Home / Saç / Moda Kısa Saç Modelleri | 2021
Moda Kısa Saç Modelleri
Moda Kısa Saç Modelleri

Moda Kısa Saç Modelleri | 2021

Moda Kısa Saç Modelleri Neler?

Kısa saç modelleri neler? Hangi kısa saç tipleri bu sene moda? Yüz şeklinizin saç kesim modeliniz ile alakası nedir? Bu yazımıza göz atmadan saç modelinizi yaptırmayın! Günlük istediğiniz aktivitelerinize ve etkinliklerinize katılmak için kolayca yapabileceğiniz kısa saç modellerini sizler için fikir olması amacıyla derledik.

Saçlarım son moda saç kesim mi olsun istiyorsunuz? Kesinlikle doğru yerdesiniz. Günlük davet ve şık olmanız gereken yerlerde bu son moda kısa saç modellerini rahatça deneyebilirsiniz. Benzersiz bir görünüm istiyorsanız herkesten önce mutlaka bu kısa saç modellerini sizler denemelisiniz.

Kısa saçların bakımı oldukça kolaydır. Dört mevsimde de bir çok kadın tarafından kısa saç modelleri kullanılır. Asıl önemli nokta ise kısa saç kesiminizi yaptırmadan önce yüz şekline uygun saç modeli seçmeniz gerektiğidir. Her yüz tipine her saç kesimi yakışmaz.


Yüz Tipine Uygun Kısa Saç Modelleri Neler?

Yüz şeklinize göre kısa saç kesimi yaptırmanız gerekmektedir. Yuvarlak, oval veya üçgen yüz şekli aynı saç kesimine uygun olmaz. Güzellik ve çekicilik saç kesiminin kazandırdığı özelliklerdir. Yüz tipinize aykırı saç kestirdiğiniz zaman görüntünüz ilgi uyandırmayabilir.

Saç şeklinize karar vermeden önce kendinizi tanımanızda fayda vardır. Uzun yüze sahip olanlar ile yuvarlak yüze sahip olanlar aynı saç modelini kestirmezse daha iyi olur. İşin ehli olmayan kuaförler bunu bilmez ancak birçok saç uzmanı yüz hatlarına uygun olmayan kesimlerin kadınları mutsuzluğa sürüklediğini söylüyor… Saç konusunda pişman olmamak için yüz biçiminizi tanımakta fayda vardır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kısa Saçların Bakımı Nasıl Yapılır? | 2021

Uzun bir yüz tipiniz varsa;

Uzun yüz tipine uygun kısa saç modeli küt ve asimetrik modellerdir. Çene hizanızda saç boyu ile yüzünüz eskisinden daha kısa bir görünüm sağlayacaktır. Uzun yüzlerde keskin geçişler hoş durmaktadır. Yüzünüzü çevreleyen bu modellerde pişman olmayacağınıza garanti verebilirim…

Kim Kardashian

Yuvarlak bir yüz tipiniz varsa;

Yuvarlak yüze sahipseniz pixie diye tabir edilen saç kesim modelini kullanmanız doğru seçim olacaktır. Saçlarınızın üst kısımları uzun bırakılıp ve arkaya doğru kısa kesim ile yüzünüz yuvarlak şeklinde bastırılmış olarak daha da uzun görünecektir. Bu model düşük risklidir. Şekillendirmek veya renklendirmek de bu modele vereceğiniz alternatiflerdir.

Kacy Hill

Kalp yüz tipiniz varsa;

Kalp şeklinde yüz şekline sahipseniz saçlarınızın arka tarafları kısa bırakılarak ön taraflara doğru uzun bir kısa kesim ile yüzünüz eskisine göre orantılı bir görünüm alacaktır. Yüzünüzün şekli saç kesiminizle orantılı olduğunda çekici bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Lana Condor textured bob

Kare yüz tipiniz varsa;

Kare şeklinde bir yüz tipine sahipseniz bence saçlarınızı çene hizasına kadar katlı bir şekilde kestirin. Yüzünüzün kare şeklinde olması saçlarınızla gölgelenebilir. Katlı kesim size değişik bir hava katacağı için yüzünüzün hatları daha geri planda kalacaktır.

olivia palermo blunt haircuts DUNDAS : Front Row - Paris Fashion Week - Haute Couture Fall/Winter 2019/2020

Oval bir yüz tipiniz varsa;

Oval yüz şekline sahipseniz kaküllü küt ve hafif katlar ile yüzümüzün hatları eskisinden daha da orantılı bir görünüme getirebilirsiniz. Kaküllü ve özellikle yandan kaküllü saç modelleri bu yıl çok moda. Tatlı bir kadın imajı vermek için uygun bir seçim olabilir. Ombre veya röfle yaptırarak küt saçlarınıza farklı renkler ekletebilirsiniz. Ben renkli kaynak saçlarını da çok seviyorum. Kaküllü tatlı bir kadın olarak ön plana çıkmaktan çekinmeyin.

winnie harlow blunt haircuts US-ENTERTAINMENT-FASHION-CFDA

 

Kadınlar kısa saç kestirmekten oldukça korkuyor genelde. Cesaret ve radikal değişim birbirini besleyen bir süreçtir. Kısa saç kesimi, küt saçlar sizin gözünüzde büyümesin. İşinin ehli bir kuaförün yapamayacağı şey yoktur. Kısa saçlar oldukça kolay kullanılmaktadır. Saç şekillendiriciler, saç köpükleri ve sprey ile harikalar yaratabilirsiniz. Kısa saç modelleri hakkında fikir edinmek için farklı modellere bakmakta yarar vardır. Kendinize uygun saç modelini tarzınıza uyanı seçmek için fikir edinebilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Omuz uzunluğunda trend 10 katlı ünlü saç modelleri

Sizler için seçtiğimiz en iyi kısa saç modelleri fikir edinmeniz için galerimize göz atabilirsiniz. Merak ettiklerinizi veya eklemek istediklerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Koyu Balyajlı Saç Renkleri | 2022 başlıklı makalemizde gölgeli kahverengi, gölgeli kumral saç ve gölgeli saç hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.