Home / Makyaj / 2016 Trend Makyaj Rengi; MAVİ
Mavi Makyaj Modeli
Mavi Makyaj Modeli

2016 Trend Makyaj Rengi; MAVİ

2016 Trend Makyaj Rengi Maviden Bahsedeceğiz, Bu Yaz Çevrenizde Sizi İlgi Odağı yapabilecek bir Makyaj Rengi.

Moda dünyasında her gün yeni gelişmeler ve yeni trendler ortaya çıkmaktadır. Bu durum makyaj alanında da aynı şekilde gerçekleşmektedir. Makyaj kadınları şık ve güzel bir görünüme ulaştırmada yardımcı olan bir ekendir. İçerisinde bulunduğumuz yaz sezonunun trend makyaj rengi ise mavidir.

Mavi renk hemen hemen her cilt tonuna uygun olduğu gibi renkli ve renksiz göz yapısı ile de uyum sağlayabilen ender renklerdendir. Sakinleştirici ve dinlendirici bir havası olan mavi rengine sizlerde dışarı çıkarken makyajınızda yer verebilirsiniz.


Mavi renginin birçok farklı renk tonu bulunması ile de kadınlar tarafından en çok tercih edilen makyaj renklerinden biri haline gelmiştir. Sizlerde mavi rengini makyajınızda kullanmaya karar verdiyseniz maviyi kendisine yakın diğer renk tonlarıyla beraber kullanarak daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Mavi renkte makyajlar birçok saç rengi ile birlikle kullanılabilme özelliğine de sahiptirler.

Mavi renkle uyumlu olarak kullanabilen renkler ise pembe , ten tonları ve gri rengidir. Mavi rengini yukarıda saydığımız bu renklerle beraber kullanabilirsiniz.Örneğin gündüzleri dışarı çıkarken mavi bir göz farı ve pembe allık sürerek gayet şık bir görünüme kavuşabilirsiniz. Geceleri dışarı çıkarken maviyi tercih etmek isterseniz ise gri veya gece mavisi ile birlikte mavi rengi tercih ederseniz sizler için daha doğru bir seçim olacaktır. Geceleri dışarı çıkarken daha şatafatlı modeller seçmeniz şiddetle öneriyoruz. Özellikle mavi bir göz rengine sahipseniz mavi renkte bir makyaj modeli seçerek gözlerinize dikkati kolayca çektirebilirsiniz.

Gelin şimdi 2016 yılı moda dünyasında mavi renkte makyajı kimler nasıl kullanmış fotoğraf galerimize göz atarak inceleyelim.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2016 Mor Renk Ruj ve Makyaj Fikirleri

Bir önceki yazımız olan Gözleri Büyüten Makyaj Nasıl Yapılır? | 2021 başlıklı makalemizde büyük göz makyajı, dumanlı göz makyajı ve göz altı kapatıcısı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri | 2021

Evde Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Makyaj yapmak güzellik ve bakımın en önemli parçalarından bir tanesidir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.