Home / Makyaj / Cilt Tonlarına göre Kırmızı Ruj Seçimi
cilt tonlarina gore kirmizi ruj secimi nasil olmali1
cilt rengine göre kırmızı ruj

Cilt Tonlarına göre Kırmızı Ruj Seçimi

Saç rengi yanı sıra, kırmızı bir ruj alırken cildinizin tonunu düşünmekte çok önemlidir. Eğer saç rengine göre mükemmel kırmızı ruj tonları bulduğunuzda da sizin cilt rengine uygun olmadığını düşündüğünüzde satın almayın. Cilt rengine göre kırmızı ruj seçimi için. aşağıdaki listenini rehberliğinde gereken genel kuralları dikkate alabilirsiniz :

• Sıcak cilt tonuna sahip kadınlar kahverengi veya sarı bir renk tonu ile kırmızının sıcak tonlarını tercih etmeliler. Ve bu durumda Cildinizin sıcak veya soğuk tonlarda olup olmadığını öğrenmek için , sadece metalik takı parçaları ile aynada kendinize bakın. Altın takı parçaları cildinizde çok uyumlu ve güzel duruyorsa, sizin cilt tonunuz sıcak, ve gümüş aksesuarlar size iyi yakışıyorsa, o zaman cilt tonunuz soğuk.

•Eğer soğuk cilt tonunuz varsa, mor veya soğuk pembe tonları ile sadece soğuk kırmızılar düşünmelisiniz.


• Nötr kırmızı renk rujlar her cilt tonları için harika duran evrensel bir renktir.

• Hafif porselen cilt tonu olan kadınlar bordo, kızılcık, kiraz veya erik gibi kırmızının sessiz mat tonlarını alması tavsiye edilir. Ateş  ve portakal tonları olmayan  sadece klasik bir domates kırmızı ruj rengi de bir seçenek olabilir.

•Esmer – koyu cilt tonunuz varsa kırmızı gölgeli ruj renklerini seçebilirsiniz, bu  Kadınlar şanslı olanlar.

•Cildinizde bir kırmızımsı veya pembemsi ton varsa , çok parlak ve çok soğuk kırmızı tonlu rujlardan kaçınmak gerekir. Pembe belirti ile kırmızı rujlar size çok yakışır.

• Eğer altın bir şeftali cilt tonunuz varsa, hafif bir turuncu renk tonu ile kırmızı ruj düşünebilirsiniz. Kırmızının yoğun soğuk tonları, yanı sıra zengin bordo ve tuğla kırmızı tonlarından kaçınmalısınız.

• Kahverengi renk tonu ile Kırmızı ruj seçenekleri herhangi bir cilt tonu sarışınlar, esmerler ve kızıllar için uyumludur.

• Eğer (yeşil gözlü kumral veya kahverengi gözleri ile sarışınlar gibi) çok nadir göz rengi ve cilt tonu kombinasyonları olanlar için yukarıdaki kategoriye girmezler.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Saç Rengine Uygun Kırmızı Ruj Seçimi

 

 

Bir önceki yazımız olan Gözleri Büyüten Makyaj Nasıl Yapılır? | 2021 başlıklı makalemizde büyük göz makyajı, dumanlı göz makyajı ve göz altı kapatıcısı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri | 2021

Evde Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Makyaj yapmak güzellik ve bakımın en önemli parçalarından bir tanesidir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.