Home / Saç / Doğal Dalgalı Saçlar| 2021
Doğal Dalgalı Saçlar
Doğal Dalgalı Saçlar

Doğal Dalgalı Saçlar| 2021

Doğal Dalgalı Saçlar Nasıl Yapılır?

Hafif su dalgası doğal saçların yükselişte olan popüler saç modelleri olduğunu biliyor muydunuz?

Doğal dalgalı saçlar derken öylesini bırakılmış, sıradan saçlar veya rastgele toplanmış, topuz yapılmış saçlardan bahsetmiyoruz tabi. Banyodan sonra kendi haline bırakılarak kurumuş doğal dalgalı saçlar veya ıslakken örülüp kuruduğunda açtığımız doğal hafif su dalgası olan saç modellerinden bahsediyoruz.

Size bu zahmetsiz yapılmış  doğal saçların çok moda olduğunu söylesem şaşırır mısınız ? Aslında hepsi de güzel duruyor ama kendiliğinden olması biraz kafa karıştırıcı olabilir. Eğer saçlarınız çok yıpranmış ve mat bir rengi yoksa artık bu doğal dalgalı saç modellerini siz de hemen kullanabilirsiniz. Hem düşünsenize banyo sonrası saç yapma telaşı veya kuaföre koşma derdi de yok. Saçlarını bırak kendi haline kuruyarak doğal dalgalara kavuşsun. İster ör saçlarında harika su dalgaları olsun, istersen kendi doğal dalgasıyla durmasına izin ver.

Öyle çok düzenli saç dalgalarının olmasına da gerek yok adı üstünde bırak doğal kalsın. Sadece saçlarını parlatacak ve sağlıklı gösterecek saç bakım spreylerinden ve serumlardan kullanmalısın bunları ihmal etme. Asıl işin sırrı bu! Ben genelde Pantene argan yağlı bakım serumunu kullanıyorum. Saçlarıma öyle bir canlı görüntü veriyor ki inanamazsınız. Kışın kuru ve soğuk olan yerlerde yaşayan kadınlar halimden anlayacaktır… Saçları nemli tutmak için bin bir tane bakım denersin. En iyisi duş esnasında kullanılan krem ile duş sonrasındaki bakım yağı. Resmini de ekleyeceğim sizin için, kullanmak isterseniz fikir oluştursun.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Farklı Saç Örgüsü Modeli ve Yapımı
Pantene Argan Özlü Yağ
Pantene Argan Özlü Yağ

Elidor ve başka markaların da benzer yağları var ancak Pantene dışındakileri kullanmadığım için yorum yapamıyorum. Genelde Gratis veya market zincirlerinin indiriminde yakaladığımda stok yapıyorum ve uzun dayanıyor. Isı ile saçlarıma işlem yapmayı tercih etmediğim için bu bakım yağı hayat kurtarıcım oluyor diyebilirim. Saçlarınız çok yağlı ise başka ürünlere yönelmeniz gerekebilir. Ben kuru-normal saç tipine sahip olduğum için pek sorun yaşamıyorum.

Doğal Dalgalı Saçlar İçin Modeller

İstersen doğal dalgalı saçlarını yana atıp istediğin gibi kalmasını sağlamak için tel toka ile sabitleyebilirsin. Ya da resimlerde olduğu gibi yılın saç trendi yan dağınık örgülerden yapabilirsin… Doğal kıvrımlar, hafif doğal bukleler, hacimli saçlar,  daha kabarık dolgun saçlar cool bir tarzın başında geliyor.

Saçlarınızın doğallığının bozulmaması için kuru iken sakın taramayın, ıslakken havlu yardımı ile suyunu alıp nazikçe tarayın… Bakım krem ve maskeleriniz, saç serumları ve bakım spreyleri her daim hayatınızda olsun… Doğallıkla gelen güze dalgalı saçlar her zaman sizin olsun….

Saç Uçlarını Düz Tutun

Bu ipucu, doğal dalgaların nasıl elde edileceğiyle ilgili olmasa da, dalgalarınızın daha doğal görünmesini nasıl sağlayacağınızdır. Saçınızın uçlarını düz tutarak kıvrık görünümden kaçın. Bu nedenle, seçtiğiniz dalga yöntemi ne olursa olsun, her kıvrımın sonundan yaklaşık 10 cm uzunluğunda bölüm bıraktığınızdan emin olun. Bu işlem, doğal dalgalar için çok önemli olan hoş görünümü yaratacaktır.

Doğal Dalga
Doğal Dalga

Doğal Dalgalar İçin Dağınık Saçı Deneyin

Mükemmellik, doğal dalganın düşmanıdır. Saçlarınız için bukle maşası, düzleştirici veya ısısız şekillendirme yöntemi kullanıyor olduğunuzda önemli olan doğal dalgaları nasıl elde edeceğinizdir. Dağınık ve değişken bukleler yaparak doğal görünümlü dalgalı saç stili oluşturabilirsiniz.

İster bir bukleyi maşanın etrafına sarın, ister yatmadan önce bir topuzun içine koyun, dağınık doğal dalgayı istediğiniz şekilde elde edebilirsiniz. Bir ipucu vereyim: buklelerinizi farklı yönlerde çevirin, her zaman zıt yönlerde şekillendirin ki dağınık dalgalar daha kolay ortaya çıkabilsin. Bunu yapmak saçınıza farklı boyutlar kazandırırken aynı zamanda hacimli görünmesini sağlar.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Farklı Cilt Tonlarında Sarışın Saç Rengi

Bir önceki yazımız olan Balyaj Ve Ombre Saç Rengi| 2021 başlıklı makalemizde balyaj, balyaj ile ombre ve balyaj ile ombre saç hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.