Home / Benim Stilim / Bohem Bir Tanrıça olmak: Şık Bohem Giyim Tarzı Nasıl Yapılır? | 2020
Şık Bohem Giyim Tarzı Nasıl Yapılır?
Şık Bohem Giyim Tarzı Nasıl Yapılır?

Bohem Bir Tanrıça olmak: Şık Bohem Giyim Tarzı Nasıl Yapılır? | 2020

Bohem Tarzı Giyim Nedir? Nasıl Boho Tarz Oluşturulur?

Bohem tarzı, doğal kumaşların, retro desenlerin, nötr ve sıcak tonların, 60’ların stil şekli ve gösterişli aksesuarların alacalı renkler ile birleştiği, hippi modasıyla yakından ilişkili bir moda tarzıdır. Moda dünyasında trendleri olarak var olan en muhteşem ve kadınsı stillerinden birisidir. Boho veya bohem giyim tarzı birçok markanın moda hatlarının önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.

Bohem kelimesinin anlamı günümüzdeki Çek Cumhuriyeti topraklarında kurulmuş olan Bohemia ülkesine gider. Özgürlük ve özlem içeren  tüm kuralları ve onları çevreleyen dünyanın basmakalıp  yapısını kırmak için, bu ideolojinin taşıyıcıları bile günümüzde ilham yeri doldurulamaz bir kaynak olarak hizmet verir. Bohemler gerçekten, benzersiz tarzı, bir çok özel kıyafetleri ile farklı bir hava yaratırlar.

Bohem bir tanrıça gibi olamak için, tüm kuralları bildiğinizden emin olun! Boho tarzı stil ipuçları ile bohem moda trendi nasıl giyilir sizler için araştırdık! Bohem tarzı kombin fikirlerini aşağıda inceleyebilirsiniz. Tarihsel olarak, boho tarz 60’larda başlayan oldukça genç bir tarzdır. Bu yüzden sanatçıların tarzı, özgür ve güzel insanların tarzı, sadece özgür olmak isteyenler tarzıdır!


Boho Stilinin Ana Unsurları

Bu bölümde Boho tarzı giyim  anahtarlarını ve bu tarza özgü karakteristik yönlerinden bahsedelim;

• Keten, kadife, şifon, ipek, kürk, süet, deri, denim, pamuk gibi doğal kumaşların kullanımı,

• Çok katmanlı dokular,

• Rahat ve özellikle geleneksel platform ya da dolgu topuklar üzerinde, çok yüksek dolmadan topuklu yapılan ayakkabılar,

• İkinci bilezik, güneş gözlüğü, kolye, kemer, küpe, inci mücevherleri ya, bantları, saç bantları vb aksesuarlar lüks veya fazla takılar,

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Günün stil İpucu: Mavi- siyah- gri renkler ile kombin

• Doğal desen ve renkleri,

• Çiçek desenleri, etnik ilham baskılar, eklektik ipuçları ve yenilikçi tarzın varlığı,

• Yüksek belli tasarımlar, saçaklar, büyük aksesuarlar, dantel, maksi etekler, çeşitli dokulu parçalar, örme ayrıntılar, giysiler,

• Renkli giysiler dört tonu birlikte içermemelidir. Bunlar siyah, gri, bej, ya da anahtar seçenekleri ile tercih edilebilir,  Kahverengi, altın, mor, kırmızı veya bordo tonları ile birlikte kullanabilirsiniz. Giysiler çekici ve bazı dikkat çekici malzeme veya dokular ile yapılır.

Boho-Chic Style Temel Türleri

Boho tarzı hakkında konuşurken, aynı zamanda hippi arasındaki mevcut benzerlikleri not almalıyız. Yine, bohem görünümde  ana eğilim, üç ana gruba ayrılabilir.

Klasik Boho tarzı için, tiftik, kadife, triko gibi ayrıntılar genellikle baskıları tipik eski jakarlı kumaş ile tamamlanmaktadır.

Romantik boho tarzı görünüm için , şifon ve dantel gibi yumuşak ve ağırlıksız kumaş uygulaması seçilebilir. Çiçek desenleri, şeritler ve fiyonklar da romantik ve hayalci görüntüler yaratmanın iyi bir yoludur.

