Home / Saç / Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021
Evde Dalgalı Saç Yapımı
Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır?

Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen iştir. Saç buklelerine bir ısı aleti eklemek ekstra çaba gerektirir. Bir düzleştirici veya maşa kullanmak size o dalgalı görünümü verse de, bazı günlerde sadece ısıyı atlamak isteyebilirsiniz. Kimi zaman ısı aleti veya aparatları elinizde olmayabilir. Neyse ki, kendinize biraz dalgalı bukleler yapmanın tek yolu ısı değil. Aslında aynı sonuçları ısıya dokunmadan elde etmenin birkaç kolay yolu var. Isısız bukleler gerçekten kendi başınıza elde edilebilir mi?

Her kadın dalgalı saçlara sahip olmak için evde yöntemler arar ve çeşitli denemeler yapar. Kolay ve hızlı evde doğal dalgalı saçları nasıl yapabilirsiniz.? Bu soruya sizinle beraber yanıt aramak için kadınlara sordum ve internette araştırmalar yaptım. İşte size evde dalgalı saç yapmaya dair püf noktaları!

Dalgalı saçların yapımı için sadece bu talimatları adım adım tamamlayın, kesinlikle dalgalı saç stiliniz için harika bir öğreti olacak…


Evde Dalgalı Saç Yapmanın İpuçları

Öncelikle evde dalgalı saçlar yapmak istiyorsanız saçlarınız yıkanmış ve kurutulmuş olmalı. Bu hazırlama işlemini yapmazsanız istediğiniz görünüme kavuşamazsınız. Dilerseniz saç bakım kremleri ve yağları ile saçlarınızı canlı tutmaya çabalayabilirsiniz. Ancak yine de mümkün olduğunca saçta az yağ oranı olma bu şekilde saçlarınızda daha hacimli ve kalıcı dalgalarınız olur. Saçınızı iyice şampuanladıktan sonra durulama işlemine geçtiğinizde  sadece saç uçlarında saç kremi kullanın. Bu şekilde saçlarınız çok yağlı kalmaz.Daha saçlarınızın fazla suyunu havlu ile alıp hacim veren spreylerden kullanın. Saçlarınızı baş aşağı salıp saç kurutma makinesi ile ellerinizle yukarı doğru kaldırarak kurutun.Bu şekilde saçlarınız kabarmaya devam edecektir. Fön makinesine bağlı bir difüzör ile de saçınızı kurutabilirsiniz. Bu şekilde saçlarınız doğal olarak dalgalanmaya başlayacak ve daha hacimli görülecek.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kabartma Tozu ile 9 Güzellik ve Bakım İpuçları

Eğer bu dalgalar sizin için yetersiz ise saçlarınızı tutam tutam 4 kısımda ayırıp başınıza toka ile tutturun. Daha sonra dalgalı bukle yapımı için saç maşanız varsa bunu kullanın. Başınıza ayırdığınız tutamların her birini ikiye ayırıp her saç tutamını saç maşasına sarın ve daha büyük ve belirgin dalgalar yapın…

Isısız Saç Dalgası Yapmak İsteyenlere;

Sıcaklık veren aletler olmadan dalgaları serbest bırakmanın en kolay yollarından biri, gece saçınızı örerek onunla uyumaktır. Saçlarınızı tam kurulamadan örmeyi deneyin. Örülen saçlara saç şekillendirici krem bakımı yaptıktan sonra dilediğiniz şekilde örmeye başlayın. Saçlarınızla uğraşacak birileri varsa küçük örgüler çok tatlı görünmenizi sağlayabilir. Balık sırtı örgüsü de sıkı dalgalar görüntüsünü size sunacaktır.

Saç uzmanları; Nemli saça şaftın ortasından uçlarına kadar biraz deniz tuzu spreyi sıkın ve yukarı doğru tarayın diyor. Bu teknik, o şık plaj havası için doğal dalgalarınızın ortaya çıkmasını sağlayabilir. Bu yöntem yazın oldukça şık görünmenize katkı sağlayacaktır.

Saç bigudileri daha çok büyükannenizin işi olduğunu düşünebilirsiniz, ama öyle değiller! Bu bebekler size kolayca ısısız dalgalı bukleler verebilir. Nemli saçlarda, buklelerinizi aşağıdan yukarıya doğru yuvarlamaya başlayın ve bir tel tokayla sabitleyin. İki ila üç saat veya gece boyunca kurumasını bekleyin. Muhteşem dalgalara sahip olacaksınız. Bu dalgaları sabitlemek için saç spreyi uygulayabilirsiniz.

Biraz garip gelebilir, ama eski bir tişörtü kullanarak saçı sarmak gerçekten işe yarıyor. Bazı saç uzmanları ısısız biçimde bukleler elde etmek için tasarladılar. YouTube üzerinde bu kullanıma dair örnekler oldukça fazladır. İlk önce, bir tişörtü rulo şeklinde bükün ve büyük bir hale oluşturmak için uçlarını birbirine bağlayın. Ardından, haleyi başınızın üzerine koyun, saç parçalarını etrafına sarın ve saçı yerine sabitleyin. Saçınızı gece boyunca halede bırakın ve sabahları yumuşak, kabarık bukleler ortaya çıkarmak için tüm tokaları çıkarabilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kısa Saç Modelleri Bayan 2016 ve Kısa Saçlı olmak

İşte başka bir ~yaratıcı~ ama etkili yöntem: Eski bir çorabın ucunu kesin ve bir halka şekli elde etmek için yuvarlayın. Çorap topuzunuzu aldıktan sonra, atkuyruğunuzu delikten geçirin ve ardından büyük bir topuz oluşturmak için saçınızın bir kısmını içinden geçirin. Yine, topuzun gece boyunca oturmasına izin verin ve muhteşem dalgalı bukleler elde etmek için saçınızı açın.

Farklı bir yöntem için ihtiyacınız olan tek şey eski güzel bir saç bandı ve tokadır. Saç bandınızı Coachella tarzı saçınızın üzerine geçirin ve buklelerinizi doku spreyi ile nemlendirin. Saçınızın parçalarını bükün ve onları kafa bandına sokun. Bu işlemin sonunda kabarıklık durumuyla karşılaşmalısınız. Bu kabarıklığın giderilmesi için birkaç saat (veya gece boyunca) bekleyin. Ardından, saçınızda tatlı buklelere sahip olabilirsiniz.

Dalgalı saç modelleri önerilerimiz

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

yuzu ince gosteren sac modeller 2015

Yüzü İnce Gösteren Saç Modelleri | 2021

Yüzü İnce Gösteren Saç Modelleri Yüz şekliniz, selfie çekerken sizi ve güzelliğinizi yansıtan en temel …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.