Home / Dekorasyon / Dekoratif Aynalar ile Dekorasyon Fikirleri 2015
2015 dekoratif barok aynalar

Dekoratif Aynalar ile Dekorasyon Fikirleri 2015

Ufak ve Önemli detaylar .. 

Geçmişten günümüze ev dekorasyonlarında tercih edilen ufak ama önemli detaylar arasında dekoratif aynalar yer alıyor , ev modasında her dönemde popülerliğini koruyan ve zaman içerisinde farklı formlar ile karşımıza çıkan ayna modelleri 2015 yılında’da yenilikçi ve modern tasarımlar ile karşımıza çıkıyor. Her tarz popüler iç mekan dekorasyonlarında kullanılan aynalar , bazen gösterişli ve ihtişamlı , bazen daha minimal ve sade , bazen ise yenilikçi ve modern tasarımları ile karşımıza çıkıyor. Yazımızda dekoratif aynalar ile dekorasyon fikirleri bulabileceğiniz gibi , ayna seçimleri nasıl yapılmalı ve aynaların dekorasyondaki etkilerini detaylı şekilde bulabileceksiniz..

Ayna seçimleri yaparken 


Evinizi daha kişiselleştirmek ve tarzını net şekilde yansıtmanın en şık yollarından biride şüphesiz dekoratif ayna seçimleridir. Evin genel dekorasyon tarzını yansıtan aynı zamanda odaya farklı bir etki ve tarz katacak ayna seçimleri yaparak dekorasyonu daha zengin ve uyumlu bir hale getirebilmek mümkün. Peki ayna seçerken nelere dikkat edilmeli ?

  • Öncelikle seçeceğiniz ayna modelinin mekanın tarzına uyum sağlaması gerekiyor ,
  • Aynayı kullanacağınız mekan keskin hatlara sahip ise kesinlikle köşeli ayna modellerini tercih etmelisiniz
  • Son olarak seçeceğiniz dekoratif aynaları mekanın büyüklüğünü göz önünde bulundurarak yapmalısınız , ayrıca küçük bir oda için tercih edeceğiniz orta büyüklükte bir ayna , odayı daha büyük göstermek adına tercih edilebilir.

Aynaların dekorasyona etkisi 

Dekoratif aynaların iç mekan dekorasyonlarında vazgeçilmez ve önemli bir yeri bulunuyor , sadece bir duvar süsü olarak değilde , seçeceğiniz aynının hem tarzını evinize yansıtması , hemde ortama kazandıracağı etki açısından önemli bir seçim olarak görmelisiniz. Basit bir ayna dekorasyonda ne derece farklılık yaratabilir ?

  • Küçük mekanlarda tercih edilen aynalar mekanı daha geniş gösterecektir , buna ufak bir dekorasyon hilesi olarak bakabilirsiniz.
  • geniş pencerelere sahip bir oda içerisinde ayna kullanmak istiyorsanız , aynayı pencere önünde kullanabilirsiniz , bu şekilde oda içi daha aydınlık ve ışıltılı bir tarza sahip olacaktır.
  • Farklı bir yol ise tavanda kullanılan aynalardır , pek tercih edilmede tavanda tercih edilen aynalar , tavanın daha yüksek algılanması açısından oldukça doğru bir seçim olabilir.
  • Yemek odası için özellikle aynalardan faydalanmalısınız , yemek odalarında kullanılan büyük aynalar mekana daha zengin ve gösterişli bir görünüm kazandırır. Bu tarz özel bölümlerde varaklı ayna modelleri , özel ahşap aynalar yada daha modern ve yenilikçi , farklı desen ve renklere sahip dekoratif aynalar ile daha stil sahibi bir ortam yaratabilirsiniz.
Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Merinos yeni halı modelleri

2015 popüler ayna modelleri 

Gelişen üretim teknolojileri ile gün geçtikçe yenilikçi tasarımlar dekorasyona dahil oluyor , bu değişimi en belirgin şekilde yansıtan tasarımlar arasında ayna modelleri geliyor. Her ne kadar yapılan ayna seçimleri , kişinin tarzına ve zevkine göre belirlense’de , her yeni sezon öne çıkan ve popüler hale gelen farklı tasarımlar ile karşılaşabiliyoruz. Bunlardan biride sticker ayna modelleri ..

Sticker ayna modelleri 

Sticker aynalar son bir kaç yıldır hayatımıza girdi , yatak odası salon ve mutfak gibi alanlar için hem şık hemde yenilikçi bir tara sahipler. Yüzlerce farklı çeşide sahip olan sticker aynalar özellikle fiyatları ile oldukça dikkat çekiciler..

Desenli Çerçeveli aynalar 

Yine son dönemde öne çıkan birbirinden güzel ve canlı renklere sahip desenli çerçeveli aynalar ile modern ve renkli bir dekorasyon yaratabilirsiniz. Farklı ebatları ile ister boy aynası , ister yatay şekilde şık bir aksesuar olarak antrelerde tercih edebilirsiniz.

Doğal görünümlü , ahşap aynalar

Klasik , vintage , retro ve country gibi popüler iç mekan dekorasyon stillerinde sıkça tercih edilen doğal görnümlü ahşap aynalar dekorasyonu tamamlayan şık ve özel aksesuar modelleri olarak sıkça tercih edilir. Ahşap tasarımlar yaşam alanlarında daha sıcak ve samimi bir etki yaratır , aynı zamanda bir çok modern tarza entegre olarak şık ve stil sahibi bir tarz için tercih edilebilir.

Varaklı ayna modelleri 

İhtişamlı ve gösterişli iç mekan dekorasyonlarında varak ayna modelleri vazgeçilmez bir parçadır , özellikle oturma odasında ve yatak odalarında tercih edilen büyük varaklı aynalar dekorasyonun kalitesini arttırmak adına şık bir seçimdir. Varaklı aynalar renk olarak ikiye ayrılır , altın varaklı ve gümüş varaklı aynalar kullanıldıkları mekanlarda oldukça dikkat çekici ve öne çıkan birer aksesuardır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2016 Küçük Salon Dekorasyonları

Galerimizde sizlere ilham verecek birbirinden güzel , 2015 dekoratif ayna modelleri hazırladık , klasik modelleri yanı sıra bir çok yenilikçi ve modern ayna modellerine yer veriyoruz.

Bir önceki yazımız olan Genç Odası Dekorasyon Fikirleri | 2021 başlıklı makalemizde dekorasyon, eğlenceli genç odası ve genç odası hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri

Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri | 2020

Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri Nasıl Yapılır? Tığ işi örgü battaniye, çeşitli boyutlarda bir tığ …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.