Home / Trendler / Bayanlar İçin Trend Dövme Modelleri | 2020
trend dövmeler

Bayanlar İçin Trend Dövme Modelleri | 2020

Dövme Modelleri

Bayanlar İçin Trend Dövme Modelleri konusu ve resimlerine geçmeden önce sizler için hazırladığımız ufak bilgilere değinelim. Dövme, eski zamanlara dayanan bir geleneğe sahiptir. Toplumların inançları ve yaşam biçimleri dövmelerin şeklini ve kullanılan maddesini de etkilemiştir. Kimi toplumlarda dövmelerin kötülük ve hastalıklardan koruyucu olduğuna inanıyordu. Kimi topluluklarda ise inanç ve duygusallık düzeyini dışa yansıtan süslü görsellikler olarak görülmekteydi. Süs ve görselliği hoş olan her şey insanın ilgisini çekmiştir ve çekmeye devam etmektedir. Bunlarca yıllık geçmişe sahip olan dövme kültürü yabana atılacak olan bir uğraş değildir.

Dövmenin tarihsel geçmişi dövme yaptırmak isteyen kişiler için önemli olmayabilir, bu noktada dövmenin teknikleri ve hijyenik durumuna bakmak gerekmektedir. Kimi toplumlar bulaşıcı hastalıkları yaydığını düşündüğünden dövmeye karşı tavır almış olsa da oldukça popüler bir yeri olduğunu görüyoruz. Dövme yapan kişilerin ustalıkları, dövmenin kalitesini de belirlemektedir. Dövme yaptırmaya karar verdiyseniz dönüşü zorlu olan bu yolda bazı sonuçları ön görmeniz gerekmektedir. Yazımızın sonlarına doğru sizlere Dövme Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenleri açıklayacağız.

Dövme yaptırmak son dönemlerde oldukça moda oldu , dünyaca ünlü isimlerinde dövmeye karşı olan merakları ve ilgileri dövme çılgınlığını dahada arttırmış durumda. Ülkemizde’de son yıllarda dövme merakı oldukça büyük bir hale geldi , özellikle bayanların seçtikleri birbirinden farklı ve yaratıcı dövmeler oldukça dikkat çekici ve farklı bir tarz katıyor.. Bayanlar için trend dövme modelleri ve birbirinden farklı bayan dövmelerini yazımızda inceleyebilirsiniz..


Bayan Dövme Modelleri

Bayan dövme modelleri arasında en fazla tercih edilenler arasında çiçek motifleri geliyor , genellikle kol ve omuz bölgelerinde tercih edilen çiçekli bayan dövme modelleri oldukça dikkat çekici , renkli bayan dövmeleri arasında da fazlasıyla ilgi gören çiçekli dövmeler son dönemlerin trend dövmeleri arasında yer alıyor..

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kadın Modası 2015 En İyi 10 Yaz Trendleri

Bayanların dövme bölgesi olarak seçtikleri bacaklar içinde oldukça yaratıcı ve enteresan dövmeler bulunuyor , bayanların bacak dövmelerine karşı yoğun bir ilgi var son yıllarda , ayak bileklerine ve bacak baldır kısımlarına yapılan dövmeler fazlasıyla dikkat çekiciler. Moda olan bayan dövmeleri arasında hala tercih edilen yazılı dövme modelleri geliyor , yazılı dövmeler vücutta her alana rahatlıkla yapılabiliyor ve neredeyse her bölgede güzel duruyor diyebiliriz , bayan yazılı dövme modelleri en sık tercih edilen bölgeler , sırt , bel , omuz , ve kol bölgeleri oluyor.

Dövme yaptırmayı düşünüyorsanız , ve ilginç ve özel bir tarz istiyorsanız , Bayanlar için trend bayan dövme modelleri arasında son yıllarda öne çıkan hayvan figürlerini tercih edebilirsiniz , özellikle baykuş dövmeleri fazlasıyla ilgi görüyor , kuş ve martı dövmeleri artık pek tercih edilmese de yinede düşünebileceğiniz alternatif bir bayan dövme modeli olabilir.

