Home / Sağlık / Depresyon Nedir Belirtileri ve Tedavisi
10 depresyon

Depresyon Nedir Belirtileri ve Tedavisi

Depresyon en az 1 hafta sürekli dünyadan kopuk, üzgün ve negatif ruh hali içinde olmakla kendini gösterir. Depresyon, öldürücü değildir bu nedenle milyonlarca insan, depresyonu geçirirken yardım almayı düşünmez. Yardım alınmadığında kendiliğinden düzelebileceği gibi, daha kötü sonuçlara da yol açabilir.

  • Depresyondaki insan kendi enerjisinin yok olduğunu hisseder, sürekli umutsuz düşünceler içindedir. Uyku problemleri vardır. Yemek istemezler, konsantrasyonları son derece düşüktür. İnsanlarla olan ilişkileri diptedir. Eğlenceli aktivitelere katılmazlar, değersiz hissederler. Sık sık intiharı düşünürler.
  • Depresyon her insanı etkileyebilir, zengin fakir genç veya yaşlı olması bir şey değiştirmez. Depresyon çocukları bile etkileyebilir. Depresyonu teşhis etmek için psikiyatriste görünmek yararlıdır. Uzman bir psikiyatrist, depresyon teşhisini hemen koyabilir, yatıştırıcı ilaçlar yazabilir.
  • Depresyon yıkıcı ruhsal etkilerine karşın, kolayca tedavi edilebilen psikolojik bir rahatsızlıktır. Hafif depresyon teşhisi konduğunda, kişinin kendi kendini iyileştirmesi için bir takım metotlar denenir. Ağır depresyonda ise grup terapileri ve ilaçlar yardımcı olmaktadır.
  • Depresyon tedavisinde ilaçlar ve terapi işe yaramadığında, doktor başka bir yöntem uygular. İlaçlar daha güçlü etkili olanlarla değiştirilir.  Ketamin infüzyon tedavisi ağır depresyon vakalarında tedavi yolu olarak görülüyor.
  • Hastalar depresyon ile yaşamayı da öğrenebilirler. Sabahları uyanmak istememek, işe gitmeyi işkence gibi görmek, hayattan hiçbir beklenti içinde olmamak rutin bir yaşam, sıkıcı olabilir. Tedavi, hastaları biraz daha sosyalleştirmek ve gelecekte umutlar beslemelerini sağlayacak telkinlerde bulunmakla başlar. Eksikliği çekilen her durum, doldurulmak istenir. Enerjisini kaybedenleri yeniden motive etmek, yaşam enerjisini yitirenleri hayata bağlayıcı aktiviteler içine sokmak çözüm olabiliyor. Sürekli duygusal destek almak da hastaların bakış açılarını genişletiyor.
  • Tek başına depresyonla başa çıkmak isteyenler, meditasyon yolunu seçebilirler. Meditasyon iç görü –duru görü sağlar. Kişi, tüm hayatının asıl amaçlarını keşfetmeye başlar. Hayatın anlamsız olmadığını bulur. Dışarıdan değil, içeriden gelen sağlam dürtülerle hayatı yeniden meditasyon aracı ile keşfeder. Bu tür insanlar kimyasal ilaç almadan kendi başlarına kendilerini tedavi ederler.
  • Depresyondaki kimseyi desteklemenin yollarından biri, onun tarafında olduğunu ona hissettirmektir. Böylece o kimsenin güveni kazanılmış olur. Kendisine bolca güvence vermek, ona destek olmak sorunu çözer. Anlayışla karşılamak, onun göremediklerini görerek, ona göstermek, empati yapmak ve duygularını paylaşmasını sağlayacak güven ortamını sunmak gerekiyor.
Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  B6 Vitaminin Vücudumuza Faydaları

Bir önceki yazımız olan Selülitten Kurtulmanın Etkili 22 Yolu | 2021 başlıklı makalemizde selülit, selülit giderici ve selülit nedir hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Ayak Kokusu Giderici Yöntemler

Ayak Kokusu Giderici Yöntemler | 2021

Ayak Kokusu Giderici Yöntemler Nelerdir? Ayak kokusu oldukça rahatsız edici sorunlardan biridir. Ayaklarınız eve geldiğinizde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.