Home / Saç / E Vitamini ile Saç Bakım Maskesi ve Kürleri | 2020
E Vitamini ile Saç Bakım Maskesi ve Kürleri
E Vitamini ile Saç Bakım Maskesi ve Kürleri

E Vitamini ile Saç Bakım Maskesi ve Kürleri | 2020

E Vitamini Saça Faydalı Mıdır?

E vitamini, beden sağlığı açısından önemli olduğu kadar saç bakımı için de oldukça önemlidir. E vitamininin saç bakım maskesi konusunda dilden dile yayılan faydaları saymakla bitmez. E vitaminini direkt besin içerisinde tükettiğinizde beden sağlığınıza ve dolaylı şekilde saçlarınıza katkı sağlarsınız. Ayrıca kapsül şeklinde satılan e vitaminlerini saçınıza kür olarak kullandığınızda saçlarınızın sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

E vitamini kullandığınızda saçınızdaki yağ üretimi ve pH seviyesi normalleşir. Saç derisindeki pH dengesi e vitamini aracılığı ile kontrol altına alınabilmektedir. Saç derinize zarar veren durumlar için e vitamini antioksidan görevi görmektedir. Saç kopma ve kırıklarını kontrol altına alabilmek için kapsül bakım e vitamini desteği alabilirsiniz. Sizin için evde kolayca hazırlayabileceğiniz saç bakım kür ve maskelerini derledik. Saçınızın yıpranma durumuna göre ihtiyacınız olan bakım maskesini seçebilirsiniz.

E Vitamini Saç Bakım Maskesi Nasıl Yapılır?

E vitamini ile saç bakımı yapmak oldukça kolaydır. Bakım yağlarından oluşan karışımı saçınıza sürdükten ve talimatlara uyduktan sonra sonucu kısa sürede fark edeceksiniz. E vitamini saç bakım maskesi içi gereken malzemeler;


  • İki adet E vitamini kapsülü,
  • 2 yemek kaşık susam yağı,
  • 2 çay kaşığı üzüm çekirdeği yağı

Maskenin yapılışı ve uygulanışı; Bu maskeyi saçınız temiz haldeyken saçınıza sürmelisiniz. Maskenin derinize iyi nüfuz edebilmesi için saç gözenekleri açık olmalıdır. Bu şekilde bitkisel yağlar saç derisinde daha iyi emilecektir. Tüm malzemeleri karıştırıp saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. 20  dakika  bekletip saçınızı ılık su kullanarak yıkayın. Bu maskeyi haftada 1 düzenli olarak kullanmalısınız.

E vitamini saç maskesi saçlarınızı daha parlak, gür ve sağlıklı şekilde kısa sürede uzamasını sağlayacaktır. E vitamini kapsüllerini tüm eczanelerden satın alabilirsiniz. Diğer susam yağı ve üzüm çekirdeği yağını ise aktarda bulabilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Doğal Yollarla Saç Düzleştirme Yöntemleri

E Vitamini Kapsülü Saça Nasıl Uygulanır?

E vitamini saç kapsülü ile yıpranan saçları tedavi edebilir, saçların kısa sürede uzamasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca saçlarınızın daha canlı ve parlak olması da e vitamini kapsülü ile mümkün olmaktadır. Kapsül alıp evde farklı şekilde bakım ritüelleri uygulayabilirsiniz. E vitamini kapsüllerini saça uygulamak isteyenler için;

  • Evde doğal Saç bakım maskesi hazırlayıp içine Eczaneden aldığımız E vitamni kapsülünü ilave edebiliriz.
  • Saç bakımı için kullandığınız bitkisel yağlar ile karıştırıp birlikte saç derisinde ve saçlarda kullanabilirsiniz.
  • Aynı zamanda Bepanton saç bakım kapsülleri ile karıştırılıp kullanıldığında, saç dökülmesi, saç derisi sorunları, hızlı saç uzatma, yanık saçları onarma gibi bir çok konuda E vitamini Ampülü istediğiniz sonuçları tam ve etkili bir şekilde verecektir.