Dövme yaptırmak istiyorsunuz ancak karar veremiyorsunuz , o zaman size önerimiz göremediğiniz bölgelere dövme yaptırabilirsiniz , özellikle bayanlar için omuz arkası dövmelerini ve ense dövmelerini fazlasıyla tercih ediyorlar , ileride sıkılma gibi bir probleminizde olmayacak göremediğiniz için. Bu bölgelere çiçek yada bir figür yaptırabilirsiniz , kadın dövme modelleri arasında detaylı ama gösterişli bir dövme arıyorsanız size sakura çiçeği dövmesini öneriyoruz , sakura çiçeği yapımı oldukça detaylıdır ve zaman alır , ancak bitiğinde fazlasıyla iddalı ve dikkat çekici bir dövmeniz olabilir.

Yazımızda sizler için hazırladığımız en güzel bayan dövmeleri ve örneklerini bulabilirsiniz , galerimizde hazırladığımız dövmeler son yıllarda en çok tercih edilen moda bayan dövme modelleri arasındalar .

Dövme yaptırmaya karar verdiyseniz dönüşü zorlu olan bu yolda bazı sonuçları ön görmeniz gerekmektedir.

Dövme Öncesi Bilmeniz Gerekenler

  • Zor beğenen ve kolay pişman olan biri iseniz öncelikle minimalist dövmeleri tercih edin.
  • Ağrı eşiğiniz hakkında bilginiz var mı? Eğer kolay şekilde acı duyabilecek bir yapınız varsa dövme yaptırmayı detaylıca düşünün.
    Dövme yaptırmak için en iyisi doğru zamanı beklemektir. Ani verilen kararlar vücudunuzda kolay kolay gitmeyen bir ize sebep olacağı için detaylı ve yerinde düşünmekte yarar vardır.
  • Dövme yaptırırken maddi açıdan zorluk yaşadığınız bir dönem olmamalı. Ucuz ve özensiz dövme stüdyoları hem sağlığınıza hem de zevklerinize zarar verebilir. Tanıdıklarınızın tavsiyeleri dövme stüdyosu seçerken size yardımcı olacaktır.
  • Dövme yaptırmak oldu-bittiye getirilecek bir meşgale değildir. Bakım yapmanız dövmenizin parlak ve kalıcı olmasına yardımcı olacaktır. Bundan dolayı dövmecinizin önerdiği bakım kremlerini almayı ihmal etmeyin.
Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Yazlık Spor Elbise Modelleri 2015

Bayan Dövme Fiyatları

Dövmeler, rengine, boyutuna ve yapanın profesyonel kimliğine göre fiyatta değişiklik gösterebilmektedir. Sizin merakınızı gidermek için dövmeye dair birkaç fiyat araştırmasını aşağıda sunuyoruz;

Dövme Fiyatları 2020

  • Renksiz Dövme- 5 cm en- 5 cm boy= 180 TL
  • Gölgeli Renksiz Dövme- 5 cm en- 5 cm boy= 205 TL
  • Renkli Dövme- 5 cm en- 5 cm boy= 255 TL
  • Dövme makinası açılış ücreti ortalama 80 TL civarındadır
  • Geçici kına dövme yaptırmak isteyenler için fiyat 20 TL’den başlamaktadır
  • Portre dövme isteyenler için fiyatlandırma değişiklik göstermektedir
  • Kapatma yani cover isteyenler için dövmenin türüne ve kapatılma sonrasında oluşacak şekle göre fiyatta değişiklik olmaktadır.

Check Also

8 Farklı Trend Aksesuar Modelleri

8 Farklı Trend Aksesuar Modelleri | 2021

Bu Yılın Trend Aksesuarları Bir yıla veda ederken, geçmiş sezonların modasına da veda ediyoruz. Bazı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.