Home / Dekorasyon / Mutfak Dekorasyonu Fikirleri
2016 Beyaz Mutfak Dekorasyonu
2016 Beyaz Mutfak Dekorasyonu

Mutfak Dekorasyonu Fikirleri

Mutfak dekorasyonu fikirlerini bu konumuzda mutfaktaki dekorasyonuna özen gösteren kadınlar için derledik. Büyük ve güzel mutfak tasarımlarını galeride bulabilirsiniz.

Evimizin en önemli odalarından birisi de mutfaklarımız dır. Mutfaklar gerek aile gerekse misafirlerimizle hoş yemeklerin yenilebildiği ve gün içerisi aktif olarak kullanılan nadir odalardandır. Bu kadar aktif kullanılması ve zamanın çoğunun burada geçmesi mutfak dekorasyonlarının önemini kat ve kat arttırmaktadır.

Mutfak dekorasyonunuzdan sıkıldıysanız veyahutta ilk kez dekoratif bir çalışma gerçekleştirecekseniz dikkat etmeniz gereken unsurlardan birisi mutfağınızın boyutlarıdır. Burada sürekli hareket halinde olacağınızdan dolayı ilk olarak genişlik ön planda tutularak hareket edilmelidir. Bunun için mutfak boyutunuz sizin için küçükse mutfak eşyalarınızı konumlandırma konusuna özen göstermelisiniz. Çünkü bilirsiniz ki kadınların hayali geniş bir mutfağa sahip olmaktadır.


Daha sonra ki adım ise mutfağınızda kullanacağınız eşyaların tercih meselesidir. Mutfak eşyalarının rengi konusunda en çok edilen renk beyazdır. Çünkü beyaz odanızı yeterli ferahlığa kavuşturacak ve mutfağınız daha geniş bir görünüme sahip olacaktır. Tabi beyaz renginin yanında kırmızı,sarı gibi canlı renkler seçebilirsiniz. Ancak mutfak eşyalarınızı seçerken renk konusundan daha çok mutfak eşyalarınızın işlevselliğine dikkat etmelisiniz. Örneğin mutfak dolaplarınızda ki bölmelerin veya çekmecelerin yeterli kapasitede olmasına özen gösteriniz. Çünkü mutfaklarınızda birçok araç ve gereç olmasından dolayı yeterli bir depolama alanı mevcut olması gereklidir.

Her odada ne kadar önemliyse mutfakta da aydınlatma konusu bir o kadar önemli bir yere sahiptir. Mutfaklarda sürekli yemek hazırlama işlevi gerçekleşmesinden ötürü mutfak taşlarınızın yeterli bakımda aydınlığa sahip olması gerekmektedir. Bunun için mutfak dolaplarımızın altına spot ışıklar yerleştirebilirsiniz. Ayrıca aydınlatmanın iyi olması demek odanızın daha ferah ve geniş olması demektir. Bunu akıllarınızdan çıkarmayarak hareket ediniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Her Yerde Yaz - Sil Sticker Modası !

Son olarak ise mutfağınızda komple bir set gibi her şeyin uyum içerisinde olmasına dikkat ediniz. Şimdi de bizim seçtiğimiz mutfak tasarımlarını fotoğraflarına bakalım.

 

Bir önceki yazımız olan Genç Odası Dekorasyon Fikirleri | 2021 başlıklı makalemizde dekorasyon, eğlenceli genç odası ve genç odası hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri

Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri | 2020

Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri Nasıl Yapılır? Tığ işi örgü battaniye, çeşitli boyutlarda bir tığ …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.