Home / Makyaj / Evde Pembe Ruj Makyajı Nasıl Yapılır?
Evde Pembe Ruj Makyajı Nasıl Yapılır?
Evde Pembe Ruj Makyajı Nasıl Yapılır?

Evde Pembe Ruj Makyajı Nasıl Yapılır?

Makyaj, birçok kadının vazgeçilmezi olan bir güzellik trendidir.  Daha çok yüze canlılık vermesi ve donuk ifadeleri ortadan kaldırması nedeni ile tercih edilmektedir. Makyaj yaparken kullanılabilecek olan birçok teknik bulunmaktadır. Bu teknikler renklere göre de değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin gözleri büyük göstermek için beyaz kalem kullanılırken küçük göstermek için daha koyu renk kalemler içten dışa doğru uygulanmaktadır. Renklere ve uygulama şekillerine göre değişen makyaj tekniklerinde ten rengi de oldukça önemlidir. Mesela beyaz tenli kişilere bordo ruj daha fazla yakışmaktadır. Bu yazımızda da pembe rujun nasıl kullanılacağı ve pembe ruj ile nasıl makyaj yapılması gerektiğinden bahsedeceğiz.

Pembe ruj özel davetlerde ya da dikkat çekilmek istenen zamanlarda kullanılmaktadır. Rujun giyilen kıyafet ve takılan aksesuarlar ile uyumlu olması da önemlidir. Sadece kıyafet ve aksesuar uyumunun olması ise pembe ruj kullanımının eksiksiz olmasını sağlamamaktadır. Pembe ruj kullanabilmek için saç renginin de ruj rengine uyması gerekmektedir. Örneğin kızıl saç ve pembe ruj göz yoran bir görünüme sebebiyet vermektedir. Bu nedenle pek fazla tercih edilmemektedir. Pembe ruj renginin en çok yakıştığı ten ve saç rengi ise sarıdır. Sarışın insanlar ilgi çekmek ve daha şık gözükmek istediği günlerde pembe ruj kullanmalıdır. Sarı saç ve pembe rujun birbirine bu kadar yakışmasının asıl nedeni ise sarı ve pembenin zıt renkler olmasıdır. Saç rengi için bu kadar açıklama yaptıktan sonra göz rengine de değinecek olursak, pembe rujun renkli gözlü kişilere de çok yakıştığı söylenebilir. Özellikle mavi gözlü insanlarda muhteşem bir görünüm sağlamaktadır. Renkli gözlü kişilerin pembe ruj kullanması gözlerini ön plana çıkaracaktır. Beyaz tenli bayanlar da ruj tercihlerini pembeden yana kullanabilirler.

Pembe ruj kullanılarak yapılacak makyaj için de şunları söyleyebiliriz:


  • Dudakları öne çıkarmak için pembe ruj kullanıldığı zaman gözler için koyu bir makyaj tercih edilmelidir. Çünkü pembe açık ve pastel tonlardaki bir renktir. Bu rengi ancak koyu renk bir göz makyajı tamamlayabilir.
  • Pembe ruj makyajında allık rengi de pembe ya da pembenin tonları olarak seçilmelidir. Aksi taktirde allık yüzde çok fazla parlama yapacaktır. Pembe rujun tamamlayıcısı olan allık rengi de pembe tonlarıdır.
  • Yazın çok ağır ve buğulu bir makyaj kullanmak istemeyen kişiler gözler için koyu renk bir kalem yerine beyaz kalem tercih edebilirler. Bu oldukça hafif ve göz yormayan bir makyaj seçimi olacaktır.
  • Pembe rujun rengini kaybetmemesi ve daha kalıcı bir hale gelmesi için rujun üzerine psrlarıcı sürülebilir. Fakat burada önemli olan nokta parlatıcının renginin de pembe olmasıdır. Şeffaf parlatıcılar rujun renginin değişmesine sebep olabilmektedir.
Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Göz Şekline Göre Eyeliner Sürme

Siz de pembe ruju günlük hayatınızda sık sık kullanıyorsanız bu tüyoları uygulayarak daha kalıcı ve güzel görünümlü bir makyaj elde edebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Gözleri Büyüten Makyaj Nasıl Yapılır? | 2021 başlıklı makalemizde büyük göz makyajı, dumanlı göz makyajı ve göz altı kapatıcısı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri | 2021

Evde Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Makyaj yapmak güzellik ve bakımın en önemli parçalarından bir tanesidir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.