Boho hippi tarzı girly ve romantik dokular ile eşleşen lüks ve parlak renklerin birlikte kullanımıdır..

Şık hippi stili kombinler yapmanın yolları

Boho-Chic Style Temel Özellikleri

#Giysilerin Seçimi

Boho tarz yapmanın kolay yolu maxi elbiseler ya da maxi etekler de dahil olmak üzere, sizin dolap içine bazı tipik boho tarzı giyimleri dahil etmek. Bakınız;  Moda Maxi Etekler Ve Kombinler

Maxi boy etekler ile bohem giyim tarzında; Tığ işi üstleri, büyük boy gömlek, grafik t-shirt  ile uyumlu olabilir. Tunikler, salaş örme kazaklar ile bol mini elbiseler, veya altına kısa şort, kot pantolon veya tulum gibi  yırtık denim parçalar, ya da kürk yelekler ile kot, kadife veya kadife sökük gibi de giysileri diğer tipik bohem tarzı için birlikte kullanabilirsiniz.Pantolon,  çiçek baskılar ile hırka ve ceketler , trençkotlar, kürk giyim, parçaları da kullanılabilir.

#Ayakkabı Seçimi

Boho tarzı ayakkabılara gelince ,size ihtiyacınız olan ayakkabı türleri bale ayakkabıları tarzı babetler,Yunan, Roma, ya da Afrika stilleri, kovboy çizmeleri, etkisi olan etnik desenli ilham alına sandalet vardır, ama en önemli onların olması gereken, giysilerin renk tonları ile eşleşen bej veya kahverengi gibi nötr tonları olan ayakkabılardır. Daha fazla seçenek için sık tokaları olan veya saçak detaylarını taşıyan, gladyatör sandaletler veya nötr ayak bileği çizmeler de bohem giyim tarzında kullanılabilir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Günün Stil İpucu: Maskülen Tarz Kombinler

#Boho Aksesuarları

Her şeyden önce aksesuarların, Boho-chic görünüm için ideal bir rötuşları olabilir ; fötr şapkalar, sarıklı şapkalar, ve tamamlayıcı saç bantları, renkli eşarplar ve vintage tarzı güneş gözlükleri, bilezik ve diğer takı parçaları gibi aksesuarlar kullanılır! Buna ek olarak, aynı zamanda gümüş Meksikalı bilezik, Arapça yazılı yüzükler, Afrika stili tüylü kolyeler, büyük kolyeler seçilebilir.

Konfor, nötr renkler ve kolaylık Boho-chic tarzının ana tanımlayıcı unsurlardır. Giyim parçaları ve aksesuarları  bohem tarzının merkezinde sahne alacak olsa da, bu sizin saç ve makyaj görünümünüze dikkat etmeniz daha az önemlidir. Boho-chic tarzında  minimal makyaj görünümü ve kolay yataktan kalkmış gibi saçlar ve örgü veya rahat saç bantları ile yapılan saçları gerektirir.Ayrıca bakınız; Bohem uzun dalgalı saç modellerini deneyin!

 

boho11 2869015451599bdb6c5c889ce45cb42a 20c62bbbf61c5fae9f895230257cf9d3 3ec080784d9d9931f12202b7acd248fc perfect the bohemian style modern gypsy h600 images 12

Soğuk Havalarda Bohem Giyim Tarzı Nasıl Olur?

Bohem tarzı giyim fikri sıcak havalarda içindir ve soğuk geldiğinde, Boho giyim tarzı yararsız olabilir ama boho birçok bayanlar arasında hala devam ediyor. Doğru tarz kombinler yapıldığı durumunda bohem tarzı, gerçekten sonbahar / kış mevsimi için de çok rahat ve şık görünüm oluşturabilir. Örneğin, pamuklu kıyafetler, denim, ya da parlak ve doymuş tonları ile çekilen keten etek seçebilirsiniz. Büyük baskılar, desenler ve çiçekler gibi ilham seçenekler özellikle tavsiye edilir. Son olarak, sadece koyu bir tozluk  ve monokrom ceket ile birleştirmek gerekir. Buna ek olarak, mutlak mükemmellik için bir minimalist tasarlanmış beyaz gömlek kullanabilirsiniz.

Boho kış kombinleri
Boho kış kombinleri
Boho kış kombin
Boho kış kombin

Nereye Giderken Boho Giyim Tarzı Tercih Edilebilir?

