Home / Makyaj / Daha büyük ve iri gözler için 11 makyaj ipuçu
gozleri daha buyuk gostermek icin kirpiklerinizi acacak sekilde maskara surun
iri ve büyük gözler için maskara sürümü

Daha büyük ve iri gözler için 11 makyaj ipuçu

Gözleri daha büyük ve iri gösteren makyaj uygulamalarında, kirpikler, kaşlar ve göz çevresi makyajı en çok dikkat edilmesi gereken bölgelerdir.Özellikle kullanmış olduğunuz maskara kaliteli ve kirpikleri iyice açan bir maskara olmalıdır.Bu şekilde gözleriniz daha çok ortaya çıkacaktır.Bunun gibi daha bir çok gözleri daha büyük gösteren makyaj ipuçları vardır.

Eğer göz yapınız küçük ve düşük ise sorun etmeyin, onları bir çok makyaj tekniği ile daha popüler ve vurgulayıcı gösterebilirsiniz.Biliyoruz büyük ve iri gözler her zamana daha etkileyici bakışlar verir.
Bu gün sizlere gözleri daha büyük gösteren bu makyaj hileler hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

1. BEYAZ GÖZ FARI

Nasıl gözlerini daha büyük görünmesini sağlayabilirsiniz? Bunun için öğrenmeniz gereken önemli bir ipucu beyaz gölge ile göz kapaklarını haifif gölgelendirmek ve diğeri ise  daha önemli gözlerinizin iç köşelerine beyaz bir kalem ya da far ile gölge yapmanız.. Yani beyazlar gözlerinizi daha parlak ve anında daha büyük yapacaktır.


2. KİRPİKLERİNİZİ UZUN BELİRGİN YAPIN

Gözler daha büyük ve iri göstermenin bir diğer önemli yolu da kirpikleriniz ile ilgilidir. Kesinlikle kullandığınız maskaranın  ilk önceliği kirpiklerinizi çok iyi kıvırması gerekir. Bu gözlere bazı vurgular verir ve çünkü, gözlerinizi daha geniş açmanıza yardımcı olur .Bu şekilde gözler kirpikler tarafından gizlenmez. Maskaranız iyi olsa da belki siz  yanlış kullanıyor olabilirsniz bunda emin değilseniz ilk önce kirpik kıvırıcı ile kirpiklerinizi kıvırıp daha sonra maskaranızı iki kat sürebilirsiniz. Ayrıca, alt kirpiklere hiçbir şey yapmıyoruz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Megan Fox Makyaj ve Güzellik İpuçları

3. KALIN VE BELİRGİN KAŞ ŞEKLİ

Kalın kaşlar şu anda en trend kaş şekillerinden.Ayrıca kalın ve etkileyici kaşlar gözlerin daha büyük ve ortada da görünmesini sağlar.Kaşlar gözlerin aynasıdır.Kaşlarınızı kalem ile doldurarak gözlerinizin daha büyük görünmesine destek olabilirsiniz. Bunlar tabii ki, yüz şeklini tamamlayacak şekillerde yapılmalı.  Sadece sahip olduğunuz kaşları daha belirgin olmasını sağlayın.

4. GÖZ FARINDAN ÖNCE ASTAR KULLANIN

Göz farından önce göz kapaklarınıza ve kaş altına astar uygulayın.Eğer nasıl yapıldığını bilmiyorsanız öğretici videolar izleyebilirsiniz. Bu şekilde kırışıklıklarınız da dolacak ve göz çevreniz daha düzgün ve belirgin olduğundan gözleriniz büyük ve etkileyici görünecektir.

5. EYELİNER SÜRÜN

Daha büyük gözler için eyeliner sürebilirsiniz. eyeliner kullanarak büyük gözlere sahip olabilirsiniz.Kirpik diplerinizin alt ve üst kısımlarına koyu renkli eyeliner sürün dış tarafına kısa bir kuyruk yapın. Sadece farklı renk ile alt kirpik çizgisinin yarısına astar yapın.

