Home / Saç / Pixie ve Bob Saç Modelleri | 2021
Bahar Modası Trend Pixie ve Bob Saç Modelleri
Bahar Modası Trend Pixie ve Bob Saç Modelleri

Pixie ve Bob Saç Modelleri | 2021

Pixie Saç Ne Demek?

Pixie saç başımızın üstündeki saçın uzun olup yanlardan ve arkadan kısa olduğu kesim tarzına verilen isimdir. Modern bir görünümü olduğu kadar nostaljik bir hava da katmaktadır. 60’lı yıllarda çekilen filmlerde keskin hatlara sahip olan kadın yüzüne çok yakıştığını hatırlıyorum. Günümüzde vintage modası devam ettiği için bu saç kesim oldukça popüler hal aldı. Her kadının en az bir defa bu saç modelini denemesini tavsiye ederim. Sevgilinizden ayrıldıktan sonra tazelenmek için bire bir 🙂

Bob Saç Ne Demek?

Bob saç, küt saç gibi çene hizasında kesilen ancak arka tarafta bombe oluşturulan kesime verilen addır. Uzun saçtan illallah edenler için hayat kurtarıcıdır. Kendine güvenin göstergesi olan bu saç modeli yenilik arayan kadınlara cuk diye oturur. Köprücük kemiklerini ön plana çıkarmak isteyen kadınlar, bence hemen bob saç kesimi için kuaför randevusu ayarlayın…

Pixie Saç Modelleri Nelerdir?

Bu saç modeli rahatlığı ve serinliği ile bahar ve yaz sezonlarında oldukça tutulan bir saç modelidir. Saç yapınız ister düz ister dalgalı olsun pixie saç modeli bu iki yapıya da uygundur. Özellikle genç görünmek isteyenler bu saç modeli size dilediğiniz genç havayı verecektir. Yalnız bir anektod bahar sezonunda güneşe maruz kalacağınızdan saçlarınıza parlaklık kazandırmak amacıyla evden çıkmadan önce bir saç kremini saçlarınıza uygulayınız.


 

2016 Bahar Sezonu Pixie Saç Stilleri

Kahküllü Pixie Saç Modeli

Bahar sezonunda en çok tercih edilecek saç stillerinden birisi de kahküllü olan bu saç modelidir. Eğer uzun saçlarınız varsa ve bir değişiklik yapmak diliyorsanız bu modeli tercih etmelisiniz. Kahküllü pixie saç modeli ile yüz hatlarınız ve güzelliğiniz ortaya çıktığı gibi aradaki farkı sizlerde fark edeceksiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kadın Kısa Saç Modelleri | 2021

Eğer saçlarınız fazla düz ise kıvırma aygıtları kullanınız. Yalnız kuaförlerinizden saçlarınızın ön kısmının daha hacimli olmasına özen göstermesini isteyiniz. Alnınız geniş değilse kahküllü model size yakışmayabilir. Dikkatli bir kuaföre başvurduğunuza emin olun.

Kahküllü Pixie Saç Modeli
Kahküllü Pixie Saç Modeli

Kıvırcık Pixie Saç Modeli

Kıvırcık saçlılar, siz ne şanslı insanlarsınız! Isı işlemiyle saçlarımı yıpratarak bu kesim saçımı kıvırcık yapıyordum. Bigudiler de iş görüyor ancak saç şekillendirici kullanmak gerekiyor. Kıvırcık saçlarınız varsa bu saç size muzip bir hava katacaktır.

Kıvırcık Pixie Saç Modeli
Kıvırcık Pixie Saç Modeli

Dalgalı Pixie Saç Modeli

Havalı dalgalara sahip olmak istiyorsanız bu saç size hitap edebilir. Kendi saç doğallığınız varsa kullanmak oldukça kolay olacaktır. İsterseniz saç maşasından yardım alabilirsiniz.

Dalgalı Pixie Saç Modeli
Dalgalı Saç Modeli Pixie
Dalgalı Pixie Saç Modeli
Dalgalı Saç Modeli Pixie

Bob Saç Modelleri Nelerdir?

Yuvarlak, oval ve üçgen yüzlerde bob saç modelleri kesinlikle çok yakışacaktır. Birçok bob saç modelleri bu sezonda kullanmaya oldukça uygun. Bu çabasız küt saçlar hiçbir işleme gerek kalmadan gündelik kullanıma oldukça uygun. Kimi zaman bir saç bandı ile farklı bir görünüm sağlamanıza yardımcı olan bir kesim türüdür.

Kısa Bob Modeli

Bahar sezonu olmasından dolayı kısa saç modellerine yönelmek en mantıklı harekettir. Çünkü hem uzun saçların bakımı zor hem de sıcak hava koşullarından etkilenmeyi en aza indirgemek gerektir. Alttaki örnekte gördüğünüz gibi ünlülerde bu saç modelini tercih etmektedirler. Uzman kuaförlere bu saç modeli jilet ile yapmasını söylerseniz daha iyi sonuçlar alacağınızı göreceksiniz.

2016 Bahar Modası Bob Saç Modelleri

Kahküllü Bob Saç Modeli

Son olarak bu yılın bahar sezonunda kahküllü bob saç modeli ideal seçenekler arasında yer almaktadır. Bu yıl, kahküllü saç modellerinin damga vuracağı bir yıl olacaktır. Eğer saç yapınız ince ise bu saç modeli saç yapınıza çok uygundur. Sizi daha şık ve zarif gösterecek kahküllü bob saç modelini sizlerde denemelisiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2019 Trend Saç Renkleri ; Maun Saç Rengi

2016 Bahar Modası Kahküllü Bob Saç Modelleri

Bir önceki yazımız olan Koyu Balyajlı Saç Renkleri | 2022 başlıklı makalemizde gölgeli kahverengi, gölgeli kumral saç ve gölgeli saç hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.