Home / Saç / EV YAPIMI 3 DOĞAL SAÇ BAKIM MASKESİ VE DETAYLI TARİFLERİ
Ev yapımı saç için bakım maskeleri ve detaylı tarifleri
Ev yapımı saç için bakım maskeleri ve detaylı tarifleri

EV YAPIMI 3 DOĞAL SAÇ BAKIM MASKESİ VE DETAYLI TARİFLERİ

Ev yapımı saç için doğal bakım maskeleri ve detaylı tariflerini siz değerli takipçilerimiz için bu yazımız da ele aldık. Evde kendi kendinize yapabileceğiniz bu pratik tarifleri çok faydalı.

Yıpranmış saçlar, kötü görünen saçlar hiçbir şekle güzel girmeyen saçlar insana hep kendini kötü hissettirir. Eminim sizinde başınızda hemen hemen bu sorunlar mevcuttur. Saç bakım maskelerini böyle durumlarda hazırlar ve kullanırsak saçlarımızın daha sağlıklı olmasını sağlarız. Saçlarınızda böyle sorunlar olmasa bile saç bakım maskeleri saçlarınıza her türlü dolgunluk parlaklık hacimli ve güzel saçlara sahip olmamızı sağlar. Sizler içinde aşağıda saç bakım maskeleri başlığı altında evde kolayca hazırlayabileceğiniz birkaç bakım maskeleri tarifleri hazırladık.

Saç bakımı ve zeytin yağlı tarif
Saç bakımı ve zeytin yağlı tarif

Saç Bakım Maskesi Tarifi -1-


Dört yemek kaşığı zeytin yağını bi kap içine boşaltıyoruz. Daha sonra üzerine iki adet yumurta ilave ederek ikisini bir bir çatal yardımıyla çırpıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı saçlarımıza güzel bi şekilde yediriyor ve bi yarım saat ya da 45 dakika kadar bekletiyoruz. Sonra saçlarımızı duruluyoruz. Zeytinyağ saçlarımıza parlaklık kazandırırken yumurta ise içindeki proteinler sayesinde saçlarımızın yıpranmalara kırılmalara karşı daha güçlü olmasını sağlayacaktır.

Ev yapımı saç için bakım maskeleri ve detaylı tarifleri
Ev yapımı saç için bakım maskeleri ve detaylı tarifleri

Saç Bakım Maskesi Tarifi -2-

Fincanınızın büyüklüğüne göre 1 yada 2 fincan kadar zeytinyağını bir kap içerisine boşaltın. Üzerine ise 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı deniz suyu, 1 yada 1.5 çorba kaşığı kadarda biberiye yağı ve elma sirkesini bu kap içerisinde karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı özellikle saçlarımızın dip bölgesinde daha yoğun uygulayalım ve yedirelim. Daha sonra saçımızın tamamına sürdüğümüz bu karışımı saçlarımızda 1.5 2 saat kadar bekletip saçlarımızı durulayalım. Uyguladığımız bu karışımdaki biberiye yağı saç diplerimizin güçlenmesine saç derimizin daha yeni bir hal almasını sağlayacaktır. Saçlarımızın cansızlığını giderecek olan ise elma sirkesi parlaklığını kazandıracak olan ise zeytinyağıdır. Kuru maya ise saçlarınızın uzamasına yardım edecektir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kış için ucuz 9 diy saç maskeleri
Saç bakımı ve ceviz yağlı tarif
Saç bakımı ve ceviz yağlı tarif

Saç Bakım Maskesi Tarifi -3-

Saçlarınızın uzunluk ve kısalığına göre susam ve ceviz yağını eşit miktarda karıştırıyoruz. Bu yağları aktarlardan elde edebilirsiniz. Sonra bu yağlara 1 kapsül E ve 1 kapsül B vitaminlerini boşaltıyoruz. Bu vitaminleride eczanelerden alabilirsiniz. Hazırladığımız bu karışıma bide çörek otu ekliyor ve saçlarımızın dip bölgelerine uyguluyoruz. Bir havluyu ılık yada sıcak bir suyla ıslatıp maskeyi uyguladıktan sonra saçımıza bu havluyu sarıyoruz. Saçımızda bu maskeyi 1 saat kadar bekletip saçlarımızı duruluyoruz.

Saç bakımı ve susam yağlı tarif
Saç bakımı ve susam yağlı tarif

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.