Home / Dekorasyon / Çocuk Odaları için 7 Şık Boya Renkleri
cocuk odalari icin en guzel duvar renkleri 2016
çocuk odaları için en güzel duvar renkleri 2016

Çocuk Odaları için 7 Şık Boya Renkleri

Çocuklar büyüdükçe onların çorap değiştirir gibi sık, sevdikleri renk konusunda fikrini değiştirmeleri çok meşhurdur. Peki çocuk odası için nasıl duvar boya renkleri seçmeliyiz? Yumuşak bir mavi çocuğunuzun beşikte yattığı zamanlar için mükemmel bir renk olabilir iken, büyüdükçe o da çok “bebeksi ” gelecektir.Yine pastel pembeler de kız çocukları için aynı… Sık sık oda rengini de değiştirmek masraflı olabileceğinden  Onlara uzun süre odasının rengini sevdirecek şık ve güzel bir renk olmalı.Aşağıdaki  bu 7 favori çocuk odaları renklerinden birini seçerek çocuk odalarını sürekli boyama zahmetinden kurtulabilirsiniz.

Sarı

Güneşe batırılmış bir odada uyanmaktan daha neşeli ne olabilir? Bir çocuğun yaşam alanı için bu rengi seçerken,  biraz yeşilimsi sarı veya fresh saf sarı tonları için düşünebilirsiniz, ve kahverengi-altın tonlarından sakınmalısınız. Diğer sıcak renkleri  beyaz ile eşleştirerek   canlı, enerjik bir ruh hali sağlayabilirsiniz .

Kırmızı

Kırmızı evi her odası için kolay bir boya rengi değil , ama bir çocuk odası duvar rengi için gerçekten eğlenceli olabilir. Bir okuma köşesi veya ödev alanını canlandırmak için bir uyarıcı  renk ile duvarları boyayarak vurgu ekleyebilirsiniz; özellikle sıcak renkler ile beyaz ve açık gri veya ahşap zeminler ve mobilya ile sıcak renkler çok daha davetkar görünüyor.


Kobalt mavisi

Mavi bir yıllık seçim duvar boya renk seçimi olabilir,  elbette erkek odaları için, ve  kızlar için de artık popülaritesi çok büyüyor. Bunun yerine soluk bir mavi veya turkuaz olsa da, kobalt ya da lacivert gibi koyu bir şey de düşünün. Bu cesur maviler canlı, klasik bir görünüm verir ve cesur çarpıcı bir kontrast sağlayan portakal ya da eflatun-ve nötr tonları birlikte düşünebilirsiniz. Başka bir artı yanı ise: duvarlar da kirli parmak izleri asla belli etmez!

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Renkli Koltuk Modelleri 2015

Elektrik Yeşil

Çocuk odalarında kireç veya yaprak yeşili mükemmel uyumları bulunmaktadır. Özellikle neon yeşiller çok canlı görünüyor , ayrıca yeşil yatıştırıcı ve iyimser bir renk de olabilir. Herhangi bir yaş ya da cinsiyet için de harika uyum sağlıyor. Karanlık ve kasvetli bir orman yeşilinden ziyade parlak tonda yeşiller arayın.

Soğuk Gri

On yıl öncesine kadar, çoğu anne bir çocuk odası için gri rengi çok kasvetli bulurdu, ancak şimdiki mevcut çılgınlığı aksini gösteriyor. Bu serin renk çocukların odalarında ve mutfaklar da çok kullanılmaya başladı. Burada, iyi seçilmiş bir gri için mükemmel renkli oyuncaklar ve sanatsal aksesuarlar bulunuyor.Özellikle gri ile kırmızı ve sarı aksesuarlar çok uyumlu görünüyor.İlgili; Genç kızlara 2016 moda oda takımları

Pembe

Özellikle kız çocuğunuz sıra onun odasını boyamaya  geldiğinde pembe düşünmek istiyor? Bir pastel versiyonu tatlı ve klasik, ama daha popüler canlı renk  kalıcı güç için daha harika seçim olur, mavi bir belirti ile bir fuşya-canlı pembe renklerini deneyin.Diğer renkler ile eşleştirme , siyah, gri, beyaz renkleri deneyin bu şekilde süper eğlenceli ve sofistike bir çocuk odası dekorasyonu elde edin!

Parlak Mor

Çocuklarınızın kendi yatak  rengine sahip olma duygusunu tercih etmesini arttırmak için harika bir yoldur. Ne yazık ki morun, tüm dekoru  favori tonlarına kolayca çevirmek zor … Pembe ve desenli detaylar ile dekore edebilirsiniz.Çocuk odası mor boya rengi seçiminde parlak ve cesur renkleri düşünün ve kontrast beyaz ve gümüş aksesuarları karıştırın.

Beyaz

Özel olarak dar odalarda, çocuk odalarımızı aydınlatacak ve odayı geniş gösterecek renk var ise mutlaka beyaz renk olacaktır. Fakat, çocuk odalarında beyaz renk aslında pek de önerilmez. duvarlar beyaz olsa da oyuncaklar, kitaplar beyaz fonda bir renk getirecektir. Odaların sade bir görünüm vermemesi için duvar süslerinden faydalanılabilir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2018 Yeni Sezon Gelin Çiçekleri ve Nişan, Söz Tepsileri

Bir önceki yazımız olan Genç Odası Dekorasyon Fikirleri | 2021 başlıklı makalemizde dekorasyon, eğlenceli genç odası ve genç odası hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri

Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri | 2020

Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri Nasıl Yapılır? Tığ işi örgü battaniye, çeşitli boyutlarda bir tığ …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.