Home / Genel / Bacaktaki Çatlaklar Nasıl Geçer?
kadin bacak catlak

Bacaktaki Çatlaklar Nasıl Geçer?

Kadınların korkulu rüyalarından birisi olan bacaktaki çatlaklar, aslında ciltte meydana gelen bir hastalığın sonucunda oluşmaktadır. Bacak çatlakları, doğru müdahale ile kısa sürede giderilebilir ve bacaklar eski görünümüne kavuşabilir. Bu yazımızda, çatlakları geçirmek için kullanılacak yöntemlerden bahsedeceğiz.

Bacaklarda meydana gelen çatlaklara, oluşum sebebine bağlı olarak tıpta farklı isimler verilmektedir. Fakat genel olarak ciltteki kuruluğa bağlı olarak ortaya çıktığı ve zamanında giderilmemesi durumunda farklı hastalıkları da tetikleyebileceği bilinmektedir.

Bacaktaki Çatlaklar Neden Olur?

Yukarıda bu sorunun temelinde cilt kuruluğu olduğu belirtilmiştir. Bu kuruluğun nedeni ise cildin aşırı gerilmesi ve daha sonra gevşemesidir. Daha net bir ifade ile hızlı alınan ve verilen kilolar, cildin yapısında bozulmalara neden olur. Kalojen kaybeden dokulardaki çatlaklar başlangıçta pembe renklidir. Daha sonra ise beyaza dönüşür.


Bacaktaki Çatlaklar İçin Doğal Kürler

bacaktaki catlaklar 2

Bacaktaki çatlaklar için kullanılacak farklı ilaçlar ya da kozmetik ürünleri bulunmaktadır. Fakat bunların yerine doğal malzemelerle hazırlanan kürlerin de oldukça etkili sonuçlar verdiğinin bilinmesi gerekiyor. Böylece bacaklarınıza kimyasal içeren kozmetik ürünlerini vurmamış olacaksınız.

Yağ Kürü

Bilinen en etkili yöntemlerden birisi olan yağ kürü, bacaklardaki dokuların beslenmesini ve meydana gelen tahribatın giderilmesini hızlandırmaktadır. Bunun için 4 tatlı kaşığı badem yağı, 2 çay kaşığı yasemin yağı, 1 kahve fincanı portakal yağı, 2 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 kahve fincanı kekik yağını uygun bir kapta karıştırın. Karışım esnasında olabildiğince metal kap ya da kaşık kullanmamaya dikkat edin. Elde ettiğiniz bu karışımı, günde 1 defa 45 dakika boyunca çatlakların olduğu bölgeye uygulayın. Daha sonra da ılık suyla yıkayın.

Bitkisel Yağ Kürü

Bu yöntem de bacaktaki çatlaklar üzerinden oldukça etkilidir. Burada da yine yağlar kullanılmaktadır. Bunun için öncelikle aktardan kantaron yağı, kakao yağı, çörek otu yağı, gliserin, badem yağı, kayısı yağı, keten yağı ve zeytinyağı alın. Bunların doğal olması çok önemlidir. Daha sonra metale temas ettirmeden uygun bir kapta karıştırın. Karışım için cam kavanoz da kullanabilirsiniz. Çatlakların olduğu bölgeye masaj yaparak uygulayın ve o bölgeyi 2 saat sonra ılık suyla yıkayın.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Jawline Nedir? Jawline Nasıl Belirginleşir? | 2022

Bu yöntemleri düzenli olarak uyguladığınız takdirde, kısa süre içerisinde bacak çatlaklarının gittiğini göreceksiniz.

Bir önceki yazımız olan Hiç Bitmeyen Önü Düğmeli Etek Modası | 2021 başlıklı makalemizde düğmeli deri etek, düğmeli etek ve düğmeli süet etek hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evlenecek Çiftlere Alyans Alternatifleri

Evlenecek Çiftlere Alyans Alternatifleri | 2022

Evlenecek Çiftlere Alyans Alternatifleri Son zamanlarda daha fazla çift kendi düğün planlama süreçlerinde rol üstleniyor …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.