Home / Cilt Bakımı / Evde Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?
Evde Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?
Evde Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?

Dudaklar günlük yaşantımızda ön planda bulunan bir parçamızdır. Bu nedenle onlara iyi bakmamız gerekmektedir. Bu konuda en fazla şikayet edilen nokta yazın yeteri kadar nemli kalmamaları, kışın ise nemsizlikten çatlamalarıdır. Hassas oldukları için vücut ya da cilt için genel olarak uygulanan bakım yöntemleri dudaklar için uygulanamamaktadır. Fakat dudaklar için uygulanabilecek basit yöntemler de bulunmaktadır. Bu yazımızda evde kolay bir şekilde ugulayabileceğiniz dudak bakım rutinlerinden bahsedeceğiz.

Ölü Derilerden Kurtulmak
Bu yöntemlerden ilki dudak üzerindeki ölü derilerden kurtulmaktır. Dudakların üzerindeki ölü derilerden kurtulmak, cansız ve solgun bir görünümden de kurtulmak demektir. Daha sağlıklı bir gülüş sergileyebilmek ve daha hatasız bir ruj sürümü için ölü derilerden kurtulmak gerekmektedir.  Ölü derilerden kurtulmak için en basit yöntem bir dış fırçası ile dudakları fırçalamaktır. Fakat bu hareket yapılırken dudakların zarar görmemesine ve tahriş olmamasına dikkat edilmelidir. Fırça ile bu işlemi yapmak istemeyen kişiler sıcak bir havlu da kullanabilirler. Dudak bakımı yöntemlerinden ikincisi ise dudaklara doğal peeling yapmaktır. Dudaklar için evde peeling yapmakta oldukça kolaydır. Malzeme olarak zeytinyağı, çikolata sosu ve toz şeker kullanılabilir. Peelingin tanecikli bir yapıya sahip olması gerektiği için zeytinyağı çok fazla kullanılmamalıdır. Bu üç malzeme iyice karıştırıldıktan sonra dudaklara sürülerek iyice ovalanır ve yedirilir. Daha sonra durulanabilir. Üçüncü bakım yolu ise dudakları düzenli olarak nemlendirmektir.

Özellikle kışın çatlayan ve kanayan dudaklar için nemlendirme işlemi oldukça önemlidir. Ayrıca ruj sürmeden önce nemlendirici sürmek dudaktaki solgun görünümü alarak rujun daha canlı görünmesini sağlayacaktır. Dudak bakımı için uygulanabilecek dördüncü yöntem dudakları bitkisel yağlar ile beslemektir. Dudakların beslenmesini sağlayacak en iyi yağlar ise kakao yağı, jojoba yağı ve zeytinyağıdır. Dudak bakımı için beşinci yöntem dudakları ıslak bırakmamaktır. Su içtikten sonra ya da dişlerinizi fırçaladıktan sonra dudaklarınızı ıslak bırakmanız çatlak oluşma riskini artıracaktır. Bu işlemleri uyguladıktan sonra dudağınızı kurulayıp nemlendirici sürerek dışarı çıkmanızda fayda vardır. Dudak bakımı için önerilebilecek son yöntem ise çatlak kremlerini çantanızda bulundurmaktır. En küçük çantanızda bile ufak bir çatlak kremi bulundurarak arada bir dudağınıza uygulayabilirsiniz.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Sedef Hastalığı Bitkisel Tedavisi | 2020

Dudak Bakımı İçin Maske Önerileri
Dudak bakımı için basit ve uygulanabilir bu önerileri sıraladıktan sonra birkaç maske örneği vererek konumuzu toparlayalım. Dudak bakımı için en fazla uygulanan maske domates, yoğurt ve bal maskesidir. Bu maske dudakların daha pürüzsüz ve daha yumuşak bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır. Küçük bir domates, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı yoğurt aynı kapta karıştırılarak maske elde edilir. Daha sonra bu maske dudaklara uygulanır ve 15 dakika bekletilerek ılık suyla durulanır. Bir diğer bakım kürü örneği ise elma suyudur. Yeşil elmanın suyu dudaklarda gezdirilerek kırışıklık oluşması önlenebilir. Siz de bu öneri ve tarifleri uygulayarak sağlıklı bir görünüme sahip olan dudaklara kavuşabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Mikrodermabrazyon Nedir?

Mikrodermabrazyon Nedir? | 2021

Mikrodermabrazyon Nedir? Mikrodermabrazyon, çok popüler, makine destekli bir cilt peelingi tedavisidir. Bu tedavinin en çok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.