Home / Saç / Doğal saç açıcılar
dogal sac acicilar 2015 2016
doğal saç açıcılar

Doğal saç açıcılar

Tipik saç açıcı boyaların tamamen zehirli olduğunu biliyor muydunuz? Ulusal Kanser Enstitüsü göre, onlar da kanserojen bağlantılı olarak değerlendiriliyor? En güzeli evde doğal yollar ile saç rengini açmak, kimyasal tüm saç açıcılardan uzak durmak.

5.000 üzerinde farklı kimyasal (kansere neden olan) kanserojen olduğu bildirilen baz saç boyası ürünleri olduğunu araştırmacıların değerledirmeleri arasında.Özellikle kuaförler buna çok maruz kalıyor.

Artı tarafta, toksik kimyasallar olmadan saçınızı boyamak ve saç renginizi açmak tamamen mümkündür (saç boyaları satan ve “tüm doğal” diyen şirketler için bile hiçbir şey ifade etmiyor  onlar kesinlikle tamamen doğal değil.   Eğer koyu kahverengi saçlara sahip ve sarışın olmak istiyorsanız bu hemen mümkün değil.Saçınızı doğal saç açıçılar ile ton ton açmalısınız.


İyi haber, açık kahverengi saçlara sahipseniz ve isterseniz biraz kırmızı gitmek isterseniz grileri kapsayacak şekilde çok güzel doğal kınalarda var.Eğer  sarışın olmak istiyorsanız, açık kahverengiden sarıya dönüşmenizi sağlayacak yine doğal sarı saç kınları var.

Önemli olan sizin için toksit içermeyen doğal saç açıcı seçenekleri bulmak.

Sarışın ile başlayalım.

Saçınızı 100 -200 Tl harcamadan veya kafanıza zehirli kimyasallar uygulamadan  saç renginizi açmak  için doğal yollardan biride şaşırtıcı kına saç boyaları.Bunlar arasında sarı olanlarıda var.
Bu kına doğal sarı görünümü ortaya çıkarır ve bir güneş gölgesi oluşturur. Bu kına papatya ve kadife çiçeğinden yapılmış oluyor, benim en sevdiğim tamamen doğal malzemelerle  saçı açıyor olması. Ve en iyi kısmı piyasada 10-20 Tl civarında.

Aynı zamanda nazik ve  doğal bir ev yapımı saç açıcı doğal karışım kullanın,  bu iş bitmiş olur.

1 su bardağı papatya çayı , soğutulmuş
1 çay kaşığı zeytinyağı organik,  zeytinyağı
1/4 fincan peroksit -gıda sınıfı peroksit
DoTERRA limon esansiyel yağı 5 damla-uçucu yağlar
Bunları bir sprey şişesinde karıştırın gece yatarken sürün,  ayrıca onu saça uygulayıp onunla güneşte dışarı çıkın.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Çam Yağının Saça Faydaları

Doğal Saç Açıcı Bira ; Tüm saç tonlarını bir iki ton daha açar

Bunun için bir adet biraya ihtiyacınız var.

Havanın çok güneşli ve sıcak olduğu günleri seçin. 1 adet birayı tüm saçınıza özellikle üst kısımlara sürün.Güneşe çıkın ve saçlarınızı kurumasını bekleyin.Saç renginiz güzel gölgeli bir şekilde açılacaktır.Biranın içeriği saçlarınızı doğal bir şekilde zarar vermeden açar.

Saç Rengini Doğal Açan Kına Tozu Maskesi

Üç çorba kaşığı kına tozu, iki çorba kaşığı papatya ve biraz su.Papatyaları iyice kurutun.İçine kına tozunu ve biraz su ekleyin.Krem kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.Saçınızı sürüp iki saat bekleyin.Daha sonra ılık su ile yıkayın.Bu maskeyi haftada bir yaparak 4 hafta sonunda saç renginizin açıldığını görebilirsiniz.Papatya ve kına aynı zamanda saçlarınızı besler ve daha sağlıklı parlamasını sağlar.

Ayrıca Bakınız; Evde Saç Boyama İçin İpuçları

 

Bir önceki yazımız olan Bal Köpüğü Saç Rengi 2022 başlıklı makalemizde bal köpüğü, bal köpüğü saç ve bal köpüğü saç boyası hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları Nelerdir? 2022 için saç aksesuarları neler eminim şimdiden merak edenler vardır… …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.