Home / Saç Bakımı / Dökülmeye Karşı Doğal Saç Maskesi Önerileri
dogal saç maskesi 1

Dökülmeye Karşı Doğal Saç Maskesi Önerileri

Saçlar, her ne kadar fark edilmese de canlıdır ve gerek dokulardan gerekse de dışarıdan aldıkları maddelerle beslenir. Eğer bu noktada bir eksiklik meydana gelirse, saçlar zayıflayacak ve yıpranmaya başlayacaktır. Bu durum ise genellikle saçlarda dökülmenin hızlanmasıyla sonuçlanacaktır. Bu durumdan kurtulmak için dökülmeye karşı doğal saç maskesi yapılmalı ve saçların tekrardan kuvvetlenmesi sağlanmalıdır.

Kozmetik ürünleri arasında farklı saç maskesi seçenekleri vardır, fakat bunların içerisinde kimyasal maddelerin olması, bazen beklenen etkinin tersine neden olabilmektedir. Bunun yerine evde bulunan ve tamamen doğal ürünler kullanılarak saç maskesi hazırlanabilir. Böylece saçların beslenmesi ve kuvvetlendirilmesi daha etkili bir şekilde yapılmış olur.

Dökülmeye Karşı Doğal Saç Maskesi

dogal saç maskesi 2


Yumurta Maskesi

Doğal besin denildiğinde aklımıza ilk gelen ürünlerden birisi olan yumurtanın içeriği oldukça zengindir. Bu zenginlik, saç sağlığını da olumlu etkiler. Yumurta maskesi doğru ve düzenli bir şekilde uygulandığında saçların uzamasını hızlandırdığı gibi dökülmeyi de ciddi oranda azaltmaktadır.

Dökülmeye karşı doğal saç maskesi hazırlamak için önce 1 tane yumurta uygun bir kapta çırpılmalıdır. Daha sonra ise içerisine 1 bardak süt, 2 yemek kaşığı limon suyu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek karıştırılmaya devam edilmelidir. Elde edilen karışım öne saç derisine daha sonra ise bütün saça uygulanmalıdır. Bu işlemin hemen ardından havlu ile kapatılan saçlar, 20 dakika bu şekilde bekletilir. Bu sürenin sonunda saçlar ılık suyla yıkanmalıdır.

Muz Maskesi

Besin değeri yüksek olan gıdalardan birisi de muzdur. Muzun içerisinde yüksek oranda potasyum, doğal yağlar, vitaminler ve antioksidan maddeler vardır. Bulması da son derece kolay olan muzlar, saçların dökülmesini engelleyici özellik gösterir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Oksijen Suyu İle Saç Açma Yöntemi

Bu maske için 2 tane muz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırın. Bu işlem sonunda dökülmeye karşı doğal saç maskesi elde etmiş olursunuz. Saç derinize ve saçınıza uyguladıktan sonra 5-10 dakika bekleyin ve ılık suyla yıkayın.

Yukarıdaki tarifleri haftada 1 defa uyguladığınızda bir süre sonra dökülmelerin ciddi oranda azaldığını göreceksiniz.

Bir önceki yazımız olan Yazın en trend 16 gelin makyajı fikirleri 2015 başlıklı makalemizde 2015 yaz gelin makyajı, en güzel gelin makyajı modelleri ve gelin makyajı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Sağlıklı Saçlar İçin 5 Tüyo

Sağlıklı Saçlar İçin 5 Tüyo| 2021

Sağlıklı Saçlar İçin Öneriler Herkes güçlü, parlak ve bakımı kolay saçlar ister. Ancak o yere …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.