Home / Doğal Sağlık / Dişleri Beyaz Göstermenin Yolları | 2021
Dişleri Beyaz Göstermenin Yolları
Dişleri Beyaz Göstermenin Yolları

Dişleri Beyaz Göstermenin Yolları | 2021

Dişleri Beyaz Göstermenin Yolları

Dişlerimizi doğal yollar ile beyaz göstermenin yolları ve önemini bu makalemizde anlatıyoruz. Bakımlı ve güzel bir kadın olmak istiyorsak moda kıyafetlerinize, saçlarınıza ve fiziğinize dikkat ettiğiniz kadar dişlerimize de önem vermeliyiz. Güzel gülüşlere sahip olmak isteyen herkes gibi siz de bunun doğal yöntemlerle nasıl olacağını merak mı ediyorsunuz? Kadın erkek fark etmeksizin güzel gülüşlere sahip olmanın doğal yollarını sizler için açıklıyoruz.

Dişleri Beyaz Göstermek İçin Doğal Yöntemler
Dişleri Beyaz Göstermek İçin Doğal Yöntemler

Dişleri Beyaz Göstermeye Yardımcı Yiyecekler

Evde uygulayabileceğiniz birkaç teknikle dahi dişlerini beyaz bir hale getirebilir, sağlıklı ve güzel bir gülüşe sahip olabilirsiniz. Peki nasıl dişlerimizi evlerimizde beyazlatabiliriz diye merak edip soruyorsanız aşağıdaki bir kaç ipucu dişlerinize uygulamanız yeterli olacaktır.

Aslında ilk olarak günde en az iki kere maksimum ise üç kere dişlerimizi fırçalamamız gerekmektedir. Siz de benim gibi yoğun tempodan dolayı sürekli fırçalamakla uğraşamam diyorsanız ipuçları oldukça işinize yarayacak. Bu arada bu soruyu bizzat uzman bir dişçi arkadaşıma sordum. Bana söylediği akşam yatarken mutlaka fırçalamam gerektiği ve fırçaya çok fazla diş macunu  sıkmamak gerektiğini söyledi. Ama malum bu imkanlar dahilinde her zaman bu kurala dahi uymadığımız için alternatif çözümlere başvurabiliriz.


Diş Sağlığı için Çilek

Sizlere önerebileceğimiz ilk ipucu ise bol bol çilek yiyiniz. Çileğin içerisinde barındırdığı vitamin ve besinsel özellikleri diş sağlığınıza iyi geldiği gibi dişlerinizi beyazlatacaktır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kireçlenme için İbrahim Saraçoğlu çınar yaprağı kürü tarifi
Diş Sağlığı için Çilek
Diş Sağlığı için Çilek

Diş Temizliği için Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı kirden arındırma özelliği olması dolayısıyla da diş beyazlatma konusunda kullanılan yöntemlerden birisidir. Ağız sağlığınıza da iyi etkiler bırakacak olan hindistan cevizi yağını her gün dişlerinize uygulayabilirsiniz. Ayrıca Hindistan cevizi yiyerek de ağız, diş ve vücut sağlığınıza katkı da bulunabilirsiniz.

Ananasın Diş İçin Önemi

Bu meyvenin tadı muhteşemdir ve ayrıca mükemmel diş beyazlatma özelliklerine sahiptir. Ananasın bromelain olarak bilinen ve doğal bir leke çıkarıcı gibi çalışan bir enzime sahip olduğu düşünülmektedir. Bromelain, dişlerde bulunan tüm zararlı bakterileri parçalama yeteneğine sahiptir.

Bu bakteriler plak oluşumundan sorumludur, bu nedenle diş erozyonunu önler. Ananas, diş eti iltihabının başlangıcını önlemenin yanı sıra azaltmada da çalışan anti-enflamatuar özellikler içerir. Artık bu meyvenin birçok oral faydasının farkındasınız, onu tüketmeye başlamak için yeterli nedeniniz var.

