Home / Saç Bakımı / Amla Yağı Saç Beyazlamasına İyi Gelir Mi? | 2021
amla yagi sac bakimi

Amla Yağı Saç Beyazlamasına İyi Gelir Mi? | 2021

Amla Yağı Nedir?

Bektaşi üzümü olarak da bilinen Amla bitkisi Hindistan’ da yetişmekte olan şifalı bir bitkidir. Meyveleri yenilerek tüketilebildiği gibi bitkiden elde edilen yağ da tedavi edici ve destekleyici olarak kullanılmaktadır. Hindistan’ın kendisine özgü alternatif tedavi yöntemi olan Ayurveda tekniğinde de yağların özel bir yeri bulunmaktadır ve bu tedaviler kendisini uzun zaman öncesinden beri kanıtlamaya devam etmektedir.

Amla meyvesinden elde edilebilen amla yağı, saç problemlerinin çözümünde kullanılan etkili bir üründür. kuvvetli bir aroması olduğu için bu yağ kullanılmadan önce genellikle hindistancevizi yağı ile karıştırılır ve aroması hafifletildikten sonra uygulanır. Uygulanmış olduğu saç derisini tedavi eder ve zayıf saçların, saç köklerinin kuvvetlenmesini; normal olarak saç derisinden salgılanması gereken yağların salgılanmasını sağlayarak saçların doğal sağlığına kavuşmasını sağlar.

amla yağı nedir


Amla Yağının Saça Faydaları

Dünyanın en eski saç bakım yağlarından biri olan amla yağı içerisinde bulunan besleyici yağ asitleri ve proteinler sayesinde saçların beslenmesini ve güçlenmesini sağlamaktadır. Saçlara uygulandıktan ve uygulamaların düzenli aralıklarla devam ettirilmesinden sonra saçlara olan pozitif etkisini kısa süre içerisinde gösterecektir.

İçeriğinde bulunan Omega 9 yağ asiti ve diğer besinler sayesinde saçların beslenmesini, güçlenmesini ve sağlıklı bir yapıya sahip olmalarını sağlamaktadır. Saçların koparak ve dökülerek azalmasını önlediği gibi saçların uzamasını ve saçlarda görülen beyazlamaları da azalttığı bilinmektedir.

Bu yağ, amla meyvesinden elde edilmektedir ve amla meyvesinin kurusu ile susam ya da hindistancevizi yağları ile birlikte karıştırılması ve ısıtılması ile sağlanmaktadır. Isıtılma işleminin bitmesinden sonra 3 ile 5 gün kadar bu meyvelerin bekletilmesi gerekmektedir. Bu sürenin geçmesinden sonra meyveler karışım içerisinden çıkartılır ve yağ kullanıma hazırdır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Saç Telleri Nasıl Kalınlaştırılır

Amla Saç Yağının Uygulanışı

Amla saç yağının saçlara ve saç derisine uygulanması ile saçların olması gereken sağlıklı ve ışıltılı yapıya kavuşmaları sağlanabilmektedir. Herhangi bir madde ile karıştırılmadan bile saç köklerine uygulanması halinde, saç derisinde bulunan zararlıların bölgeden uzaklaştırılmalarını sağlayacak, deriyi nemlendirecek ve saçların köklerinden deriye daha sıkı tutunmalarını sağlayarak dökülmeleri azaltacaktır.

Amla yağı saça uygulanması durumunda da saçlarda görülmekte olan ve zaman ilerledikçe sayılarında artış da yaşanan beyaz tellerin sayısında da azalma yaşanacaktır. Bu yağın saçlara uygulanışında masaj yapmak ve saç derisine yağı özümsetmek son derece önemlidir. Uygulama işleminin bitmesinden sonra 2 saat kadar; saç, saç derisi ile bakım yağının bir olması için beklenmelidir.

Gece yatmadan önce bu işlemin gerçekleştirilmesi ve saçların bir gece boyunca bu şekilde bırakılması de mümkün olmaktadır. Saçların yatmadan önce bakım yağı ile işleme tabi tutulması halinde saçların bir bone ya da streç film ile kaplanması ve kullanılmakta olan yastığın da batmaması için bir çarşafla örtülmesi faydalı olacaktır.

Amla Yağı Saça Faydaları

Müshil etkisi bulunan bir yağ olan amla yağı, bağırsakların rahatlaması ve kabızlık gibi sorunlardan kurtulmak için kullanılabilecek olan bir maddedir. 1 su bardağı süt, su ya da meyve suyu içerisine eklenecek olan 2 ya da 3 damla kadar yağ tüketilerek kabızlık gibi bağırsak sorunlarından pek kısa bir süre içerisinde kurtulunacaktır.

Amla saç yağı, saçlara olan besleyici etkisi gibi sakallar için de besleyici ve destekleyici bir üründür. Bu yağın sakallara uygulanması halinde kişilerde daha gür ve kısa sürede uzayan sakallar görülecektir. Tabi sakallara uygulanması aşamasında da saçlara uygulandığı gibi masaj yaparak sürülmesi ve 20 dakika gibi bir süre bu şekilde beklenmesi gerekmektedir. bekleme süresinin geçmesinden sonra da sakalların yıkanması ve taranması gerekir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kuru Saçlar İçin Şampuan Seçimi | 2021

Başka bir uygulayış tarifinde de birkaç hardal yaprağı bir havanda ezildikten ya da blenderden geçirildikten sonra amla saç yağı ile karıştırılmaktadır. Sonrasında da saçlara masaj yapılarak aynı yukarıdaki gibi uygulanır ve aynı süre boyunca beklenir. Bekleme süresi sonunda yine normal olarak kullanılmakta olan şampuan ve ılık su ile saçlar durulanır. Bu yöntem, haftada 4 kere tekrarlanmalıdır.

Amla Yağını kullandıysanız yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz. Amla Yağı kullanımı hakkında merak ettikleriniz varsa onlardan da bahsedebilirsiniz. Boya kullanmadan saç beyazlaşmasını engellemek isteyen kullanıcılarla deneyim paylaşımı yapmak için yorumlarda sizi bekliyor olacağız 🙂

Bir önceki yazımız olan Yazın en trend 16 gelin makyajı fikirleri 2015 başlıklı makalemizde 2015 yaz gelin makyajı, en güzel gelin makyajı modelleri ve gelin makyajı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Sağlıklı Saçlar İçin 5 Tüyo

Sağlıklı Saçlar İçin 5 Tüyo| 2021

Sağlıklı Saçlar İçin Öneriler Herkes güçlü, parlak ve bakımı kolay saçlar ister. Ancak o yere …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.