Home / Makyaj / Esmer tenli güzeller için 6 makyaj ipuçları
esmerler icin makyaj

Esmer tenli güzeller için 6 makyaj ipuçları

Doğru cilt tonu için doğru makyaj seçilmesi, hayli sıkıntılıdır.Özellikle esmerler için makyaj teknikleri son derece zorlu bir görev olabilir. Makyaj renkleri ve tonlar diğer cilt tonları ile büyük ölçüde değişir. Cilt tonu farkı felaket sonuçlarını getirebilir. Tüm cilt tonları dışında, esmerler gölgeler sağ tonları  seçiminde çok titiz olmak zorundadır esmer tenli bayanlara  makyaj yapmak gerçekten zordur. Yani, burada esmerler en iyi yakışacak, esmer tenli kadınlara kusursuz makyaj yapmak için birkaç ipucu vardır.

1 -Işık Makyaj 

esmer makyaji


Eğer esmer iseniz, o zaman makyajınızda her yerde ışık tonlarını kullanmayı düşünmeyin. Açık renkler cildinizi  çok kireçli yüz gibi  çok belirgin bir görüntü  yapacaktır. Esmer tenliler yüz hatlarını vurgularken, koyu renklerde veya orta-koyu renklerden seçmeliler.

2- Hazırlık

esmer tenler icin makyaj sirlari 2015

Sarı tonları ve pembe tonlarda fondöten seçimleri size uygundur birsürü genş renk tonları vardır..Kahverenginin hafif pembemsi tonları adil ve son derece uyumlu güzellikleri için esmerlere yakışır.

3. Dudaklar

esmerler nasil makyaj yapmali

Dudakları vurgulamaya gelince esmer tenler güzellikleri için parlak renklerden uzak durmalıdır. Bunun yerine, onları güzelce ön plana çıkaracak nude renkler, mat kırmızılar ve kahverengi tonları gibi, toprak renklerini tercih etmelidir.

4 -Parıltılar ve Gözler için metalik tonları

esmer tene uygun makyaj renkleri

Gözlerine  ışık tonları vermek için tavsiye, her zaman metalik ve pırıltılı tonları kullanabilirsiniz. Gözleri Vurgulayarak, koyu ve parıldıyor havasıyla her türlü metalik tonlar ile dramatik bakmak için bu tonları seçmelisiniz. Bu renkler sizin bakışınıza sihirli çok şey katacak.

5 -Yanaklar

esmerler icin makyaj

Bu kusursuz esmer  yanaklara  parlaklık getirecek renkler seçmelisiniz, . Sen dramatik elmacık kemikleri belirginleştirmek  için, ışıltı içeren bir allık seçebilirsiniz.

6- Kaşlar ve Gözler

esmer tenliler icin en guzel makyaj modelleri
Koyu tenli kadınlar her zaman bir astar ile gözlerini vurgulaması gerekir ve onlara da ışık eklemek daha parlak bakmanızı sağlar. Kahverengi bir kalem kullanarak kaş görünümünü vurgulamanız da gerekir.

 

Bir önceki yazımız olan Gözleri Büyüten Makyaj Nasıl Yapılır? | 2021 başlıklı makalemizde büyük göz makyajı, dumanlı göz makyajı ve göz altı kapatıcısı hakkında bilgiler verilmektedir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Göz Şekline Göre Eyeliner Sürme

Check Also

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri | 2021

Evde Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Makyaj yapmak güzellik ve bakımın en önemli parçalarından bir tanesidir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.