Boho tarzını giymek için özellikle uygun olan durumlardan çokça bulunmaktadır.

  • Günlük gezmeler,
  • Konserlere giderken
  • Alışverişe giderken,
  • Aileniz ya da arkadaşlarınızla birlikte yürüyüşler için mükemmel olur.

İşyeri; Dikkatli olarak parlak detayların miktarları düşünülen giysiler ve daha sessiz tonları kullanımı olan boho giysiler tercih edebilirsiniz, tabii işe Boho tarzı giyebilirsiniz, Boho kolayca klasik haline yorumlanabilir görünüyor.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Bu yazın en trend bayan kıyafetleri!

Ev; Bu her yerde şık görünüme sahip olmanızı sağlayabilir ev de dahil olmak üzere boho giyim tarzları tercih edebilirsiniz

Boho Tarzı Kombin Fikirleri

Son yıllarda boho tarzı moda dünyasından tutun dekorasyonu alanına kadar birçok alanda etkisini göstermeye başlamıştır. Son zamanların trend bir tarzı haline gelen boho tarzında rahatlık ve şıklık ana felsefesi içerisinde bulunmaktadır. Şık ve farklı bir tarz olan bohem giyim tarzı ile dilediğiniz aktiviteye gönül rahatlığı ile katılabilirsiniz. Peki bu yılda boho tarzına göre nasıl kombinler oluşturulabilir diye merak ediyorsanız sizler için kombin galerisi yaptık.

Bu yılın bohem tarzı kombinlerini fotoğraflar dahilinde incelersek sizler açısından daha iyi ve kalıcı bir hal almasını sağlayabiliriz. Örneğin ilk olarak aşağıda bulunan fotoğraftaki gibi rahat ve salaş bir elbise ve şık aksesuarlarla boho tarzını yaratabilirsiniz. Tam bir yaz sezonu kombini olan bu tarz sizlerde rahatlığını ve şıklığını seveceksiniz.

 

Boho kombin
Boho kombin
Boho Tarzı Kombin Fikirleri
Boho Tarzı Kombin Fikirleri

İkinci olarak ise renk uyumuna dikkat ederek etek ve uzun kollu bir sweat tercihi yapabilirsiniz. Bol bol aksesuar kullanmak son yılların modası haline gelmiştir. Seçtiğiniz aksesuarlarında kombinin-ize uygun olmasına özen gösteriniz.

Boho Tarzı Kombin Fikirleri
Boho Tarzı Kombin Fikirleri

Bohem giyim tarzını yaşayabileceğiniz bir başka kombin türünü ise kotlarınızla oluşturabilirsiniz. Yukarıda dizi yırtık olmasına rağmen sizler normal bir açık mavi kotunuzla salaş ve ince bir pançonuzu kombin haline getirebilirsiniz.

Boho Tarzı Kombin Fikirleri
Boho Tarzı Kombin Fikirleri

Son yılların modası haline gelen eşarpları bohem giyim tarzında da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bahar veyahutta yaz sezonunda mini şort ve askılı tişörtlerinizi eşarplar kombin yapabilirsiniz. Renk uyumu sağlayarak sizler de sokak hayatınızda bu tarz bir kombin deneyebilirsiniz.

Boho Tarzı Kombin Fikirleri
Boho Tarzı Kombin Fikirleri

Son olarak ise aşağıda bulunan fotoğrafta olduğu üzere şort tişört kombini bohem tarzına oldukça uygundur. Gündelik yaşamınızda sıklıkla bu kombini tercih edebilirsiniz. Bohem giyim tarzında bol bol aksesuar kullanmaya özen gösteriniz.

 Bohem giyim tarzı kombinler yapmak için aşağıdaki galeriden ilham alabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Boyfriend Kot Kombinleri | 2021 başlıklı makalemizde boyfriend, boyfriend jean ve boyfriend kot pantolon hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Boyfriend Kot Kombinleri

Boyfriend Kot Kombinleri | 2021

Boyfriend Kot Kombini Nasıl Yapılır? Boyfriend kot giymek benim için bir ayrıcalıktır. Sonbahar kış moda …

3 comments

  1. teşekkürler. bohem giyim bir yaşam biçimi ve felsefedir 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.