Elmanın Diş Bakımındaki Yeri

Elmaları ısırmak çıtır çıtırdır ve bu nedenle, elmaları tüketirken diş minesini çok iyi temizlemeye yardımcı olabilirler. Elmanın harika tadı ağızda tükürük üretimini artırır. Artan tükürük miktarı, dişlerde biriken zararlı bakterilerden kurtulmaya yardımcı olur ve plak ile ağız kokusunu azaltır. Çilek gibi, elma da doğal leke çıkarıcı gibi çalışan ve aynı zamanda renk değişikliğini gideren malik asit içerir.

Kaliteli Diş Fırçası ve Macunu

Dişlerinizi çeşitli yiyecek ve içecekler sarılaştırdığı gibi ağız sağlığınızda dişlerinizin beyaz görünmesine engel olmaktadır. Bu nedenle ağız sağlığınıza gerekli önemi verdikten sonra ağız temizliğini sağlayabilecek kapasite de diş fırçası ve diş macunu tercih etmelisiniz.

Dişleri Beyazlatmak için Kömür Kullanmak
Dişleri Beyazlatmak için Kömür Kullanmak

Dişleri Beyazlatmak için Kömür Kullanmak

Dişlerinizi beyazlatmaya yarayacak bir diğer unsur ise biraz farklı olacak ama kömürdür. Kömürü her zaman olmasa da bazı zamanlarda diş fırçanızın üzerine az miktar toz halinde dökerek dişlerinizi fırçalayabilirsiniz

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Horlama Nasıl Önlenir

Diş Sağlığı için Peynirin Önemi

Diş sağlığınıza iyi gelen ve dişlerinizi beyazlatan bir diğer besin ise peynirdir. Dişlerinizin beyaz bir hal almasını istiyorsanız mutlaka her gün peynir tüketimini gerçekleştirmelisiniz.

Dişlerimizin Beyaz Görünmesinde Rujun Önemi
Dişlerimizin Beyaz Görünmesinde Rujun Önemi

Dişlerimizin Beyaz Görünmesinde Rujun Önemi

Dişleri beyaz göstermeyi sağlayacak bir diğer ipucu ise ruj seçimidir. Parlak ve kırmızı renkten rujlar kullanarak basit bir makyaj hilesi ile istediğiniz beyaz dişlere bir adım yaklaşabilirsiniz.

Eğer sizlerde dişlerinizin beyaz olmasını istiyorsanız diş fırçalama işleminden sonra bu teknikleri kullanabilirsiniz. Kola,sigara,kahve tüketimini en aza indirgeyerek dişlerinizde lekeleri de azaltabilirsiniz.

Dişlerin Sararmasında Neden Olan Durumlar

Yaşlandıkça, diş minenin dış tabakası yıprandıkça ve altındaki dentinin doğal sarı rengini ortaya çıkardıkça dişlerimiz doğal olarak koyulaşır. Bununla birlikte, dişlerde renk değişikliği, aşağıdaki gibi belirli faktörlere ve davranışlara bağlı olarak da kötüleşebilir:

  • Siyah kahve, kırmızı şarap gibi koyu renk yiyecekler ve içecekler, İtalyan ve Hint yemekleri gibi domates bazlı soslar ve daha fazlası.
  • Sigara içmek ve çiğnemek tütün.
  • Gargara ile yeterince fırçalamamak, diş ipi kullanmamak ve durulamamak.
  • Yüksek tansiyon ilaçları veya antihistaminikler gibi belirli ilaçlar.
  • Dişlerinizin neden artık eskisi kadar parlak olmadığına bakılmaksızın, bir kozmetik diş hekimi, birkaç diş beyazlatma tedavisi seçeneğiyle dişlerinizi göz kamaştırıcı bir beyaz tonuna döndürmeye yardımcı olabilir.

Siz de evde kullandığınız dişleri beyaz gösterme yöntemlerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Selülitten Kurtulmanın Etkili 22 Yolu | 2021 başlıklı makalemizde selülit, selülit giderici ve selülit nedir hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

En Düşük Kalorili 7 Yiyecek

En Düşük Kalorili 7 Yiyecek | 2021

Düşük Kalorili Yiyecekler Tüketmenin Tam Zamanı! Kilo kaybetmek ve vücut şekillendirmek hiç bir zaman kolay …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.