Home / Saç / Çorapla Topuz Yapımı
Çorapla Topuz Yapımı
Çorapla Topuz Yapımı

Çorapla Topuz Yapımı

Çorapla Topuz Nasıl Yapılır? Çorapla topuz yapımını Youtube videoları üzerinden izleyebilir ve yazılı anlatımımız ile öğrenebilir ve kendi saçlarınıza uygulayabilirsiniz…

– İlk olarak elimize genellikle yaşlı bayanların daha çok tercih ettikleri ve giydikleri tül çoraplardan bir tane alalım. Rengi tamamen size kalmış. Herhangi bir renk sınırlaması yok.
– Elimize aldığımız bu çorabı daha sonra dışa doğru üstten alta doğru katlamaya daha doğrusu yuvarlayın.
– Arada bir katladığınız yeri alttan çekiştirin. Bu sayede katladığınız bölüm sıkı olmuş olacak ve bu da işinizi kolaylaştıracaktır.
– Eğer çorabı elinizle katlamak size zor ve yorucu geliyorsa aynı işlemi çorap ayağınızda iken yuvarlayarak da yapabilirsiniz.
– Yuvarlama işlemi bittikten sonra yani sona yaklaştığınızda çorabın parmak ucuna gelen kısmını makasla kesin. Yuvarlama işlemi bitince çorap elinizde bir halka şeklini almış duruma gelecektir.
– Bu noktada sizlere bir ipucu verelim. Eğer topuzunuzun çok büyük olmasını istiyorsanız içi havlulu olan çorapları tercih etmeniz sizi adınıza çok daha iyi olacaktır.

Şimdi sırada diğer aşamamız var
– Saçlarınızı güzelce tarayın.
– Eğer saçlarınız kıvırcık veya dalgalı ise saçlarınızı düzleştirmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
– Saçınızı tararken kafanızı yere eğerek tarayın ki daha sonra topuz yapımı aşamasında topuzdan saçlar çıkmasın.
– Daha sonra saçınızı tarakla düzelterek avcunuzda toplayın.
– Topladığınız bu saçınızı bir lastik yardımıyla mümkün olan en sıkı şekilde bağlayın. Bu toplama işlemini isterseniz kancalı bir toka ile de rahatlıkla yapabilirsiniz.
– Saçınızı toplama işlemi bittikten sonra saçlarınıza biraz sprey sıkın. Ve bir diş fırçası yardımı ile saçlarınızı düzeltin.


Yukarıda da dediğimiz gibi eğer topuzunuzun büyük olmasını istiyorsanız havlulu çorapla yaptığınız tokayı eğer küçük olmasını istiyorsanız da diğer çorapla yapmış olduğunuz tokayı kullanın. Saçınızı bu aparatın içinden geçirerek ve saçlarınızı da buna dolayarak aparatı çevirerek aşağıya doğru yavaş yavaş indirin.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Oksijen Suyu ile Saç Açma

Eğer saçınızdan çıkan katlar varsa da bunları bir toka yardımı ile tutturun ve bir yerde toplayın. Bu şekilde topuzunuz hazırdır.

Başka bir şekilde de yine çorapla yaptığınız aparatı saçınıza takın yani saçınızı içinden geçirin ve üstten bir lastikle oturtun topuzun şeklinin ortaya çıkmasını sağlayın. Boşta kalan saçları da yanlarda toplayıp model verin de diğer şekilde olan topuzunuzu da hazırlayın.

Çorapla Topuz Yapımı
Çorapla Topuz Yapımı
Çorapla Topuz Yapımı
Çorapla Topuz Yapımı

Çorapla Topuz Yapımı Video
https://www.youtube.com/watch?v=apbNg_IdIVA

Bir önceki yazımız olan Koyu Balyajlı Saç Renkleri | 2022 başlıklı makalemizde gölgeli kahverengi, gölgeli kumral saç ve gölgeli saç hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.