Home / Saç / En Popüler Kadın Kısa Saç Modelleri| 2020
kısa saç modelleri

En Popüler Kadın Kısa Saç Modelleri| 2020

En Popüler Kadın Kısa Saç Modelleri

En popüler kısa saç modelleri ve kesimleri mükemmel makyaj ve moda kıyafetler ile harika bir görünüm vermektedir. Bunun için ilk öncelik yüzünüzün şekline uygun doğru kısa saç kesimi bulmak gerekmektedir. Saç modeli stiliniz  için en önemli detaydır. Saç kesimini yüzünüze uygun ve modern kısa kesim saç modellerinde seçerseniz şık ve çekici görünmesini sağlayabilirsiniz. Makalemizin içinde kısa saç modeli ile ilgili ipuçları var. Makalenin devamında sizler için en popüler kadın kısa saç modellerinden biri fotoğraf galerisi oluşturduk. Fotoğrafları tıklayarak büyütebilirsiniz.

Saç çeşitleri, her mevsim, her zaman değişiklik gösterir, ama önemli olan size yakışacak modeli seçmek. 2020 yılı itibariyle sizler için, dahası saçlarını kısa olan saç modelleri yapacak veya yapmaya hazırlanan kadınlar için tüm kısa kesilmiş saç modellerini kapsayan çok detaylı ve kapsamlı bir çalışma yaptık. En sofistike ve seksi kısa kesim saç modelleri arıyorsanız doğru yerdesiniz!

Kısa Pixie Saç Modeli Nedir?

Kısa Pixie saç modeli çok kısa yani erkeklerin saç kesimleri kısalığında kesimi yapılan kadın saçı modelidir. Bu saç modeli bebek yüzlü ve yüz hatları düzgün ve pürüzsüz olan hanımların tercih etmesi gereken bir saç modelidir. Bu saç modeli yüz hatlarınızı tamamıyla ortaya çıkaracaktır. Bu yüzden güzel bir yüz yapınız olması gerekiyor.


Kısa Pixie saç modeli, kadınlara öz güven patlaması yaşatan bir saç modelidir ve kullanması çok kolay ve rahattır. Saçlarımızı aynen erkeklerinde yaptığı gibi banyo sonrası kurutma ve çeşitli saç spreyleri ve jöleler ile istediğimiz şekli kolayca sağlayabiliriz.

Kısa Kesim Saç Asimetrik Modeller Nedir?

Asimetrik saç modelleri saçlarımızın bir tarafı ile diğer tarafının farklı uzunluklarda olması ile yapılan saç kesim modelidir. Asimetrik saç modeli hemen hemen bütün yüz tiplerine uyumlu bir saç modelidir. Yüzünüzde kusur buluyorsanız bu saç modeli ile kusurlu olan kısmı uzun bırakarak kapatabiliriz.

Asimetrik saç modeli kullanmak istiyorsanız, saçlarınızı da buna göre şekillendirmek gerekiyor. Eski yıllarda oldukça tutulan ve favori saç modelleri arasından olan asimetrik saç modeli size gerçekten sofistike bir hava katacaktır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Yağlı Saçlar İçin Kesin Çözüm

Kısa Kesim Saç Modelleri Kimlere Daha Çok Yakışır?

Meşgul ve hareketli bir yaşam içinde kadınlar genellikle kısaltılmış saçı seçerler. Kullanımı kolay olmasından ve bakımı az olması sebebiyle saç modeli tercihinde birinci sıraya oturmaktadır. Ama bu kullanım kolaylığı saçlarımızın tipine göre değişiklik göstermektedir. Örnek olarak; kabarık bir saç yapısına veya dalgalı bir saç yapınız var ise, saçlarımıza muhakkak şekil vermemiz gerekecektir ve bu size zamanla bir külfet getirecektir. Fakat düz bir saç yapınız var ise kısa boy saç modellerinden birini kullanmanızı mutlaka tavsiye ederiz. Asimetrik saç, küt saç vb. modeller bu ihtiyaçlarınıza cevap verebilir.

Kadının Vücut Şekline Göre Kısa Saç Modeli Seçimi

Kısa boy saç modeli seçilirken, Bunu yaparken yüzümüzün tipi değilde vücut şekline göre de değerlendirme yapılmalı ve ona göre kısa kesilmiş saç şekli verilmelidir. Hacimsel olmayan bir kısa kesilmiş saç şekli vücudumuzun da istenmeden bozuk görünmesine yol açar. Bu nedenle kilolu hanımların problemi sayılan kısa saç modellerini tercih etmemeleri önerilir.

Kısa saç kesimine karar verme aşaması belirli bir zamana ve sürece bağlıdır. Kısa saç kesiminde ince eleyip sık dokumak sonrasında yaşanabilecek pişmanlıklar hesaba katılmalıdır. Kısa olan saçın kadınlara verebileceği çekicilik bir başkadır.