 

e vitamini ampul saç bakımı
e vitamini ampul saç bakımı

E Vitamini Saç Bakım Kürü Tarifi

E vitamini, başka vitamin ve bakım ürünleri ile beraber kullanıma oldukça uygundur. Evde yıpranmış saçınıza bakım kürü hazırlamak için oldukça kolay bir kür tarifi vereceğiz. Bu kürü haftada bir defa  banyo yaparken yarım saat ve 1 saat kadar saç diplerine masaj yaparak uygulanmalı, masajdan sonra saç uçlarına sürmelisiniz. Malzemeler şunlardır;

  • Bemix ampul (B vitamini)
  • Bepanthen Ampul
  • Evigen ampul (E vitamini)
  • Badem yağı / Argan yağı /Hindistan cevizi yağı (bir tanesini ya da birkaçını kullanabilirsiniz. Aktardan bu saç bakım yağlarını satın alabilirsiniz)

Ampuller eczanelerde satılmaktadır*

Saç Dökülmesini Engelleyen Bakım Kürü Tarifi

Saçınız dökülüyor ve bununla başa çıkmakta zorlanıyor musunuz? E vitamini bakım kürü ile saç dökülmesini engelleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Aktardan kolaylıkla satın alabileceğiniz doğal yağlar ve e vitamini ile karışım hazırlayarak saçlarınızın dökülmesini engelleyebilirsiniz. Saç dökülmesini engelleyen bakım kürü için gerekli malzemeler;

  • 2 kaşık badem yağı,
  • 2 Kaşık zeytinyağı,
  • 2 kaşık çam terebentin yağı,
  • 2-3 kaşık hakiki bal,
  • 2 adet e-vitamini kapsülü

Bakım kürünün hazırlanışı; Zeytin yağını, çam terebentin ve badem yağlarını bir kapta karıştırın, daha sonra balı ilave edin. Son olarak da e-vitamini kapsüllerini ilave edip tüm malzemeleri karıştırın. Karışım, kıvam aldıktan sonra saçların her tarafına eşit şekilde kürü yedirin. Saçların diplerine ise iyice kürü yayın. Karışımı saçlarınızda 30 dakika beklettikten sonra saçlarınızı yıkayıp kurutun.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Saç Kırıkları İçin Ne Yapmalı?

Bu kürü ne sıklıkla uygulamanız gerekir sorusuna ise cevabımız haftada bir kere çok iyi gelecektir. Kürü uygulayan kadınlar yorum bırakabilir mi? Bu sayede kürden memnuniyet derecesini ölçeceğiz.

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

18 comments

  1. kızlar ben evde saç botoksu yapıyorum o da kür kadar etkili. saç botoksunu doğal keratinle yapıyorum. internetten patentli doğal keratin bakım seti diye aratırsanız keratini bulursunuz. ben ok memnunum.

  2. Saçlarımda bu tarz maskeleri çok denedim ama kurutan, kokan, saçımı yağlandıran, dökülmeye sebep olan oldu ve saçlarım istediğim gibi olmadı en son doğal keratin kullanmaya başladım tavsiye üzerine ve saçlarım tam istediğim gibi bakımlı ve sağlıklı evde kolay bir şekilde uyguluyorum patentli ve doğal keratin olması da içim rahat kullanmamı sağlıyor.

  3. merhaba
    kesin sonuç diyorum benım saçlarım dökülyordu aşırı anlamsız şekilde ve arkadaşımın tavsıyesı uzerıne bu kürü yaptım ama ben bir yumurta sarısı hindistan cevizi yağı zeytin yağı, badem yağı bır ampulb12 kulandım harıkaaaaa tavsıye ederun

  4. Nermin Yıldırım

    şşampuanıma kaçar ampul koymalıyım ayrıca eczacı doğum kontrol hapı koymamı tavsiye etti nedersiniz

    • bir ampulu boşaltın şampuanın içersine nermin hanım .
      kadın doğum kontrol hapıda iyi tüylenme kıllanma yoğun yapmaktadır sevgıler

      • didem hm. e vitamini ampulünü ben direk zeytin yağı ve balla saçıma suruyorum 2 saat kadarda bekletiyorum. doğum kontrol hapinida eklesem sursem yani direk olarak teşekkürler

  5. Slm ben evigen,bemix ve bepathen ampullerini sanpuanima karıştırdım sorun olurmu 3 yikamada kendine geldi diye bilirim

  6. Dermatolog doktorum Evigen ampul ü direk kaş ve kirpiklerimedesürebileceğimi faydasını göreceğimi söyledi..

    • Doğrudur Sibel Hanım, Evigen ampuller bu şekilde de kullanılabilir. Faydasını görmeniz dileği ile. Selamlar.

  7. evigen ampulu 2 tanesini kırıp şampuanıma katıyorum oldukça iyi geliyor..

  8. Ben de e vitamini ve hindistan cevizi yağını karışım yaparak saçıma uyguluyorum çok iyi geliyor ikisi de saçımı çok besledi diyebilirim. Ben doğal katkısız olmasını önemsediğim için doa kozmetikten alıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.