Home / Makyaj / En Güzel ve Özel Makyajlar Nasıl Yapılır | 2020
özel makyaj

En Güzel ve Özel Makyajlar Nasıl Yapılır | 2020

Yeni Başlayanlara En Güzel ve Özel Makyajlar

Makyaj Yapımı günümüze pek çok kadının araştırdığı ve merak ettiği bir konu haline gelmiştir. Makyajını pürüzsüz ve en güzel hali ile yapmak isteyen pek çok kadın makyajın nasıl yapılacağı ve hangi türü kullanacağı konusunda yoğun araştırmalar yapmaktadır

2020 yılı modasının gelmesi ile birlikte gözler aynı zamanda makyaj önerilerine çevrildi. Pek çok kadın kendisine uyumlu şık ve zarif makyajı belirleyebilmek için önerilere göz atmaya başladı bile. Sizlere bu yazımızda 2020 yılı için en güzel makyaj önerilerini, en güzel makyaj yapımı hakkında bilinmeyenleri ve makyaj sonrası bakımları paylaşacağız. Öncelikle Makyaj Malzemelerini bilmeyenler olduğunu düşündüğümüzden malzeme tanımları ile başlayalım.

Makyaj Malzemeleri ve İşlevleri

Makyaj malzemeleri ve işlevleri günümüzde kadınlar tarafından merak ediliyor gibi gözükse de, pek çok erkek de gerek ismi gerekse işlevi ile birlikte makyaj malzemelerini merak etmekte ve araştırma yapmaktadır. Makyaj Malzemeleri isimleri ve işlevleri konusu oldukça kapsamlı bir konudur. Sizlere en çok tercih edilen ve günümüzde popüler olarak kullanılan bazı makyaj malzemelerinin özelliklerinden ve kullanımlarından bahsedeceğiz. Peki, bu makyaj malzemeleri nelerdir? ve Nasıl Kullanılır?


Aşağıdaki 12 Ürün en güzel makyaj yapımında olmazsa olmaz ürünlerimiz içindedir. Bunları Kısaca tanıtalım.

  1. Makyaj Bazı
  2. Far Bazı
  3. Fondöten
  4. Kapatıcı
  5. Göz Farı
  6. Eyeliner
  7. Rimel
  8. Aydınlatıcı
  9. Bronzer
  10. Allık
  11. Ruj
  12. Sabitleyici

Makyaj Bazı

makyaj bazıMakyaj bazı şeffaf jel kıvamında olup ciltteki kusurları örterek daha pürüzsüz hale gelmesini sağlar ve fondöten için alt yapı oluşturur. Makyaj bazının çeşitleri vardır. Örnek verecek olursak; ciltteki yağlanmayı engelleyen baz veyahut gözenek gizlemek amacıyla da kullanılan baz çeşidi vardır. Bu şekilde cilt makyaja hazır hale gelmektedir.

Far Bazı

far bazıGöz makyajının kalıcılığını arttırmak, göz kapağında bulunan renk eşitsizliğini gidermek ve farların renklerini daha belirgin hale getirmek için far bazı kullanılmaktadır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Gözlerinizin parlak görünmesi için makyaj hileleri !

Fondöten

Ciltte oluşan renk eşitsizliklerini gidermek ve ciltteki her bölgede aynı tonu yakalamak amacıyla kullanılan bir üründür. Bu yüzden fondöten seçiminde cildiniz ile aynı tonda olan fondöten tercih edilmelidir.

Kapatıcı

Ciltte oluşmuş olan lekeleri (sivilce, güneş vb.), gözaltı morluklarını kapatmak amacıyla ciltte olan sorunlu bölgelere uygulamak amacıyla kullanılmaktadır.

Göz Farı

Göz kapağını renklendirmek amacıyla kullanılan üründür. Bu ürün çeşitli renklere sahiptir. toz, likit, krem gibi türleri vardır. Bu ürünle gözde dumanlı bir görünüş veyahut ışıltı kazandırılmaktadır. Göz farları tekli olabildiği gibi paletin içinde birden fazla renkte barındırabilmektedir.

Eyeliner

Gözleri belirginleştirmek amacıyla ve badem şeklinde göz elde etmek için kullanılmaktadır. Üst kirpik dibine ince bir şekilde isteğe bağlı kuyruklu biçimde uygulanmaktadır.

Rimel

Göz makyajı için kullanılan rimel, kirpikleri daha hacimli, kıvrımlı uzun göstermek amacıyla kullanılır. Rimel kullanarak gözleri olduğundan büyük gösterebiliriz.

Aydınlatıcı (Highlighter)

Yüzün yüksek kesimlerinde yani burun ucu, dudak üstü, elmacık kemiklerinin üzeri ve kaş altlarına uygulanan cildin daha doğal şekilde aydınlatılması ve boyutlandırılması için kullanılmaktadır.