Kısa Saç Modellerini Kimler Tercih Etmeli?

Orantılı olmayan ve yapılı bir vücudunuz var ise kısa saç modellerinden uzak durunuz. Hacmi olmayan kısa saç vücut persiyonunu bozar ve sizleri biçimsiz bir görünüme sokar. Bu sebeple kilolu hanımların kısa saç modellerini tercih etmemesi gerekir. Kısa saç için ikinci bir istisna ise uzun boyu olan kadınlardır. Uzun boylu hanımlar için kısa saç tavsiye edilmez. Sebebi ise uzun boyunuz kısa saçlar ile birlikte sizi olduğunuz boyunuzdan dahada fazla uzun gösterecektir.

Bu kısa saç modelleri için şunu diyebiliriz ki kadınlar için günden güne yaygınlaşarak trendi hale geldi ve verdiği rahatlık ve bakım kolaylığı ile kısa boy saç kesimi yaptıran kadınların sayısı gitgide artıyor. Galerimizde özellikle son resimlerde 2020 modasına ait kısa kesilmiş saç fotoğraflarını incelebilirsiniz. Kısa saç hakkında çok detaylı bilgiler için galeriye girmeden aşağı doğru hareket ediniz. Galeriden daha aşağıda tüm kısa kesim saç modelleri ile ilgili fotoğraf ve bilgiler bulabilirsiniz.

Dünya çapında ve Türkiye’de birçok ünlü uzun saça göre daha çok kısa boydaki saçı tercih etmekte. Birçok kadın tarafından her zaman kullanılan kısa kesim saç tipi, özellikle davetlerde kadınları gerçekten şık bir görünüme büründürebiliyor. 2020 kısa saç modelleri kategorisinde gerçekten önemli bir yere sahip olan kullanışlı saç modelidir. Kısa kesim saç alt kategorisinde kısa küt, Bob, katlı kesim, kısa örgü saç modelleri bayanların çokça tercih ettiği alt modeller arasında.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Moda Kısa Saç Modelleri | 2021

Çoğu kadın hayatında bir defada olsa saç modelini kısa saç olarak kestiremese bile aklından geçmiştir. Saç kesimini yaptırırken özellikle ilk defa kısa kestiriyorsanız mutlaka uzman bir kuaföre yaptırın çünkü uzman kuaförler saç yapınızı dikkate alarak kesim yapacaklardır. Yüzünüzün tipi, saçlarımızın kalın veya ince olması, boynunuzun uzunluğu ve yapısı, vücut yapınız hepsini dikkate almak saçlarınıza boy ölçüsü vermede işe yarayacaktır.

Kadın Moda Kısa Saç Modelleri Fotoğraf Galerisi

Dikkat: 2020 Yılı kısa saç modelleri hakkında çok yönlü ve detaylı bilgiler içerir. Tüm kısa saç modellerinden örnekleri bulabilir ve ilham alarak sizde kısa saç deneyebilirsiniz.

Erkeklerden ziyade kadınlar için saçın güzellik için önemi çok daha önemlidir. Eski yıllardan beri bu kadınlar için böyledir. Bu sebeple kadınlar kendilerine en çok yakışan saç modeli arayıp dururlar. Uzun süre senelerce aynı tip saç modelini kullanmaktan ya sıkılır veya değişiklik olması amacıyla kadınlar kendilerine yakışacak yeni saç modellerini ararlar.

Kısa saç stilinin doğasında modern ve genç bir görünüm iksiri vardır. Bu sebeple bunu bilen hanımlar saçlarını daima kısa boydaki saç modelleri yaparlar. Kısa kesilmiş saç modelleri hakikaten bayanlar için büyük bir rahatlıktır. Kısa saç, bulunduğu kadının çekim kuvvetini ve cazibesini arttırır. Kısaltılmış saç bulunduğu kadını diğer kadınlardan farklı yapar. Düşünün bir basitçe şekle giren saçlarınız olsun istemez misiniz. ufacık bir hareket ile saçlarınızı modele sokar ve havasını değiştirirsiniz.

Şunu belirtmek gerekir ki kısa saçın modellerinin rahatlığını benimsemiş ve alışmış bir kadın, her zaman saçlarını biraz daha kestirip Pixie yaptırmayı bile düşünür. Yüz şeklimize yakışan modelleri ve saçlarımızı kısa kesim yaptırmanın verdiği öz güven patlaması kısa modellerini yaptırmadan önce hangi yüz şekline göre nasıl modeller seçmeliyiz konusunu ele alalım. Kısa boydaki saç pişmanlık asla bir pişmanlık değil bunun aksine, saçlarımız için verdiğimiz en doğru karar olması açısından yüz şeklimize yakışacak saç modelini ince eleyip sık dokumamız gerekecektir.

