Home / Saç / Arap Sabunu İle Saç Rengi Açma
Arap Sabunu İle Saç Rengi Açma
Arap Sabunu İle Saç Rengi Açma

Arap Sabunu İle Saç Rengi Açma

Arap sabunu saç rengini açar mı? Arap sabunu boyasını akıtır mı? Arap sabunu ile ilgili önemli bilgiler ve arap sabunun zararları anlatılıyor.

Arap sabunu ile saç açma yöntemi bazı kuaförler tarafından bile kullanılmaktadır. Saçlarınızı boyadıktan sonra, beklediğiniz renkten daha koyu bir şekilde olması halinde Arap sabununu kullanabilirsiniz. Saçınızı bir hafta ara ile 2 veya 3 kez arap sabunuyla yıkayarak saçınızın rengini açabilirsiniz. Zaten yıkama esnasında boyanın aktığına şahit olacaksınız. 1 ay boyunca uygulanması durumunda saçınız olduğundan daha fazla açılacaktır ve uyguladığınız boya akacaktır. Saçınız istediğiniz renge gelecektir.

Arap sabunuyla yıkanan saçlar maalesef kötü kokuyor. Aynı zamanda temizlenen saçın kuruma ihtimalide var. Lüleleriniz varsa, bu lülelerde kayboluyor ancak endişelenmenize gerek yok. Saçınızı kremli bir şampuanla yıkayarak bu kötü durumları en aza indirebilirsiniz. Saçınıza çeşitli bakım maskeleri uygulayarak da eski haline getirebilirsiniz.


Saçınızı arap sabunuyla yıkadıktan sonra jöle ya da köpük kullanarak şekil vermeye çalışmayın. Bu şekilde saçlar yapış yapış olabilir. Aynı zamanda saçlarınızı bu şekilde tarayamazsınız.

Arap sabununun zararları
Yukarıda da kısaca anlattığımız gibi bu sabunun saç rengini açmasının yanında bazı zararları da vardır. Bana kalırsa bu yöntemi denemenizi tavsiye etmiyorum. Arap sabununun en bilindik zararları kafa derisindeki yağı alma, saçı kurutma, kötü koku, saça zarar verme gibidir. Ayrıca bazı kişilerin kepek ve saç dökülme şikayetleri ile doktorlara başvurduğu da olmuştur.

Arap sabunlarını bazı bayanlar evlerini temizlerken kullanır. Örneğin lavaboda oluşan bir sarı leke üzerine arap sabunu kullanıldığında o leke gider. İçerisinde kimyasal maddelerin olduğu söylenen bu sabun, yıllardır kullanılmaktadır. Bayanların saç rengini açmak için son zamanlarda sık sık bu sabuna başvurmaktadırlar. Yine internette yaptığımız araştırmalar sonucunda içerisinde kimsayal maddelerin olup olmadığı hakkında tam olarak kesin bilgiler elde edemediğimiz sabun türüdür.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Bakır Saç Rengi Ve Modelleri | 2021
Arap Sabunu İle Saç Rengi Açma
Arap Sabunu İle Saç Rengi Açma

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.