Home / Saç / Kınanın Hazırlanışı | Saça Kına Yakma Rehberi | 2020
2019 Kına saç renkleri ve modelleri
Kına saç renkleri ve modelleri

Kınanın Hazırlanışı | Saça Kına Yakma Rehberi | 2020

Kınanın Hazırlanışı ve Saça Kına Yakma Rehberi

Makalemizde kınanın hazırlanışı ve saça nasıl kına yakabilirsiniz? sorusuna uzun uzun cevap vermeye çalıştık. Saça Kına Yakma Rehberinde önce kınanın adım adım nasıl hazırlandığını anlatacağız.  Kına ile saçlarınızdaki beyaları kapatabilir veya saçınıza renk verebilirsiniz. İsterseniz hazırladığınız kınayı elinizi boyamak geçiçi dövmeler yapmak için de kullanabilirsiniz. Makalenin Sonunda ise Kınalı saç modelleri ve Kınalı saç renkleri ile ilgili foto galeri oluşturduk. İlgili fotoğraf galerimizi de izlemenizi öneriyoruz. İyi okumalar dileriz.

Kınanın Ham maddesi Nedir?

Kına yakmadan önce saçımıza ne sürdüğümüze bir bakalım. Kına Nedir? Kınanın botanik dünyasındaki latince adı Lawsonia Inermis‘tir. Binlerce yıldır elleri, vücudu ve saçları boyamak için kullanılan doğal bir boyadır. Bu bitkinin yapraklarının toz haline gelmesi ile kullanıma hazır hale gelir. Çoğunlukla Suudi Arabistan’dan ithal edilen kına bitkisi öğütülerek en kaliteli kına tozlarından biri Türkiye de imal edilir. Türkiye de üretilen kına tozunun karışımında  tamamen doğal olarak üretilir. Buna rağmen tabi ki tıbben bazı insanların kınaya karşı alerjisi de olabilir. Bu nedenle alerjik bir reaksiyon oluşursa lütfen en yakın sağlık kuruluşuna hızlıca başvurmanız gerektiğini unutmayın.

Kınanın Hazırlanışı

Kınayı kısaca tanıdığımıza göre diğer sorularımızı hatırlayalım. Kına nasıl hazırlanıyor? ve saçlar kına ile nasıl boyanır? Aktardan veya süpermarketten kınayı satın aldınız. Eve geldiniz. Şimdi metalik bir kase bulunuz. Saça kına yakmak için gerekli kına karışımını bu kapta yapacağız. Şimdi aldığınız kınayı metalik olan kaba ekleyin. Daha sonra saç maskesi ve saç bakımında kuruluğu önlemek için  kına tozuna süt ve ılık suyu beraberinde kullanabiliriz. Saçımız yağlı ise yağlı saçın yağlılığını azaltmak için kına karışımına biraz limon suyu ilave edebiliriz. Cildiniz kuru bir cilt ise  limon suyu kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Topuz Saç Modelleri
Kına Tozu
Kına Tozu

Kaba koyulan malzemeleri iyi bir şekilde karıştıralım. Hazırlanan karışımın yüzeyine su dökünüz 10 ila 12 saat bekletiniz. Bu sırada zaman yaklaşmadan önce saçımızı yıkayıp temiz hale getirelim. Karışım kıvama geldiği zaman temiz saça kullanmaya başlayalım. Kınayı saç köklerinden başlayarak kenarlara sürünüz. Saç kremi vb. ürünleri karışımın içine kullanmayınız. Krem malzemeler kınanın saça temas etme ihtimalini azaltabilir. Eğer krem kullanacaksanız önce saçınızı kremleyin. Sonra yıkayıp kurutun ve kınayı öyle yakın.

Kına hazırlanışı sırasında kına karışımını saçınızda kullandıktan sonra, kafanızı sarınız. Saçınızın renk tonunuza bağlı olarak 2 ila 5 saat arası bu şekilde sarılı vaziyette beklemede kalınız. Kına ile boyadıktan sonra saç derisinde çoğunlukla kaşıntı olmaz. Süre bittikten sonra temiz bir su ile saçlarımızı yıkayalım. Saçımızı yıkadıktan sonra gerekiyorsa biraz saçınıza krem uygulayabiliriz. Saça kına yaktıktan sonra yani kına yakma işlemi bittikten sonra saçlarınızın daha doğal ve güzel görünmesi için 2-3 gün kadar saçlarınızı yıkamadan duş alırsanız saçlarınız için daha yararlı olacaktır.

