Home / Cilt Bakımı / Dermaterapi Cilt Yenileme Uygulamaları | 2021
Dermaterapi Cilt Yenileme Uygulamaları
Dermaterapi Cilt Yenileme Uygulamaları

Dermaterapi Cilt Yenileme Uygulamaları | 2021

Dermaterapi Nedir?

Cildimiz bizim dış görünüşümüzü yansıtma konusunda büyük önem taşımaktadır. Ne kadar güzel bir cilt o kadar güzel bir görüntü elde etmenizi sağlar. Cilt her zaman ihtişamını koruyamamakta ve bazen dış etkenlerden olsun ya da buna benzer çevresel etkenlerden olsun kötü yönden etkilenebilmektedir. Cildin kötü etkilenmesi sonucunda iyileştirme işlemi iççin yapılabilecek birçok yöntem vardır.

Dermaterapi cildinizi iyileştirme, güzelleştirme veya bakım konusunda size tam da istediğiniz yardımda bulunacak olan bir cilt bakım uygulamasıdır. Kök hücre uygulaması olarak da bilinmektedir. Yeni bir cilde sahip olmak için öncelikle gereken şey cildinizin en üst tabakası olan ölü hücrelerden arındırmalısınız. Cilt bakım uygulaması tam da bunu yapmaktadır. Dermaterapi cilt yenileme uygulamalarının mucizevi cilt yenileme tekniklerini öğrenmek için bu makalemizi okumanızda fayda var.

Dermaterapi Nedir?
Dermaterapi Nedir?

Cilt Yenileme Uygulamaları

Dermaterapi cilt tabakası altında bulunan kollajen, hyalütonik asit, fibronektin, elastin fibrillerinin üretimini hızlandırmaya yaramaktadır. Bu yöntem ile ciltte elastikiyet gelişir, ciltte var ise kırışıklıklar bunlarında onarımını sağlar ve çizgilerin görünümünde azaltma sağlar. Cilt lekelerinin ve gerginliğin açılmasını sağlar. Bunlarla beraber olmak üzere ciltte bulunan gözeneklerin açılmasını da sağlar.


Burada önem arz eden detaylardan bir tanesi de büyüme faktörüdür. Deri içerisinde bulunan hücre çeperinde kendisi ile bağlanması gereken reseptörlerle bağlanarak çoğalması ve değişmesini sağlayan protein yapıya sahiptir. Bu yapılar hücre bölünmesini artırmasıyla birlikte özel bazı hücreler sayesinde kollajen elastin fibrillerin artış oranını artırmak, oluşabilecek lekelere engel olmak, melanin üretiminde sınır koymak ya da saç kayıplarını azaltmak üstüne saç büyümesini desteklemek gibi durumlar gösterebilir.

Dermaterapinin Saça Faydaları

Dermaterapi, sadece cilt sağlığınız için değil saç sağlığınız için de size faydası dokunabilir. Birçok konuda size yardımcı olabilir ve sizi mutlu edebilir. Dermaterapi derma roller aleti ile yapılır. Bu alet bakım yapılmak istenilen yüzeyde gezdirilir ve gezdirildiği tabaka üzerinde kontrollü bir şekilde etki bırakır. Böylelikle cildin üzerinde noktacıklar açılır ve bu noktacıklar sayesinde cildin ihtiyacı olan maddeler derinin alına geçebilme kolaylığı yakalar. Bu deri altına gönderilen maddeler cildin problemini tespit eder ve cildin sorunu her ne ise çözer ve terapi yapılmış olur. Bu işlemin ardından deride bir rahatlama kendini göstermektedir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kabartma Tozu ile 9 Güzellik ve Bakım İpuçları

Dermaterapi Leke Tedavisi

Dermaterapi ile oluşabilecek ya da oluşmuş herhangi bir mikrop oluşumunda önüne geçilmektedir. Uygulama alanına herhangi bir mikrop geçişinin olmaması için özel solüsyonlarla bölge temizlenir. Dermaroller ile temizlenen ciltte ölü hücreler temizlenir. Leke giderici kremler iyice cilde nüfuz ettirilir. Bu işlem genelde 2-4 hafta aralıklarla 4-6 seans gerçekleştirilir. Ciltte bir yenilenme ve beslenme işleminin ilk aşaması böylece gerçekleşmiş olur.

Leke tedavisinin başarıya ulaşması için seanslara zamanında ve aksatmadan gitmeniz önemlidir.

d1 1

Dermaroller Nedir?

Dermaroller, üzerinde çokça mikro iğne bulunduran silindir bir yapıya sahip bir alettir. Bu silindir cilt üzerinde gezdirilir ve bu silindirin üzerinde bulunan mikro iğneler aracılığıyla cilt üzerinde küçük noktalar açılır. Bu iğneler birbirleriyle eşit boydadırlar. Kesinlikle cilt üzerinde kalıcı bir hasar bırakması söz konusu değildir.

Dermaterapi Nasıl Uygulanır?

Dermoterapi cilt yenileme uygulamaları cildinizin yenilenmesinde büyük rol oynamaktadır. Sizin kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Dermaterapi uygulamalarında kullanılan dermaroller cilt üzerinde hasar bırakmayacak sayıda tur atması gerektiği bilindiği için belli bir açı ile 3 defa dermaroller ile cilt taranır. Kişiye göre ihtiyaç doğrultusunda 7-8 arasında bir tur atmada söz konusu olabilir.

Peki dermaroller ile uygulanan dermaterapi hangi sorunlarınıza çözüm bulur? Cildinizde oluşabilecek akne ya da sivilce izleri için uygun bir yöntemdir. Bunlara ek olarak yara, yanık izleri giderimi içinde kullanılabilecek bir yöntemdir. Pigment dengesizliği sonucu oluşan ciltteki renk sorunları için de bu yöntem uygundur. Cilt çatlakları, elastik kayıplarını ve geniş gözeneklerin tedavisinde kullanılan bir yöntemdir.

Dermaroller ile Cilt Bakımı
Dermaroller ile Cilt Bakımı

Dermaterapi cilt yenileme uygulamaları şu bölgelerde uygulanabilmektedir.

  • Alın,
  • Yanak,
  • Çene,
  • Dekolte,
  • Şakaklar,
  • Elmacıklar ve boyun bölgelerinde uygulanabilir.

Dermoterapi sonrasında çok az kızarıklık oluşur ancak korkulacak boyutlara ulaşmayacağına emin olabilirsiniz. Kök hücre tedavisi olduğu için bu sürecin sonrasında cilt sorunlarında ciddi derecede azalma olacak ve özel bir durum olmadığı sürece tekrar etmeyecektir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Yüzü Pürüzsüzleştirme İçin Öneriler

Cilt bakım uygulamaları hakkında merak ettiklerinizi veya deneyimlerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Mikrodermabrazyon Nedir?

Mikrodermabrazyon Nedir? | 2021

Mikrodermabrazyon Nedir? Mikrodermabrazyon, çok popüler, makine destekli bir cilt peelingi tedavisidir. Bu tedavinin en çok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.