Home / Saç / Argan Yağı Şampuana Ne Kadar Katılır?
Argan Yağı Şampuana Ne Kadar Katılır?
Argan Yağı Şampuana Ne Kadar Katılır?

Argan Yağı Şampuana Ne Kadar Katılır?

Argan Yağını şampuanlar ile birlikte kullanarak saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. Peki şampuan içerisine ne kadar argan yağı eklememiz gerekiyor?

Argan yağını şampuanlar ile beraber kullanmak istiyorsanız bunun için iki farklı seçeneğiniz bulunmaktadır. Bunlardan ilki argan yağı içeren şampuanlar satın alarak kullanmak diğeri ise günlük olarak kullandığınız şampuanlar içerisinde argan yağı eklemektir. Eğer argan yağınız siz kendiniz şampuan içerisine koyacaksanız o zaman saçlarınızın durumuna göre bu yağı eklemelisiniz. Peki, Argan yağı şampuana ne kadar katılır ve katarken nelere dikkat etmek gerekir?

Eğer günlük olarak kullandığınız şampuan içerisine argan yağı ekleyecekseniz o zaman ilk olarak yapmanız gereken aktardan %100 doğal olan bir argan yağı almak olacaktır ve alacağınız argan yağının da kesinlikle katkısız olması gerekiyor. Argan yağı satın alırken argan yağı katkılı olan şampuanlara göre daha fazla para ödeyebilirsiniz. Ancak kendi yapacağınız karışım ile şampuanları daha uzun süreyle kullanmış olacaksınız. Ekleme miktarını ise saçlarınızın uzunluğuna ve ne kadar yıprandığına bağlı olarak kendiniz karar vereceksiniz. Örnek vermek gerekirse 250 ml bir şampuan içerisinde 10 – 15 damla argan yağı eklemek yeterli olacaktır. Saçlarınız daha fazla yıpranmışsa biraz daha fazla koyabilirsiniz. Argan yağı ile saçlarınıza haftada 1 defada masaj yapma saç köklerinizi güçlendirecek ve saçlarınızın daha canlı olmasını sağlayacaktır.


Sizde Argan yağı şampuana ne kadar katılır diye merak ediyorsanız artık katacağınız miktarı biliyorsunuz. Bunlara dikkat ederek kullanmış olduğunuz şampuanlar içerisine argan yağı ekleyebilir ve kullanabilirsiniz.

Argan Yağı Şampuana Ne Kadar Katılır?
Argan Yağı Şampuana Ne Kadar Katılır?

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  5 Trendi Uzun Bob Saç Modelleri 2016

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.