Home / Saç Bakımı / Doğal Yollarla Saç Düzleştirme Yöntemleri
sac duzlestirme

Doğal Yollarla Saç Düzleştirme Yöntemleri

Herkesin istediği sağlıklı ve düz saçlar, artık doğal yöntemler ile de yapılabiliyor. Bu makalede kimyasal madde ve ısı kullanmadan nasıl doğal yollarla saç düzleştirmeye  sahip olunabileceğini okuyabilirsiniz.

Saç Düzleştirme için Pratik Yollar:

Hindistan Cevizi Sütü: Bir bardak Hindistan Cevizi Sütü ’nün üzerine bardağın ¼’ü kadar limon ekleyin. Soğuması için karışımı bir süre buzdolabında bekletin. Soğumuş olan karşımı buzdolabından çıkartınız ardından kremsi kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra ise bu karışımı saçlarınıza güzelce yedirmeli ve saçlarınızı sıcak suya batırmış olduğunuz bir havlu ile sarıp bir süre beklemeniz gerekmektedir. Kendi saçınıza uygun olan şampuan ile yıkayarak saçınızı durulayın. Bu yöntemi haftada bir defa olmak üzere en az üç kere yaparsanız doğal yöntemlerle saçını düzleştirebilirsiniz.

Süt:


Kıvırcık saça sahip olan kadınlar; saçlarının kurumasından, elektriklenmesinden ve fön çekmenin zorluğundan şikâyetçidir. Süt ise saçların nemi arttırmak için kullanılır. Yarım bardak kadar sütü tencereye koyup kaynatana kadar ısıttıktan sonra sütün soğumasını bekleyin. Yine aynı miktarda su ile karıştırın ve elde ettiğiniz karışımı bir sprey şişesine koyun. Karışımı saçınıza püskürterek uygulayın ve kesinlikle şampuanlamadan önce yarım saat bekleyin. Böylece saçlarınızı hem düzleştirmiş hem nemlendirmiş olmakla kalmayacak, saç kabarıklığınızı da önlemiş olacaksınız.

dogal sac duzlestirmeSıcak Yağ Masajı:

Bu yöntemde zeytinyağı, Hindistan Cevizi yağı ve Jojoba yayını kullanmanızı önerebiliriz. Bu yağlardan birini seçin ve ısıtın. Kaynayan bir su alın ve içerisine ağzı kapalı olan torbanın içine koyduğunuz iki yemek kaşığı yağı koyun. Yağ yeteri kadar ısınınca parmak uçlarınızı kullanarak saçlarınıza masaj şeklinde yağı yedirin. Daha sonra saçlarınızı bir havlu ile sarın ve yarım saat bu şekilde bekletin. En son da saçlarınızı bitkisel şampuan ile yıkayıp durulayın. Böylece parlak, yumuşak ve sağlıklı saçlar elde edeceksiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kepekten Kurtulmanın Yolları

Zeytinyağı ve yumurta:

Küçük bir kap alın ve iki orta boy çiğ yumurtanın içine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Hemen ardınsan saçlarınızı kısımlara ayırın ve her parçaya karışımı bir fırça yardımıyla sürün. Daha sonra ise gümüş bir folyo ile sarın. Bu şekilde bir saat bekledikten sonra yumuşak bir şampuan ile saçınızı yıkayın ve durulayın. İşte böylece kimyasal madde ve ısı kullanmadan düz saçlara sahip olmanın bir yolunu daha öğrendiniz.

Saç Düzleştirici Doğal Formül | Prof. İbrahim Saraçoğlu

Bir önceki yazımız olan Yazın en trend 16 gelin makyajı fikirleri 2015 başlıklı makalemizde 2015 yaz gelin makyajı, en güzel gelin makyajı modelleri ve gelin makyajı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Sağlıklı Saçlar İçin 5 Tüyo

Sağlıklı Saçlar İçin 5 Tüyo| 2021

Sağlıklı Saçlar İçin Öneriler Herkes güçlü, parlak ve bakımı kolay saçlar ister. Ancak o yere …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.