Home / Trendler / En Güzel El Hint Kınası Modelleri 2019
el hint kinasi modelleri

En Güzel El Hint Kınası Modelleri 2019

İsminden de anlaşılacağı gibi Hint kınası Hindistan gelenek ve göreneklerinden bizim kültürümüze gelmektedir. Hintli kadınların, sevinçlerini, hüzünlerini ve dileklerini yansıttığı Hint kınası, desenleri ile adeta hislerinin ifade biçimi olmuştur. Gelin olacak kızlara yakılmak ile kalmayıp, aynı zamanda kadınlar tarafından da şıklığın simgesi ve aksesuar olarak ta kullanılmaktadır. Gösterişli Hint kınası desenleri kadınların daha ilgi çekici ve güzel görünmelerini sağladığı apaçık görülmektedir.

Hindistan’dan kültürümüze giren gösterişli Hint kınası, modelleri ile adeta süslenen bedenler misali Türkiye’ye de yansıdı. Son yıllarda ülkemizde de kına gecelerinde ve bayramlarda geleneksel hale gelen Hint Kınasının sağlığa zararı olmadığı gibi yararı olduğu da belirtiliyor. Ülkemizde gelin adaylarına, nedimelerine ve davetlilere Hint kınası yapılması, farklı desenleri ve modelleri ile göz doldurup evlenecek kızların ilgi odağı haline gelmiştir. Hint kınası desenleri çok kısa sürede kına gecelerinde moda haline gelerek yayılmış ve dövmeleri yapılmaya başlanmıştır.

Hint kınası siyah renkli olarak bilinse de son yıllarda her rengine ulaşılabilmektedir. Bu yılın rengi beyaz Hint Kınasıdır. Renklerinin geçici olması, geçici dövme olarak kullanılması, kolay çıkması, cilde zarar vermemesi, beyaz gelinlik altında zarif duruşu ile Hint kınasını sadece ülkemizde değil neredeyse tüm dünyaya yayılmış durumdadır.2019 yılı trend Hint kınası modellerinde, tüm eli kaplayan, bileklere kadar uzanan Hint kınası motiflerini bolca göreceksiniz. Üstelik Hint kınası desenlerinde bu yıl yalnızca ellerde değil, omuz, omuz arkası, sırt, bilekler, bacaklar ve ellerde de karşımıza çıkacak. Hatta bu yaz sahillerde, plajlarda veya etrafınızda dövme olarak gördüğünüz çoğu kişilerde, birçok desen Hint kınası olabilir.


Hint kınası, günümüzde hemen hemen her yerde satılabilir olması ve uygulanmasının da oldukça basit bir ürün olması sebebiyle biraz daha cazip duruma gelmesine sebep oluyor. Bujiterilerde, kozmetik dükkanlarında, aktarlarda, marketlerde ve eczanelerde satışı gerçekleştirilen Hint kınası ile istediğiniz deseni, istediğiniz hazır motifle ya da poşetleri ile rahatlıkla teninize çizebilirsiniz. Kına denilen toz aslında kına ağacının kabuğunun öğütülmesi ile elde edilen bir çeşit organik bitki tozudur. Arap kültürüne has bir dövme biçimi olan kına yakma işi yüzyıllar boyunca kadınların vazgeçilmez hobilerinden biri olmuştur. Osmanlı devleti kültüründe de özel bir yeri ve manası olan kına daha çok kana yaptığı çağrışımdan dolayı kurbanlık hayvanların başlarına, askere giden erkeklerin saçlarına ve gelinlik kızların el ve ayaklarına yakılırdı. Kına tarihi yüzyıllardır kadınların saç ve beden aksesuarı, boyası olarak kullanılmıştır. Tabii “kına” deyip hafife almamak lazım. Kına yakma / sürme işinin de bir sanatı ve tasarımı var. Size Hint kınası dediğimiz zarafet ve ilgi çekiciliği, maharetli ellerde bir sanat eserine nasıl dönüştüğünü gösteren muazzam fotoğraflarla birlikte 2019 yılına ait Trend Hint Kınası Modelleri

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Trend: Jean Tulumlar

Check Also

8 Farklı Trend Aksesuar Modelleri

8 Farklı Trend Aksesuar Modelleri | 2021

Bu Yılın Trend Aksesuarları Bir yıla veda ederken, geçmiş sezonların modasına da veda ediyoruz. Bazı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.