Kına Kabı 2016
Kına Kabı 2019

Kınanın Hazırlanışı Sırasında Ellerinizi Kına Olmaktan Korumak

Kına sırasında ellerinizi kınanın boyasından korumak için mutlaka bir eldiven ve eski gözden çıkardığınız bir tişört giyiniz. Yüzünüzü gereksiz boyadan korumak için, boya gelmesini istemediğiniz yüzeyler için vazelin kullanınız. Saç kökleriniz de beyaz saçlarınız yoğun ise boyama işlemi bittikten sonra saçlarınızın kalanında farklılıklar olacaktır. Beyaz yoğunluğu fazla değilse, parlayan turuncu saç renkleri, kırmızı ışıltılar olabilir. Kına uygulanan saç kalıcıdır ve kına okside olduğu zaman dışa doğru genişler ve kimyasal azaltıcı madde kullanmazsanız ve kestirmediğiniz sürece saçta kalır. Bir kere kına ile saçınızı boyarsanız tekrar normal saç boyası kullanmak istediğinizde en az iki ay beklemeniz gerekmektedir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Dalgalı Saç Modelleri

Kınanın doğal olmasından dolayı, içine renk karıştırma ve yeni renkler bulmak için harika bir maddedir. Kınanın hazırlanışı sırasında istenilen gerçekleşirse farklı kadınlarda farklı renk tonları çıkabilir. İstediğiniz sonuç için bir süreliğine beklemeniz ve kına ile çeşitli denemeler yapmanız gerekebilir. Normal saç boyalarından olduğu gibi kınalar da her kullandığınızda daha güçlü ve derin renkleri ile ortaya çıkar. Renk önceleri gölge gibi durur ve diğer kınanın hazırlanışı ve kına yakma işlemi daha derinlemesine ve istikrarlı olur.

Kınalar diğer saç boyaları gibi saçınıza ve saç derinize zarar vermez bunun aksine saçınızı besler ve canlılık sağlar. Ama kınayı uyguladıktan sonra beğenmez ve kalıcı olduğu için en az 2-3 ay beklemeden saç açıcıları ile açılarak normal ile tekrar boyanması mümkündür.Fakat bu işlem saçlarınız için zararlıdır ve saçlarınız çabucak yıpratır. Ayrıca bu saç açma işlemi tam olarak da kınayı saçınızdan çıkarmayı başaramaz. Bu yüzden kınayı saçınıza kullanmadan önce çok iyi düşünmeniz gerekiyor.

Kınanın Faydaları
Kınanın Faydaları

Kınanın Saçlar için Faydası Nedir?

Saç dökülme problemine iyi geliyor. Bunun yanı sıra genel olarak saç sağlığı için çok faydalı. Düzenli olarak saça uygulandığında saçlardaki kırılmaları önler. Saçların dökülmesini önler. Saç derimiz de Ph normal sağlıklı düzeylerde olmasını sağlar. Kepek problemine karşı etkili bir doğal tedavidir. Saçlara ipeksi bir görünüm sağlar yumuşatır. Saçlara lapa şeklinde uygulandığında maksimum level de saçlara faydasını direk olarak görebilirsiniz. Yeni saçların çıkmasını yardımcıdır. Saç köklerini sağlamlar. Saç derisindeki kuruluğu yok eder.

