Home / Cilt Bakımı / Çatlak Kremleri Gerçekten İşe Yarıyor Mu?
Çatlak Kremleri Gerçekten İşe Yarıyor Mu?
Çatlak Kremleri Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Çatlak Kremleri Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Vücutta oluşan çatlaklar birçok kadının korkulu rüyasıdır. Özellikle hamilelik döneminde oluşan çatlakların kalıcı olma gibi bir riskinin olması da bu korkuyu tetiklemektedir. Sadece hamilelik döneminde değil günlük rutin yaşamda da çatlaklar ile sık sık karşılaşılmaktadır Mevsim ve hava değişiklikleri çatlak oluşumunun en önemli sebepleri arasında yer almaktadır. Kış mevsiminde soğuk ve ayaz nedeni ile çatlayan eller buna en basit örnektir. Bunun için birçok bakım maskesi, kür ve kremler denenmektedir.  Çoğu kişinin merak ettiği ise bu ürünlerin işe yarayıp yaramadığıdır. Çünkü hem maddi anlamda zarar veren hem de hiçbir işe yaramayan birçok ürün bulunmaktadır. Bu yazımızda en fazla kullanılan ve en fazla tercih edilen çatlak kremlerini inceleyip, işe yarayıp yaramadıklarına bakacağız.

En Çok Kullanılan Çatlak Kremleri
Çatlak kremleri içerisinde en fazla kullanılmakta olan kremlerden olan Lierac çatlak kremi beklentileri çok yüksek tutan bir kremdir. Özellikle içerisinde bulunan maddelerin fazla olması kremin işe yarar görünmesini sağlamaktadır. Fakat kremi kullanan kişilerin pek fazla memnun kaldıkları söylenemez. Bir diğer krem Babe çatlak kremidir. Bu kremin içerisinde bulunan maddelerin asidik içerikte olmaması kullanıcıların içini rahatlatan bir durumdur. Babe krem E vitamini bulundurması nedeni ile de  oldukça fazla tercih edilen kremler arasına girmiştir. Kremin memnuniyet durumuna bakacak olursak yarı yarıya bir memnuniyet olduğunu söyleyebiliriz. Kremi kullanan %50’lik bir kısım memnun kalmadığını söylerken %50’lik diğer kısım oldukça memnun olduğunu dile getiriyor. Çatlak kremleri içerisinde adını en fazla duyuran kremlerden olan Bepanthol de bulunmaktadır. Bepanthol sadece çatlaklarda değil pişiklerde de oldukça sık kullanılmaktadır. Özellikle bebeklerin bacak aralarında ve koltukaltı bölgesinde oluşan pişikler için kulanılmakta olan Bepanthol, birçok kişinin severek kullandığı ve memnun kaldığı bir üründür. Bepanthol, kabuk tutmuş olan yaraların tedavisinde de kullanılmaktadır. Bunun sebebi kremin içerisinde bulunan B5 vitaminidir. B5 vitamini yaraların ve çatlakların hızlı iyileşmesini sağlayan ve deriyi besleyen bir vitamindir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Yağlı Ciltler İçin Doğal Maske Tarifleri

Piyasaya yeni çıkmış bir ürün olan Bio Oil de yeni nesil bir çatlak kremidir. Bio Oil çatlak kremi adından da anlaşılabileceği gibi içerisinde bitkisel yağlar bulundurmaktadır. Bio Oil’in içerisinde bulunmakta olan bitkisel yağlar çatlak kremi arayan kişileri cezbetmektedir. Çünkü özellikle hamilelik dönemindeki çatlaklar için kimyasal içerikli ürün kullanmak istemeyen anne adayları, bitkisel içerikli ürün arayışına girmektedir. Bio Oil çatlak kremi de içeriğinde bulunan papatya yağı, biberiye yağı, kalendula yağı ve lavanta yağı ile oldukça bitkisel bir üründür. Ayrıca bu yağlar haricinde A vitamini ve E vitamini de bulundurmaktadır. Bio Oil çatlak kreminden memnun kalanların sayısı ise memnun kalmayanlara oranla daha fazladır. Siz de çatlak kremi arayışı içerisindeyseniz yukarda bahsedilen kremlerin memnuniyet oranına ve içeriğine bakarak kararınızı verebilirsiniz.


Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Mikrodermabrazyon Nedir?

Mikrodermabrazyon Nedir? | 2021

Mikrodermabrazyon Nedir? Mikrodermabrazyon, çok popüler, makine destekli bir cilt peelingi tedavisidir. Bu tedavinin en çok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.