Cozmo saç dergisinde yazılanlara göre; çene altına yatay paralellikte bir kalem koyarak ve kulak memesinin hemen altından bir cetvel salıveriyoruz burada kalemimizin uç kısmı 5.7 cm’yi ve fazlasını gösteriyor ise size uzun saç, 5.7 cm’nin altı ise kısa olan saç modellerinden birini seçmeniz gerekiyor.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  10 Göz alıcı katlı saç modelleri

Katlı Kesim Kısa Saç Modelleri

Eğer saç modelinizi kısa bir model olarak seçecekseniz, bunlardan size en uygun olanları katlı kısa saç modelleridir. Bu tarz saç modellerini seçecekseniz ister saçlarınız kalın veya ince tip olsun her tip saça uygulanabilirler. Duştan sonra saçlarımıza şekil vermek istediğimizde, buna benim zamanım yok veya saçlarımız kurutma işlemi ve şekil verme işlemlerine mümkün olan en kısa zamanı ayırmak istiyorum diyorsanız katlı kesim saç modellerini tercih etmelisiniz. Çoğu yüz tipine yakışan bir saç kesim modelidir.

2017 Kahküllü Kısa Saç Kesim Modelleri
2019 Kahküllü Kısa Saç Kesim Modelleri

Kahküllü Kısa Kesim Saç Modelleri

Çoğu kadının yaptırmak istediği ve bir türlü cesaret edemediği saç modelidir. Ama bir defa denenince ve içimize sinerek yakışırsa bir daha vazgeçemeyeceğimiz bir saç modelidir. Şunu da belirtmek isterim kahküllü saç modelleri herkese yakışmamaktadır. Alnı dar olan ve basık olan hanımlara kahküllü saç modeli pek de hoş durmayacaktır.

Alnı dar ve basık olan kadınların kahküllü bir model yaptırmadan buna dikkat etmesi gerekir. Öncesinde hiç bir kahkül modeli kullanmamış ve içinde yakışmayacağı konusunda şüphe olan hanımlar için kahkül kesimi yaptırmadan önce takma kahkül ile deneme yapmaları tavsiye edilir. Eğer hoşunuza giderse bu şekilde birde fotoğraf çektirip uzman kuaförünüze gösterebilirsiniz.

Kristen Connollys Küt Kısa Saç Modelleri Hakkında
Kristen Connollys Küt Kısa Saç Modelleri Hakkında

Küt Kısa Saç Modelleri Hakkında

Küt kısa saç modelleri kalın da telli saçlara göre, ince telli saçları olan hanımlar için daha fazla seçilen bir modeldir. Sebebi ise kalın telli saçlara sahip bayanların saçlarına vermiş oldukları şekil kısa sürede kaybolur ve kabarma yapar. Kalın telli saçlara sahip hanımlar bilirler, kalın telli saçlar ile mücadele etmek pek de kolay değildir. Bu yüzden kalın telli saç yapısı olan hanımlara kısa küt saç modeli tavsiye edilmez.

Saçlarımıza nasıl bakım yapmalıyız ve hangi tür saç kesimleri ve saç modelleri kalın telli saçlarımız için uydura bilirsek o inat eden çabucak şekil değiştiren saçlardan kurtuluruz. Yüz hatlarımızdaki kemikler ince yapılı ise, boynunuz ince ve uzun ise, saç telleriniz ince  veya seyrek yapıda ise küt kısa saç modellerinin sizlere çok yakışacağını söyleyebiliriz. Bu şekilde kendinize yakışan bir küt saç modeli keşfederseniz her zaman bu modeli kestirebilirsiniz. Kristen Connollys’ un resimdeki saçı yüz şekline göre de harika oturmuş gerçekten şık ve kadınsı duruyor.

Kısa Pixie Saç Modelinin Tanımı
Kısa Pixie Saç Modelinin Tanımı

 

Bir önceki yazımız olan Koyu Balyajlı Saç Renkleri | 2022 başlıklı makalemizde gölgeli kahverengi, gölgeli kumral saç ve gölgeli saç hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

22 comments

  1. Günlük saç modelleriyle ilgili güzel modelleri paylaştığınız için teşekkürler.

  2. saç modelleri

    çok teşekkürler modellerinizi çok beğendim . hemen gidip kestirmek istiyorum. farklı saç modelleri için bildiğim bir site daha var bakmanızı tavsiye ederim.

  3. Çok teşekkürler

  4. merhaba sayenizde saçlarıma daha iyi şekil veriyorum teşekkürler

    • Pelin Hanım, Merhaba,
      İnanın Bu gibi mesajlarınızı alınca çok mutlu oluyoruz. Biz Teşekkür Ederiz.

  5. ince telli saçlar için önerisi olan var mı

  6. Aradigim kisa sac modelini burada buldum. Tesekkurler.

  7. hepsi çok güzel teşekkürler

  8. sondaki çok güzelmiş

  9. aşağıdaki link den extra fikir amacı ile 2015-2016 sonbahar kış moda saç renklerine bakmanızı da tavsiye ederim.

    saç renkleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.