Home / Moda / Kadın Jean Modelleri ve Tasarımları | 2020
Kadın Jean Modelleri ve Tasarımları
Kadın Jean Modelleri ve Tasarımları

Kadın Jean Modelleri ve Tasarımları | 2020

Kadın Jean Modelleri Nasıl Seçilir?

Kot pantolonlar bir asırdan fazla bir süredir hayatımızın içerisinde yer almaktadır (1873’te, tam olarak Levi Strauss ve Jacob Davis sayesinde icat edilmişlerdir). Jean pantolonlar, hayatımızda yer almaya başladığından beri birçok modelde üretilmiş ve dolaplarımızda giyilmeye hazır halde bizleri beklemektedir. Ancak kimi insan için kot pantolonlar vazgeçilmezdir bu yüzden yeni ve değişik parçaları denemek oldukça olağandır.

Sizin için bu yazımızda kadın jean modelleri seçmeye dair ipuçları derledik. Vücut tipinize ve tarzınıza göre jean bulmanız için size yardımcı olacağız. Unutmayın ki doğru bir jean seçimi sizi daima önde taşıyacak bir detaydır.

Skinny Jean (Dar Kot Pantolon)

Skinny jean pantolonlar, vücudu saran esneklikleri ile bilinir. Rahat kesim belden başlar ve ayak bileğine kadar uzanır. Çoğu skinny jean size rahatlık sunar. Bu nedenle ayak bileklerinizi daha küçük kesim kot pantolon içine sokmak daha kolaydır. Tercihinize bağlı olarak çeşitli eskitmeler ve bel boyu ile satışa sunulmaktadır.


Skinny Crop Jean

Skinny Crop Jean, Skinnye benzer ama daha kısa bir yapıdadır. Bu daha kısa versiyon, ayak bileklerinize biraz nefes alma alanı sağlar ve bir çift uzun ayak bileği botu veya düz ayakkabı ile harika görünür. Eskitmeli ve yırtık kenarlı modeller size daha salaş ve modern bir hava katacaktır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2015 Renkli Trençkot Modası

Cigarette Jean

Ne dar ne de tam anlamıyla düz olmayan bu kot pantolonlar genellikle uyluk bölgesinde sıkıdır baldırların üzerinde ise daha rahat bir kesime sahiptir. Genellikle ayak bileğinin sadece bir veya iki parmak üzerinde dururlar. Daha rahat bir görünüm için babet veya daha şık bir hava için bağcıklı sandaletlerle kombinleyin.

Straight Jean (Düz Kot Pantolon)

Düz kotlar gündelik kullanım için uygun olsa da doğru şekilde kombinlenmediği zaman tam bir facia görünüme yol açabilir. Ayakkabı ve bluz seçimleri düz kot pantolon ile ahenk içerisinde olmalıdır. Aksi takdirde sizi olduğunuzdan daha şişman veya çirkin gösterebilir. Retro görünümü seviyorsanız yüksek bel tercih edebilirsiniz.

Cropped Wide-Leg Jeans (Geniş Bacak Kısa Kot)

Bu kesim son yıllarda popüler hale geldi. Bu kot pantolon modeli genellikle yüksek bele, geniş bacak açıklıklarına sahiptir. Ayrıca kesimi kaval kemiğinin ortasında veya altında başlıyor. Spor ayakkabı veya sandaletle havalı ve havalı görünen pantolonlar arıyorsanız, bunlar sizin için uygun olacaktır.

Wide-Leg Jeans

Kısa boy pantolonları sevmiyorsunuz ama yine de daha geniş pantolon kesimini seviyor musunuz? O zaman bunlar size uygun modeller. Sandalet ve tişört ile daha hafif bir akşam gezmesi için oldukça uygun kombin yapabilirsiniz. Kot pantolonun rengine göre tişört seçiminizi yapabilirsiniz.

Relaxed Jean (Yumuşak Kot)

Relaxed jean pantolonlar düz kot pantolonlar gibi rahattır ancak daha kolay giyip çıkarmanıza olanak sağlar. Kalça genişliğiniz dar ise oldukça dolgun gösteren bir yapısı vardır. Zayıf kadınların tercih ettiği modeller arasındadır. Ancak geniş kalça yapısına sahip olan kişilerde dolgun bir görünüm oluşturacağı için ön kısımda potluk oluşturabilir.

High Rise Jean (Yüksek Bel Kot Pantolon)

Yüksek bel pantolonlar 80’lerin “mom jean” kot pantolonlarına benzemiyor. Yüksek belli kesimler trendlere geri döndü ve her zamankinden daha moda olarak kullanıma uygun. Göbek deliğinin tam ortasında biten pantolon için tüm crop üstleriniz ve kazaklarınızla mükemmel bir şekilde uyum sağlar.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Tunik Kombinleri ve 5 Detaylı Anlatım

Boyfriend Jeans

Bu kot pantolonlar hafif bol kesimleri sayesinde delicesine rahattır. Boyfriend pantolonları aşağıdan katlamak farklı bir hava yaratacaktır. Bu modeller ile özellikle mokasen veya sneaker ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Böylelikle en üst düzey rahat-şık kot tarzını yakalayabilirsiniz.

Distressed Jean (Yırtık Kot)

El becerileriniz iyiyse eski kotlarınızı yırtık hale getirebilir ve kendinize yepyeni bir model çıkarabilirsiniz. Eğer el becerileriniz o kadar iyi değilse ve bu tarza sahip olmak istiyorsanız şu anda moda olan kot pantolon mağazalarından birine gidin ve sizin tarzınıza uyan yırtık kotu seçin.

Kadın Jean Pantolon Beden Tablosu

bayan-jean-beden-tablosu
bayan-jean-beden-tablosu
mavi jeans beden tablosu
mavi jeans beden tablosu

Sonbahar – Kış Bayan Jean Pantolonlar

Bu yıl da doğrusu birbirinden ilginç model ve tarzlar alışılagelmişin dışında. Bu sene koleksiyonunda podyumlardan sokak trendlerine ne kadar yansıyacak hep beraber göreceğiz.

Jean Pantolon Modelleri Fotoğraf Galerisi

Bir önceki yazımız olan Boyfriend Kot Kombinleri | 2021 başlıklı makalemizde boyfriend, boyfriend jean ve boyfriend kot pantolon hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Oversize Kazak Kombinleri

Oversize Kazak Kombinleri | 2021

Oversize Kazak Kombini Nasıl Yapılır? Kış geldi ve havalara soğumaya başladı. Kış mevsiminin şartları oldukça …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.