Kınalı Saçlar 2016
Kınalı Saçlar 2019

Kına Kullanmadan Önce Ne yapmalısınız

Kına ile saçlarınızı boyamadan önce uygulamanız gereken bir takım kurallar var. İlk olarak doğal bir kına bulmamız gerekiyor. Sonrasında kınayı saçlarınıza uygulamada bilmeniz gerekenleri sizin veya kına ile saçlarınızı boyayacak kişinin bilmesi gerekiyor. Omuzun uza gelen saç uzunluğu için yarım kilo kına gerekmez. Kullanacağınız kına miktarı, saçınızın uzunluğu ve kalınlığına göre değişir. Yaka uzunluğunda saçlar için 100 gr yeterlidir. Bel uzunluğunda saçlar içinse 400 gr. Omuz uzunluğunda saçlarınız için 300 gr yeterlidir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2016 Rahat Kullanımlı Saç Modelleri

Kınanın doğal rengi, boya gibi kimyasalları kullanamayan alerjisi olanlar için tartışılmaz doğal bir boya maddesidir. Beyaz ve grimsi saçlara sahip kişiler sıkça kullanır. Kına yıpranmış saçları hızlıca tamir eder, saçları gürleştirir, uzamasını hızlandırır. Kına aynı zamanda saç maskesi olarak da kullanılır. Kına saçlarımızı güneşin zararlı ışınlarından korur.

Kına uygulanmış saç renkleriniz ve modellere göz atabilirsiniz. En Güzel Kınalı Saç Modelleri Galerisi;

Kına Yakılmış Saç renklerini sizler için araştırdık. Siz de saçlarınızı hem dinlendirmek hem de bir değişiklik olsun istiyorsanız buyurun. Kınalı Saç Renklerine ait foto galerimize göz atın.

Kına saç renkleri ve modelleri
Kına saç renkleri ve modelleri
Kına saç renkleri
Kına saç renkleri
Kına Saça Nasıl Yakılır
Kına Saça Nasıl Yakılır
Kına Malzemeleri
Kına Malzemeleri
Kına Saç Modelleri
Kına Saç Modelleri
Kına Yapılışı 2016
Kına Yapılışı 2019
Kına Yapılmış Saç Modelleri
Kına Yapılmış Saç Modelleri
Saç Kınası Kınalı Saç
Saç Kınası Kınalı Saç
Saça Kına Yakmak
Saça Kına Yakmak

Bir önceki yazımız olan Bal Köpüğü Saç Rengi 2022 başlıklı makalemizde bal köpüğü, bal köpüğü saç ve bal köpüğü saç boyası hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları Nelerdir? 2022 için saç aksesuarları neler eminim şimdiden merak edenler vardır… …

12 comments

  1. Merhaba bende saçıma kına ile boyamak istiyorum iyisini nasıl anlayabilirim aktarlarda kınaların çeşitleri oluyor yardımcı olur musunuz?

    • Merhaba Burçin Hanım. Kınanın orijinalı tek renktir. Aktarlar size talep ettiğiniz zaman doğal kına verecektir. Ancak Hint Kınası adı altında boyaya benzer yapay kına satılmaktadır. Normal kına içerisine istediğiniz Hint Kınası rengini seçip doğal bir boya çeşidi de oluşturabilirsiniz. Yalnızca Hint kınası kullanırsanız saçınıza bakım yapmayı ihmal etmeyin.

      • Bilginiz için cokk teşekkür ederim
        Peki kınayı hazırladıktan sonra bi gün bekletmesi gerekiyor mu bazı sitelerde öyle söylüyorlar

        • Kınayı açık aldıysanız aldığınız yere danışın. Yalnızca doğal kına kullanacaksanız uzun saatler saçınızda bekletmenizde fayda var. Hatta rengi iyi tutsun diye çay demi eklemiştim ben kına yaptığımda. İsterseniz besleyici yağlarla karışım yapıp sabahtan akşama kadar bekletebilirsiniz.

  2. Didem hanım. Benim saçlarım da aynı platin boyalı. Kına düşünüyorum. Deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

  3. Merhaba..platin renk saclari birde boncuk kaynakla birlestirince zaman icinde saclarim hem dokuldu hem lastik gibi oldu..ne yapacagimi bilmedigim bir zamanda tanistik yani KINA ile..ve tanistigima çookkk memlun oldum..saclarimin dostu bnm vazgecilmez aşkım..4 sene bitti 5 senedir birlikteyiz..muhtesem bir dokunuş..iyi ki var

  4. Saçıma kina ilekızıl kahve yapmak istiyorum nasıl yapabilirim

  5. Beyazları kapatıyormu yoksa aralardan parlıyormu

  6. Kına akinca sac eski rengine dönermi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.