Home / Saç / Trend Saç Modeli; Örgülü Topuzlar | 2021
Örgülü Topuzlar
Örgülü Topuzlar

Trend Saç Modeli; Örgülü Topuzlar | 2021

Örgülü Topuz Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler

Bu yıl saç dünyasında farklı değişiklikler meydana gelecek ve artık birden fazla saç modeli kombin haline getirilerek birlikte kullanılacak. Birçok saç modeli birbiri ile uyum gösterirken bunlar arasında en fazla göze çarpan ve beğenilen saç modeli örgülü topuzlardır.

Bildiğiniz üzere örgü ve topuz saç modelinin birden fazla versiyonu mevcuttur. Bu nedenle farklı görünmek isteyen kadınlar örgülü topuz saç modelini tercih edebilir. Saç modeli ile fark yaratmak isteyen kadınlar için birçok sayıda hem örgü hem de topuz modeli bulunması biz kadınların işini oldukça kolaylaştırmaktadır.

Örgülü Topuz Nasıl Yapılır?

Topuz modellerinden yüksek, düşük ve balerin topuzlarından herhangi birini seçtikten sonra beğendiğiniz bir örgü modelini saçlarınızın istediğiniz bir yerine işleyerek şık ve hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. Günümüzde örgüler genellikle saçların yan kısmında tercih edilerek etkileyici bir görünüm elde edilmektedir. Bunun dışında örgüleri kullanacağınız yerler saç modeliniz ve saç boyunuza göre değişiklik gösterebilir. Eğer uzun saçlara sahip ve düşük topuz saç modelini tercih ettiyseniz saçlarınızın arkasında veya yanında örgü modeline yer verebilirsiniz.


Yüksek topuz modeli tercih edip saç boyunuz kısa ise saçlarınızın tepesinde örgü modeline yer verebilirsiniz. Düşük topuz saç modelinde ince örgülere  yer verebilirsiniz. Yüksek topuz saç modelinde ise ister ince ister kalın örgü modellerine yer verebilirsiniz. Farklı bir model isteyenler ise topuzlarının hemen altına örgü modeline yer vererek dikkatleri üzerine çarpan bir modele sahip olabilir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Yüzü İnce Gösteren Saç Modelleri | 2021

Neden Örgülü Topuz Tercih Edilir?

Örgülü topuz modelleri şık ve etkileyici olmasının yanı sıra biz kadınlara rahatlık sağlayan saç modellerinden birisidir. Bilirsiniz hem topuz hem de örgüler rahat hareket etmemizi sağlayan, işimize engel olmayan aksine kolaylaştıran saç modellerindendir. Ayrıca örgülü topuz saç modelleri kadınları genç gösteren saç modellerindendir. Her kadına yakışan bu saç tipi her saç rengi ile de uyum sağlamaktadır. Yediden yetmişe her kadının tercih edebileceği örgülü topuzları 2018 yılında mutlaka sizlerde sıklıkla tercih etmelisiniz.

Son Moda Örgülü Topuz Modelleri

Örgülü topuz dendiğinde akla pek çok hoş resim geliyor. Sizlerin kafanızda oluşan bu görüntülere istenen modern dönüşü vermemize izin verin. Çalmak isteyeceğiniz için saç tokalarını ve süslemelerini çıkarmaya hazır olun! Örgülü topuz saç modelleri her mevsim için harikadır.

Kuş Kafesi Topuzu

Topuzun etrafındaki bu örgü ile simetri kazanır! Merkezden gelen iplerle iç içe dokunan görsel olarak çarpıcı örgü, size sanatta akan Yunan kadınlarını anımsatan bir görünüm verir. Tüm saçınızı tek bir yerde tutmanın bir yolu var, ancak yumuşak bir girdap haline gelen karmaşık bir kafes yapmaya hazır olun.

Kuş Kafesi Topuzu
Kuş Kafesi Topuzu

Çapraz Örgü Şeritleri ve Dağınık Topuz

Tamamen modern bir saç modeli için buradaki örgülü topuz kombinasyonunu deneyin. Saçlarınızı boynunuzdan uzak tutmak istediğiniz o uzun sıcak yaz geceleri için mükemmeldir. Koca topuzu birkaç şerit örgüyle tamamlayın.Herkesin görünüşünüzü nasıl yeniden yaratacağını sormasını sağlayacaksınız!

Çapraz Örgü ve Dağınık Topuz
Çapraz Örgü ve Dağınık Topuz

Pin Up Stili Örgülü Kabarık Saç Modeli

Bu büyüleyici görünüm, bir örgü kabarıklığına dayanıyor. Canlı renkler, kalın örgüler grubuyla güzel bir şekilde ön plana çıkarılmaktadır. Saçların ön tarafı kırklara geri götüren bir stil oluşturur. Rahat bir elbise veya biraz tayt ve bol bir bluz giyin!

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kısa saçlı kadınlar için topuz modelleri ve yapımı
Pin Up Stili
Pin Up Stili

Basamaklı Fransız Girdap Örgü Topuzu

Bir çiçek ile görsel olarak hareket eden bu Fransız örgüsü, senfonide bir akşam veya basit bir yolculuk için uygun, şık bir topuz. Altta sarmal bir topuza dönüşen basamaklı daha kalın bir Fransız örgüsüyle bu saç modeli, tam ortada taze bir çiçek açmak için mükemmel bir yer oluşturur. Bu, romantik bir randevu için görünümünüzü otomatik olarak süsleyecek!

Basamaklı Fransız Girdap Örgü Topuzu
Basamaklı Fransız Girdap Örgü Topuzu

Taç Örgülü Gevşek Topuz

Uzun saçlar için etrafına örgülü bir topuz yapmak harika bir fikir olacaktır. Buradaki fikir, görünümü mükemmelleştirmek için örgüler sayesinde gevşek bir topuz oluşturmaktır. Bir taç örgüsü, tüm gevşek uçları aynı hizada tutarken, hoş saç renginizi gösteren geniş bir kabarıklığı meydana getirir.

Taç Örgülü Gevşek Topuz
Taç Örgülü Gevşek Topuz

Çift Örgülü Topuz

İki örgü birden iyidir! 45 derecelik açıyla ayarlanmış bu çift Fransız örgüsü, daha iyi bir görünüm elde etmek için herkesin başını çevirmesini sağlayacak! Örgülerin uçları bükülerek boynunuzun tabanında akışkan bir U şekli oluşturabilir. Yolunuza çıkan tüm davetlere hazır olacaksınız!

Çift Örgülü Topuz
Çift Örgülü Topuz

Dağınık Örgülü Kabarık Topuz

Bazılarımız daha geleneksel iken, vahşi saçlı veya sadece modaya uygun görünmek isteyenler var. Bu kabarık topuzda dağınık ve benzersiz bir şey bulunabilir. Bir topuzdaki bir dizi dokuma örgüler, eski stillerin empresyonist bir versiyonunu oluşturur. Yaratıcı bir ruh için mükemmel örgülü topuz modeli!

Dağınık Örgülü Kabarık Topuz
Dağınık Örgülü Kabarık Topuz

2018-orgulu-topuz 2018-orgulu-topuz-sac-modeli 2018-orgulu-topuz-sac-modelleri orgulu-topuz orgulu-topuzlar orgulu-topuz-sac-modeli orgulu-topuz-sac-modelleri

Bir önceki yazımız olan Koyu Balyajlı Saç Renkleri | 2022 başlıklı makalemizde gölgeli kahverengi, gölgeli kumral saç ve gölgeli saç hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.