Bronzer

Yüzde sıcak ve parıltılı bir görüntü elde etmek amacıyla ve genelde güneşte yanmış izlenimi vermek için kullanılmaktadır.

Allık

Cildi canlı, sağlıklı göstermek, yüz hatlarını belirginleştirmek amacıyla kullanılır. Allık uygulaması makyajın daha göz alıcı hale gelmesini sağlamaktadır.

Ruj

Ruj, makyajın olmazsa olmazı ve tamamlayıcısıdır. Ruj dudakların daha dolgun ve hatlarının belirli olmasını sağlamaktadır. Çeşitli renk tonlarıyla yüzü daha canlı göstermektedir.

Sabitleyici

Yapılan en güzel makyajın bozulmasını engellemek ve kalıp gibi görüntüyü engelleyerek daha doğal ve parlak cilt görünümünü sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

En Yeni Makyaj Önerileri

2020 yılı en güzel makyaj önerilerinde genellikle saten renkler tercih ediliyor olsa da, pek çok kadının burada asıl dikkat etmesi gereken nokta ten rengi ile makyajının uyumlu bir şekilde olmasını sağlamasıdır. Yapılan en büyük hataların başında ten rengine uymayan ve oldukça göze batan renklerin tercih edilmesi gelmektedir. Zarif ve şık bir görüntü elde edebilmek için bu hususa özellikle dikkat edilmeli ve ten rengi ile uyumlu en güzel makyaj yapılması sağlanmalıdır. Sizler için işinize yarayacak birkaç en güzel makyaj tavsiyeleri öneri listesini aşağıda hazırladık.

Makyaja Hazır Bakımlı Cilt

bakimli ciltCiltte doğal bir görünümün sağlanabilmesi için nemini almış cilt makyaja hazırlığın ilk adımıdır. Yüzde oluşan kuru bölgelere yapılan makyaj homojen bir şekilde dağılmayarak yamalı bir şekilde görünüme yol açabilir. Makyajın cildinizde daha doğal ve ışıltılı durması için makyajdan önce mutlaka cilt temizliği yapılıp nemlendirilmesi gerekir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Hacimli ve uzun kirpikler için maskara sürme hileleri

Ciltteki Renk Eşitsizliğini Giderme

Ciltte oluşan akne ve sivilce lekeleri, kızarıklık, morluk gibi renk eşitsizliğini gidermek için ağır kapatıcılığı olan fondöten veyahut ekstra şekilde kapatıcı kullanmak yerine kamuflaj amaçlı ince yapılı corrector baz kullanılarak daha az fondöten harcamış ve ciltte oluşan ağır görünümü ortadan kaldırmış oluruz.

Kapatıcı Kullanımı

Farklı bölgelerde bulunan küçük çaplı lekeler aynı zamanda gözaltı morlukları için kullanımı tercih edilen bunun yanında belirli bölgelerde aydınlık görünüm sağlamak amacıyla kapatıcı ürünlerin kullanımı daha güzel sonuçlar verecektir.

Fondöten Seçimi

Yüzümüzdeki duruşu itibariyle hafif yapılı ve yarı mat fondöten seçilmesi naturellik açısından tercih edilmesi gerekir. Kapatılamayan izler ve lekeler içinde concealer yardımıyla sadece o bölgede nokta atışı yardımıyla kapatılması hem daha az ürün kullanımı için hemde yüzdeki görünümü doğallaştırma açısından tercih edilmesi gereken yöntemlerden birisidir.

Bronzer Rengi

Bronzer seçimi yaparken cilt tonundan birkaç tondan daha fazla koyu renkli bronzerdan ve çok turuncu bronzerlardan kaçınmamız gerekir. Krem formlu ürün kullanarak cildi ısıtarak ve kontrollü şekilde yüzü şekillendirmek daha doğru olacaktır.

Allık Kullanımı

Allık seçimi için hafif yapılı ürünler ve şeftali tonlarının tercih edilmesi natural bir görüntü için yeterli olacaktır. Allık elmacık kemiklerinin tam üzerine sürülmelidir. Bu şekilde daha güzel bir görüntü elde edilecektir.

Highlighter Seçimi

Highlighter seçiminde ışıltılı ve simli ürünlerden uzak durmalıyız. Daha doğal bir görüntü elde etmek istiyorsak eğer simli bitiş bırakmayan ıslak ve parlak görünen krem highlighter tercih edilmelidir.

Makyajın Sabitlenmesi

Yapılan işlemlerin, tüm gün kalıcı olmasını sağlamak ve kullanılan pudra ürünlerin ciltle bütünleşmesi amacıyla makyaj sabitleme spreylerinin kullanılması daha güzel sonuçlar elde etmemizi sağlayacaktır. Bu şekilde cilt parlayarak sağlıklı bir görüntüye kavuşacaktır. Linkimizden Pudra Nasıl Sürülür İnceleyebilirsiniz. Pudra Nasıl Sürülür?