6. GÖZLERİNİZE FARKLI RENKTE İKİ FAR SÜRÜN

Eğer gözlerinize far uyguluyorsanız iki farklı renkte far sürmeyi deneyin.Bu şekilde gözleriniz daha büyük görünecektir.Ayrıca düşük yapılı gözleri de daha iyi gösterir. İki güzel göz farı rengi ile gerçekten gözlerinizi daha ortada yapabilirsiniz. Aynı zamanda seçtiğiniz far renklerinin, saçınızı, cildinizi sizi  tamamlayacak renkler olduğundan emin olun.

Ayrıca bakınız; Küçük gözlü bayanlar için makyaj ipuçları 

7. PARLAK DUDAKLAR VE GÖZLER  KULLANIN

Gözlerinizin daha büyük görünmesinin bir yolu da, herhangi göz farı kullanmayın, maskara ve eyeliner sürmeyi unutmayın.Ve parkal renkli bir ruj sürün gözlerinize de parlak renkli bir koyu kalem ile üst eyeliner çizgisinden hafifçe geçin.

8. DAĞITIM

Bu, tüm göz farını iyi sürmek ve dağıtmak ile ilgili. Eğer eşit ve  doğru renkler ile göz farınızı dağıtmazsanız göz makyajınız ve gözlerini kötü görünebilir. Göz farını iyi şekilde dağıtırsanız gözlerinizi daha büyük görünmesini sağlayabilirsiniz. Ama daha iyi bir makyaj  hilesi daha  var. Makyaj uzmanları kirpik çizgisi ortasında ortasında göz farı konsantre hilesi olduğunu söylüyor. Bu gözün en geniş bölümü, yani burayı daha iyi vurgulayın ve gözlerinizin daha büyük görünmesini sağlayın.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Göz farı hakkında süper faydalı bilgiler

9. MAVI GÖZ MAKYAJI

Bu daha önce hiç duymadığınız gözleri iri gösteren makyaj ipuçlarından.  Soğuk renkler, mavi gibi, gözlerinizin beyazlarını vurgular ve  sonra onları da büyük görünmesini sağlar  ve ayrıca gözlerin daha  parlak görünmesine için yardımcı olur.

10.GÖZLERİNİZE IŞIKLANDIRMA YAPIM

Göz makyajında iyi bir vurgulayıcı gözlerinizi daha etkili ve büyük gösterir…Göz çevrelerinde ve altında karanlıklar ve siyahlıkların giderilmesi gerek onlar her zaman gözlerin daha küçük görünmesine neden olur .Göz altı morluklarını ve siyahlıkları hafifletmeye yardımcı olmak için gözlerinizin iç köşelerine ve kaş kemiklerinize kontur ile  bir ışık vurgulayıcı kullanın.

11. OMBRE GÖZLER

Eğer gözlerinizi daha büyük ve iri görünmesini sağlamak istiyorsanız onları temelde olduklarından daha geniş ve açık görünmesi için çalışmalısınız.Bu bir ombre etkisi ile yapılır. Bunu yapmak için, aynı renk ailesinden renkleri kullanmalısınız. Göz kapağı üstünde açık bir renk sürün ve sonra koyu bir renk olsun. Bu yüzünüze ve gözlerinize boyut eklemek ve açmaya yardımcı olacaktır.

Gözlerinizi nasıl daha büyük ve iri  göstereceğinizi öğrenmek gerçekten hiç zor değil. Sadece bilmeniz gereken doğru makyaj uygulamaları ve teknikleri . Sizin için en iyi görünümü sağlamak için biraz makyaj teknikleri çalışmak ve zaman harcamak gerekmektedir.Zamanla daha   büyük ve güzel göz makyajı yapabileceksiniz.

Bir önceki yazımız olan Gözleri Büyüten Makyaj Nasıl Yapılır? | 2021 başlıklı makalemizde büyük göz makyajı, dumanlı göz makyajı ve göz altı kapatıcısı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri | 2021

Evde Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Makyaj yapmak güzellik ve bakımın en önemli parçalarından bir tanesidir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.