Home / Saç Modelleri / Kadın Kısa Saç Modelleri | 2021
2019 bayan kisa saç modelleri 2

Kadın Kısa Saç Modelleri | 2021

Kadın Kısa Saç Modelleri

Dünya çapında ve Türkiye’de birçok ünlü uzun saça göre daha çok kısa saç modellerini tercih etmekte. Birçok kadın tarafından öteden beri kullanılan bu saç tipi. Özellikle davetlerde kadınları gerçekten şık bir görünüme büründürebiliyor. Kısa saç modelleri kategorisinde gerçekten önemli bir yere sahip olan kullanışlı saç modelidir. Kısa saç alt kategorisinde kısa küt, Bob, katlı kesim, kısa örgü saç modelleri kadınların çokça tercih ettiği alt modeller arasında.

Çoğu kadın hayatında bir defada olsa saç modelini kısa saç olarak kestiremese bile aklından geçmiştir. Saç kesimini yaptırırken özellikle ilk defa kısa kestiriyorsanız mutlaka uzman bir kuaföre yaptırın çünkü uzman kuaförler saç yapınızı dikkate alarak kesim yapacaklardır. Yüzünüzün tipi, saçlarımızın kalın veya ince olması, boynumuzun uzunluğu ve yapısı, vücut yapımız hepsini dikkate almak saçlarınızı kısa saç kesim yapacaklardır.

Kısa Saç Modelleri
Kısa Saç Modelleri

Kısa Saç Kime Yakışır?

Kısa saç bulunduğu kadının çekim kuvvetini ve cazibesini arttırır. Kısa saç bulunduğu kadını diğer kadınlardan farklı yapar. Düşünün bir basitçe şekle giren saçlarınız olsun istemez misiniz? Ufacık bir hareket ile saçlarınızı modele sokar ve havasını değiştirirsiniz. Şunu belirtmek gerekir ki kısa saç modellerinin rahatlığını benimsemiş ve alışmış bir kadın, her zaman saçlarını biraz daha kestirip Pixie yaptırmayı bile düşünür.


Yüz şeklimize yakışan modelleri ve saçlarımızı kısa kesim yaptırmanın verdiği öz güven patlaması kısa saç modellerini yaptırmadan önce hangi yüz şekline göre nasıl modeller seçmeliyiz konusunu ele alalım. Kısa saç pişmanlık asla bir pişmanlık değil bunun aksine, saçlarımız için verdiğimiz en doğru karar olması açısından yüz şeklimize yakışacak saç modelini ince eleyip sık dokumamız gerekecektir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kısa Saç Trend Modelleri | 2021

Herhangi bir yaşta, herhangi bir özellikte ve herhangi bir stil tercihinde bulunan herkes, yüzleri, saç yapısı ve kişiliği için doğru kesimi bulma becerisi ve yeterli özgüvenle kısa saçlarda iyi görünebilir. Saç kesiminizi nasıl seçeceğinizle ilgili ipuçları, çarpıcı kısa saç modelleri örnekleri ve tavsiyelerim için okumaya devam edebilirsiniz…

1. Vurgulamak İstediğiniz Yüz Hatlarınızı Belirleyin

Vurgulamak veya arka planda bırakmak istediğiniz yüz hatlarınızı kuaförünüz ile paylaşmaktan çekinmemelisiniz. Ancak yüz şeklinize ve öne çıkarmak istediğiniz özelliklere dikkat ederek en güzel kısa saç kesiminizi keşfedeceksiniz.

Örneğin, gözlerinizi seviyorsanız, kuaförünüz o bölgeye dikkat çekmek için kakül veya yüz çerçeveleyen perçemler önerebilir. Her yüz şekli ve her tip ve boyutta kısa saç kesimi vardır, bu yüzden size en uygun kesimi bulmak için kuaförünüzle konuşun.

2. Saçlarınızın Parıldamasına İzin Verin

Mükemmel kısa saç kesimini seçerken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer önemli faktör saç dokusudur. İnceden orta ve kalına kadar her tür saç dokusu, bir dizi eski kuralla birlikte gelir. Muhtemelen onları duymuşsunuzdur: “kıvırcık saç çok kısa olmamalı” ve “ince saç uzun olmamalı”. Neyse ki, insanlar tüm kuralları çiğniyor.

Aynı prensipler ince, düz saçtan kalın, dalgalı saça kadar tüm dokular için geçerlidir: Yetenekli bir kuaför bulun, saçınızın dokusu ve tipiyle ilgili kısa saç endişelerinizi onlara söyleyin ve onlarla birlikte çalışarak istediğiniz görünümü elde edin.

3. Yaşam Tarzınızı Yansıtın

İşte size kısa saç hakkında kimsenin söylemediği bir şey: Çok bakım gerektirebilir. Şu anda uzun saçlarınız varsa, yıkamaya ve şekillendirmeye vaktiniz olmadığı günlerde muhtemelen saçlarınızı at kuyruğu yapmaya alışmışsınızdır. Ancak bazı kısa stiller ile bu hızlı çözümleri kaybedersiniz.

Daha kısa stiller için gereken tüm bakım için zaman ve para harcamak istemiyorsanız, daha kolay büyütülebilecek bir kesim düşünmek isteyebilirsiniz. Kuaförünüz ile konuştuğunuzda size saçlarınızı uzama sürecinde muhteşem görünmesini sağlamanın birçok yolu için yardımcı olabilir. Özel kesim hileleri bu günler için var.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kahküllü Saç Modelleri | 2021

4. Saçlarınız Karakterinizi Göstersin

Saç kesiminiz kişiliğinizin görsel bir yansımasıdır. Bu nedenle saç kesimi kararınıza kendi görüş ve tercihlerinize öncelik vererek yaklaşmanız çok önemlidir. Kısa saçlı kendin fikrini seviyor musun? Bu konuda içgüdülerinize göre hareket edin, başkalarının tavsiyesi ile değil.

Biraz ilhama mı ihtiyacınız var? Benzer yüz şekillerine ve sevimli kısa kesimlere sahip ünlülerin, modellerin, etkileyicilerin veya arkadaşların fotoğraflarına bakmak ilgilendiğinizi düşündüğünüz şey konusunda gerçekten net olmanıza yardımcı olacaktır. Ardından, profesyonel kuaför tarafından yönlendirilebilirsiniz.

Ayrıca Kısa Saç Hakkında Merak Ettikleriniz veya Eklemek İstedikleriniz Varsa Yorumlarda Bizimle Paylaşabilirsiniz…

 

Bir önceki yazımız olan Koyu Balyajlı Saç Renkleri | 2022 başlıklı makalemizde gölgeli kahverengi, gölgeli kumral saç ve gölgeli saç hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kahküllü Saç Modelleri

Kahküllü Saç Modelleri | 2021

Kahküllü Saç Modelleri Nelerdir? Güzel ve bakımlı kadınlar, bugün sizlere en çok beğenilen ve kadınlara …

One comment

  1. .Bir zamanlar uzun saç modası vardı.Kısa saçlar cidden kadınlara ayrı bir hava katıyor.Artık günümüzde kısa saç her zaman tercih edilen bir model olarak karşımıza çıkacak gibi gözüküyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.