Özel Makyaj Türleri

Özel makyaj türleri günümüze pek çok genç ve orta yaşlı kadınların araştırdığı konular arasındadır. Aşağıda sizlere özel makyaj türleri hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

Özel makyaj türleri denilince ilk akla gelenler özel davetler olsa da, bu yazımızda sizlere özel davetlerin yanı sıra günlük yaşamda kullanabileceğiniz bazı en güzel makyaj türlerine de değineceğiz. Bu makyaj türlerini uygulamadan önce kesinlikle teniniz ile olan uyuma ve teninize olan hassasiyetinize dikkat etmenizi öneririz. Peki, Özel Makyaj Türleri Nelerdir?  Gelin hep birlikte bakalım.

  1. Günlük Özel Makyaj
  2. Gece Özel Makyajı
  3. Porselen Özel Makyajı
  4. Kalıcı Özel Makyaj
  5. Show Özel Makyaj
Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  15 Güzel kırmızı halı saç ve makyaj modeli

Günlük Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?

Günlük Özel makyajda hafif makyaj uygulamaları yapılmaktadır. Kişilerin evden çıkarken, arkadaşlarıyla buluşurken veya bir etkinliğe katılacağı zaman uyguladıkları makyaj türüne denmektedir. Kişi kıyafetine uygun abartıya kaçmayacak şekilde hafif bir makyajla kendine özen göstermesidir. Bu makyaj türünde cilt kusurlarını örtüp renk eşitsizliğini gidermek amaçlı fondöten kullanılır. Kirpiklerde rimel, gözler ve dudakta hafif şeftali tonları yani doğal renk seçimi yapılır.

Gece Makyajı Nedir? Nasıl Yapılır?

Gündüz Özel makyajının aksine dikkat çekmek amaçlı yapılan makyajdır. Bu makyaj türünde renkler oldukça belirgindir. Yüz hatlarını daha belirgin hale getirmek ve kalıcılığı arttırmak gece makyajındaki asıl amaçtır. Koyu ve dikkat çekici renkler bu makyaj türünde kullanılır. Rimel uygulaması daha ağırdır. Hatta kirpiklerde takma kirpik kullanılabilir. Rujdan önce dudak kalemiyle dudak hatları belirginleştirilip bordo ve kırmızı renkli rujla makyaj tamamlanmaktadır.

Porselen Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?

Porselen özel makyaj türünde kapatıcılık ön plandadır. Genellikle düğün, nişan, kına gibi özel günlerde tercih edilmektedir. Porselen özel makyaj sıcağa dayanıklı, sudan etkilenmeyen makyaj türüdür. Terleme durumunda makyajda akma meydana gelmez. Bu makyaj türünde cilt pürüzsüz olmalıdır. Porselen makyaj ile ciltteki bulunan kusurlar uzun süre görünmez hale gelebilir. Porselen özel makyaj türünde kapatıcılık ön planda olduğundan dolayı kullanılacak ürünlerin de porselen makyaja hitap eden markalardan meydana gelmesi gerekir.

Kalıcı Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?

Son yıllarda ve günümüzde tercih edilen bir makyaj türüdür. Makyaj yapmayı sevmesine rağmen vakti olmadığından dolayı yapamayan veya makyaj becerisi olmayan kişilerin tercih ettiği bir uygulamadır. Güzellik salonlarında uygulanmaktadır. Özellikle kaşları belirginleştirmek, ipek kirpik taktırmak, kalıcı dudak rengi oluşturmak, eyeliner çekmek gibi çeşitli uygulamalar kalıcı şekilde güzellik salonlarında yapılmaktadır.

Show Makyajı Nedir? Nasıl Yapılır?

Show özel makyajı canlı tonlarda tercih elden ve ağır bir makyaj türüdür. Bu makyaj türü belli bir duygu ve düşünceleri ifade etmektedir. İnsanların dikkatini çekerek odak noktasını kendine çeker. Bu en güzel makyaj türünün amacı ciltte canlı renkler kullanarak insanların dikkatini çekerek beğenilerini kazanmaktır. Show makyajında değişik tonlarda aydınlatıcı ve kapatıcı kullanılmaktadır. Yapanlar değişik bir havaya bürünürler. Show makyajına hazırlanırken uzun saatler harcanmaktadır.

Watsons

Cosmetica

Bir önceki yazımız olan Düğün Makyajı ve Plaj Makyajı Yapmanın İpuçları | 2021 başlıklı makalemizde cilt temizliği, düğün makyajı ve güneş kremi hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri | 2021

Evde Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Makyaj yapmak güzellik ve bakımın en önemli parçalarından bir tanesidir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.