları genelde manşetli olan, yaka, ön kısım ve duvağı nakışlı olan bu model oldukça revaçta.


Osmanlı Tarzı Gelinlik Modeli
Osmanlı Tarzı Gelinlik Modeli

Bu yılın modern tesettür gelinlik modellerini incelediğimizde, gelin adaylarının tercih ettiği bir diğer model ise Fransız dantelli İspanyol kollu gelinlik modellerinin çokça tercih edildiğini görüyoruz. Asil ve zarif bir model tercih etmek isteyen, bahar düğünü tercih edenler için oldukça uygun olan bu tesettür gelinlik modeli kol kesiminin İspanyol kesim olması ile oldukça zarif, şık ve ağır bir görüntü yaratıyor. Bu modelde çoğunlukla A kesim etekler, krem ve fildişi tonlar, dantel ve el işlemeler dikkat çeken detaylardan.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2019 Yılı En Şık Tunik Modelleri

Trend modellerin yanı sıra hâkim yaka, pelerinli, taş işlemeli, kolları manşetli, dantelli, kaftanlı, plise kumaşlı, kat etekli ya da üç boyutlu tesettür gelinlik modellerini de tercih ederek şık ve zarif bir gelin olabilirsiniz. Trend tesettür gelinliklerin yanı sıra rağbet gören diğer modeller şu şekildedir; Viktoryen Stil Gelinlikler, Oversize Kurdeleliler, Tül Gelinlikler, Sade Saten Gelinlikler, Casual Gelinlikler, Kabartmalı Dantelli Gelinlikler, Pileli Gelinlikler ve Katlı Etekli Gelinlikler.

Tesettür Gelinlik Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Tesettür gelinlik seçerken birçok detaya bakmak gerekmektedir. Gelinliğin her detayı düğün anında sizin mükemmelliğinizi belirleyecek unsurlardır. “Amaaan gelinlik bu abartmaya gerek yok” demeyin. Yıllarca izlemekten sıkılmayacağınız düğün albümünüzde pişmanlık hissetmeyi istemez hiçbir kadın.

Kumaş

Gelinler ister geleneksel beyaz gelinlikler giysinler ister daha kültürel bir şey giysin, elbiseyi tamamlayan kumaşları satın almalıdır. Kaliteli bir başörtüsü ile gelinliğin kumaşı birbirini tamamlayan unsurlardır. İki parçanın kalitesinden ve görüntüsünden taviz vermemek gerekir. Gelinlikle uyumlu kumaş seçiminde mat veya parlak olma detayına dikkat etmekte fayda vardır.

Renk

Geleneksel beyaz bir elbise tercihi yaparken elbiseyi tamamlayan bir tesettür rengi bulmak oldukça önemlidir. Bembeyaz gelinlikler düğünlerin simgesi olabilir ancak beyaza çalan renklerle beraber bir renk patlaması yaşamaktan korkmayın. Kırık beyaz bu yılın modası. Belki de kendi farkınızı gelinlik rengi seçerken ortaya koyabilirsiniz.

Doku

Gelinlik tasarımcıları gelinlerine “Desen ve dokudan korkmayın” diye hatırlatıyor. Renk paletiniz konusunda çok titizseniz, farklı öğelerin dokusunu değiştirmek bile büyük bir fark yaratabilir. Şifon veya 3D çiçeklerle veya farklı ağırlıktaki kumaşlarla karıştırılmış bir saten gelinliğe sahip olmak, görünüme derinlik katabilir. Şık ve modern görünümü gelinlik dokusu ile kazanabilirsiniz.

Değişiklikler

Tesettür modası sadece saçınızı örtmekle ilgili değil aynı zamanda genel olarak mütevazı bir şekilde giyinmekle de ilgilidir. Gelinliğin herhangi bir şeffaf kısmına astar eklemek veya uygun görünüm için kol veya daha yüksek bir yaka eklemek gibi ekstra değişiklikler olacaktır. Gelinlik modeli tasarlayan stilistler, gelinlerin mütevazı bir görünüm için elbiselerinin altına farklı bir giysi giydiğini görmüştür, ancak bu çözüm bazen sıcak, rahatsız edici veya kilolu gösterebilir. Sade tesettür gelinlikler üzerine değişiklikler yapmak göz alıcı bir görünüm kazandırabilir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Tesettürlü Bayanlar İçin Siyah Renk Şal Modelleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.