Home / Doğal Sağlık / Doğal Saç Serumu Tarifleri DIY
dogal sac serumu tarifleri diy

Doğal Saç Serumu Tarifleri DIY

DIY Doğal Saç Serumu Tarifleri

Güzel ve bakımlı saç herhangi bir boyadan bile güzel ve iyi durur. Bayanların hayalini kurduğu her zaman sağlıklı ve iyi durumda saçlara sahip olmak  için kolay diy yöntemleri var.Kozmetik araçlarında ve ürünlerinde gerçekten büyük bir çeşitlilik var. ama en en etkili doğal çözümler evde hazırdır. Doğal yöntemler  ile DIY organik saç serumları ile, saç büyümesini hızlandırabilir,  zayıf ve kırık saçları onarabilir.Aynı zamanda saçları ısıl işlemlere karşı korur  ve kepek gibi yaygın saç sorunlarından kurtulmanızı sağlar.
hem kozmetik araçlara ihtiyaç olmadan saç serumu hazırlayabilirsiniz .Süt ürünleri idealdir. Bu ürünler için yaygın uygulama yolu sıcak olarak saç derisi ve köklerinin içine sürülür veya daha sonra saç uçlarına uygulanır. Her ürünün kendine özgü bir amacı vardır ve her biri belirli bir sorundan kurtulmak için  yardımcı olur.

Saç Büyümesini Hızlandırmak için DIY Saç Serumu ve yapımı

Saç serumu ile  saç büyümesini hızlandırmak için ve bu ürünlerin vitamin ve doğal temel yağlarının önemini vurgulamak için araştırmalar yaptık. Yani bu serumlar  saç foliküllerine nüfuz eder ve bunları etkinleştirmek için mümkün olduğunca saç köklerine yakın saç derisi içine ovuşturularak sürülmelidir. Siz de evde böyle tedavileri kendinizi hazırlayabilirsiniz!

her biri için bu tedavilerinde baz, 25 ml alınmalıdır. jojoba ve hindistan cevizi yağları gereklidir. Daha sonra içine ardıç ve bay esansiyel yağlarından, 10 damla ile karıştırılmalı ve ayrıca bir cam kavanoz içine döküldü olmalıdır. En iyi sonuç için bu karışımı kuru saça uygulamak gerekir. Buna ek olarak, ayrıca köklerinin üzerindeki etkisini arttırmak için biraz ısınmak gerekebilir. Saça uygulamadan sonra saç bonesi ve ya bir film ile saç topuz yapılmalı ve 30-40 dakika boyunca böyle tutmalı. Daha sonra saç yıkanır.sonuçları hemen görünmeyebilir ama 2-3 hafta sonra kesinlikle saçlarınız daha yumuşak ve küçük yeni saçların çıktığını göreceksiniz.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2015 trend bal köpüğü saç rengi

Ayrıca saç büyüme sürecini hızlandırmak için maya ile süt maskesini de deneyebilirsiniz saç derisini  cildi besler ve aynı zamanda saç folikülleri üzerinde pozitif bir etkiye sahiptir. saç maskeleri içinde en popüler ürünlerden biridir. Buna ek olarak,  aynı zamanda saça hacim eklenmesi için iyi bir karışımıdır. Bu durumda,  4 çorba kaşığı süt ısıtılıp  kuru maya ile de karıştırılır ve sonra saç derisine uygulanır.Daha sonra bone ile sarılıp  30 dakika bekletilip yıkanmalıdır. . Ayrıca saçınızda  ek olarak parlaklık olmasını istiyorsanız, o zaman da maskeye birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz.

Kırılmış Saç uçları için DIY Saç Serumu

Organik saç serumları saçları her zaman iyi ve sağlıklı bir durumda tutmak  için ideal doğal bir tedavidir. Kırılmış saç ve dökülen saç gibi  sorunlardan kurtulmak istiyorsanız, o zaman. Özel ve etkili ürünleri tercih etmelisiniz, bu ipuçlarını takip edin!
1. kural ,bu tür sorunlar için uygulanabilir yağlar  avokado, buğday, ya da jojoba yağları tedavi için uygundur. küçük oranlarda karıştırılıp saça uygulanır.2. Aşırı doz saç uçlarında görsel olarak yağlı saç  riski olacaktır. Buna ek olarak, saçta çok bekletilmeden yıkanmalıdır.. Yaz günleri için hindistan cevizi yağı kullanın. Bu saç ları ağır ve yağlı yapmaz.Saç kırılmasını önler ve saçı besler.Bazı durumlarda, ince saç sahipleri için E vitamini tavsiye ederiz.

Kırılmış saçlar için süt serum hazırlamak  gerçekten son derece basittir … Bundan sonra saçınızı bununla yıkamanızı tavsiye ederiz. Ya da sadece bir sprey içine serumu dökün ve saç uçlarına sıkın ve  saçınızın her yerine hafifçe yayın.Kullanmadan önce hafif ısıtın. Koku gibi rahatsızlık hissetmezsiniz ayrıca uçucu kokulu yağlardan birkaç damla ekleyebilirsiniz.

Nasıl Süt Saç Serumu Hazırlanır?

Fermantasyon sonucu ortaya çıkan süt gibi sıvılar  yararlı bir dizi eleman içerir.  B grubu, kollajen, proteinler, vitaminler, vs  bunlar saçlara sağlıklı bir ışıltı veri ayrıca kepekten kurtulmak için bir şans verir.İçinde  saç gücünü arttıran maddeler vardır. Yani bunu kullanmak için iki ana sebep vardır. Birinci seçenek saç derisi problemlerinden kurtulmak, diğeri ise kırık saçlardan kurtulmak.
Başlangıç ​​için ekşi süt yapılır. Bunun için 1 litre süt almak gerekir ve bir tencereye dökün. Bundan sonra sütü yaklaşık 24 saat boyunca sıcak bir yerde bekletmek gerekir.  Eğer hala, ekşi değilse  siz de ona  bir parça çavdar ekmeği  ekleyebilirsiniz. Daha sonra bu karışım bir tavaya dökülür ve lor pul görünmeye başlayana kadar ısıtılır. Daha sonra gazlı bez, yoksa ince tülbent den süzülmesi gerekmektedir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kısa Saç Trend Modelleri | 2021

bir litre sütten yaparak deneyebilirsiniz .Serumun hazırlanması için beklemek istiyorsanız, aynı zamanda onu bir karıştırma kabına dökülür 0,5 limon ekleyin.. O ekşime  yapmaya başlar, bu karışımı ateşe tutulmalıdır.
bir saç bakım tedavisi hazırlamak için kullanılabilir aynı zamanda sadece serum değil  maske, şampuan, ve diğer yararlı ürünleri hazırlamak için kullanabilirsiniz. Bir şey eklemeden süt serumu olarak  kullanmaya karar verdiyseniz yukarda anlattığımız gibi yapabilirsiniz.

 

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.