Home / Saç Renkleri / Cilt tonuna uygun doğru saç rengi nasıl seçilir
nicole kidman sari sac rengi
Nicole Kidman sari sac rengi

Cilt tonuna uygun doğru saç rengi nasıl seçilir

Kadınların güzelliğini vurgulayan en önemli unsur saç rengi seçimine geldiğinde, saç boyası almadan önce  önemli ayrıntı cilt tonu olduğunu biliyoruz.Makyaj, kıyafet ya da saç boyası için en önemli temel kural cilt tonuna uygun renklerin seçimidir.

Ne yazık ki, cilt tonunu bulmak biraz kafa karıştırıcı.Size tavsiyem her şeyi aynı renk ailesinden seçme kuralından ayrılmamak , daha sonra soğuk tonlu ve ya sıcak cilt tonlu olup olmadığınızı öğrenmelisiniz.

Saç rengi gelince, bu kurallar her zaman geçerlidir?


Saç rengi seçiminde “sıcak cilt tonuna sıcak saç renkleri”  kuralı uygulanmalı,  soğuk cilt tonu için ise soğuk saç renkleri seçilmeli.Bunun  üzerine sizde aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi bizimle ve ziyaretçilerimiz ile paylaşmaktan çekinmeyin.Sizi cilt renginiz ne? ve size en çok yakışan saç  rengi seçenekleri nelerdir bize yazın…

İki ana ten rengi var; soğuk ve sıcak. Soğuk ten rengi pembe ana tonunda mavi alt tonlara sahip, sıcak ten rengi ise sarı ana tonunda altın rengi alt tonlara sahip. Ten renginizi kolayca belirlemeniz için ufak bir teste tabi tutabilirsiniz. Bir parça gümüş ve bir parça sarı altın takıyı alın ve yüzünüzün üzerine getirerek teninize hangisinin daha yakın ve uyumlu olduğuna bakın. Altına yakınsa sıcak, gümüşe yakınsa soğuk bir ten renginiz var demektir.

Sıcak ten rengi için en çok kullanılan ve yakışan saç renkleri arasında bakır tonları, tarçın, zencefil, kumral ve kızıl tonları sayabiliriz. Ancak bu bir kural değil farklı renklerin farklı tonlarını, uygun gölgelerle kullandığınızda sıcak, soğuk ten rengi fark etmeden size yakışabilir. Soğuk ten rengi içinse kiraz, buğday, bal gibi renkleri sayabiliriz.

İlgili; Kadınlar için 2015 İlkbahar Trend Saç Renkleri

Cildinizin tonunu belirlemenin en iyi yolu nedir?

Deneyebileceğiniz birkaç testler vardır. Bileklerinizin iç damarları mavi görünüyorsa, o zaman soğuk tonlu ve eğer onlar  yeşilimsi görünür eğer, sıcak cilt  tonunuz vardır. Eğer yüzünüze yanında beyaz bir t-shirt koyduğunuzda ve mavi görünür ise  cilt tonun soğuk,  eğer sarı iseniz, sıcak cilt tonuna sahipsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Fındık Kabuğu Saç Rengi Nasıl Yapılır? Foto Galeri | 2020

Ayrıca takılarda gümüş yüzünüzü daha parlak  yaparsa soğuk cilt tonlusunuz. Altın sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar ise o zaman sıcak tonlu bir cildiniz vardır. Eğer nötr-arasındaki iseniz, sıcak ve soğuk hem gümüş ve altın takı ile iyi görüneceğiz.

Cilt tonu mevsim ile değişiklik gösterebilir. Bazen kışın, çok fazla güneş görmediğimiz  zaman daha soğuk ya da nötr cilt tonlu olabiliriz. Yaz aylarında, cilt daha sıcak tonlu olur. İyi Bu yüzden yazın sarı gibi açık tonlar daha çok kullanılır.

Eğer sizde kahverengi saç nasıl görünmenizi sağlar, siyah saç nasıl olur, o zaman yüzünün  etrafında istediğiniz renkte t-shirt leri getir ve bak. Bu renkler  ile eğlenceli seçimler yapmak saç rengi seçimiz için anahtar olabilir.. .Ayrıca bu şekilde teninize en çok yakışan kıyafet renklerini de öğrenebilirsiniz.

Ten renginiz ile uyumlu doğru saç renklerini bulduğunuzda ustaca sizde saç renginiz ile oynayabilirsiniz.Sonra siz doğru saç rengi seçimi ile kendi cilt tonunuzu nasıl değiştirebileceğinizi göreceksiniz.Doğru seçimler sizi daha güzel hissettirecek, cilt daha parlak ve sağlıklı görünecek.

Küçük makyaj dokunuşları bile  cildinizi daha parlak yapabilir ve gözleri tamamen farklı görünür. Bir kutu şeklinde yüz şekliniz varsa, sağ alnının üstüne, yüzün daha uzamış görünmesi için makyaj ile yüz uzun gösterilir, merkezi vurgular. Bu küçük detaylar yüz şekli ve cilt tonu için çok önemlidir.

Koyu sarışın tabanına bir ışık yapıldığında, Bakır her zaman en doğal ve yansıtıcı görünüyor. Bakır tonu ile dip koyu baz yapılırsa, daha fazla doğal görünürsünüz.

Nasıl gidebiliriz açık veya koyu herhangi bir kurallar var mı?

Sıcak bir cilde sahip olsanız bile, saçınızı cildinizin tonuna göre çok koyu olmamalıdır.Siyah yerine   koyu kahverengi seçin,  tüm yüzünüz değişir. . Aniden, cilt tonunuz daha parlak olur Bazen saç derinliği gerçekten dokuyu etkileyebilir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Bayanların Tercihi Sarı Saç Rengi Tonları ve İsimleri

Saç rengi deri veya yüzü yıkıcı olmamalıdır. Onlar aslında birbiri ile uyumlu olması gerekir. Kırmızı ve pembemsi cilt tonlarına derin kırmızı ve kızıllar gitmez daha yumuşak bakır ve karameller hoş olur.

Ayrıca bakınız; Cilt Tonlarına göre Kırmızı Ruj Seçimi

Belirli göz renkleri ortaya çıkarmak için tavsiye saç renkleri

Yeşil gözleriniz varsa, yumuşak bakır tonları göz rengi ile daha güzel olacaktır.

Eğer kahverengi veya ela gözleriniz varsa, sizin saç rengi altın tonlarına sahip olursa  güzel gözlerinizin tonunu yansıtır.

Mavi gözlü insanlar için, bebek sarışın tonları Hollywood yıldızlarında gördüğümüz gibi  harika bir kombinasyon olur.

Bir önceki yazımız olan Bal Köpüğü Saç Rengi 2022 başlıklı makalemizde bal köpüğü, bal köpüğü saç ve bal köpüğü saç boyası hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Bakır Saç Rengi Ve Modelleri

Bakır Saç Rengi Ve Modelleri | 2021

Bakır Saç Rengine Dair Bilmeniz Gerekenler Bu yıl trend olacak saç renklerinden birisi de bakır …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.