Home / Saç / Evde Platin Sarısı Saç Rengi Elde Etmenin Püf Noktaları
platin sarısı saç rengi
platin sarısı saç rengi

Evde Platin Sarısı Saç Rengi Elde Etmenin Püf Noktaları

2016 saç rengi trendlerinden olarak öne çıkan Platin Sarısı Saç rengini bu makalemizde sizler için araştırdık. Evde Platin Sarısı Saç Rengi Elde Etmenin Püf Noktaları Nelerdir? Platin sarısı saç rengi nasıl elde edilir? Nasıl yapılır? Hangi boyalar karıştırılır. Boya numaraları neler? Sizde için bu yazımızda derledik.

Platin sarısı elde etmek isteyen bayanlar eğer doğal sarışın değilseniz platin sarısı rengi elde etmek sizler için zorlu bir süreç anlamına geliyor.  Özellikle saçları güçsüz zayıf olan bayanlar saç rengi açma işlemi uygulaması sonucu yıpranma ile birlikte yanmada meydana gelebilmektedir. Bu nedenle platin sarısı saç rengini elde etmek için çok özenli ve detaylı bir şekilde uygulamaları gerçekleştirmeniz gerekiyor. İşin ehli kuaförler bile zayıf saçları açma işlemi sırasında yakabilmektedirler. Bu sebeplerden dolayı evde platin sarısı saç rengi yapmaya çalışmak riskli bir iştir ancak başarılı olursanız hoş sonuçlar elde edebilirsiniz. Sarı saç renkleri iddialı ve çekici bir saç rengidir. Sarışın rengin tercih sebebi hoş bir görünüm yakalamaktır. Evde Platin sarısı saç rengi nasıl yapılır sizler için araştırdık ve en kolay yoldan nasıl bu rengi elde edebilirsiniz ve saç boyama metotlarını inceledik.

Platin sarısı saç boyama uygulaması: 


Platin sarısı saç boyamadan önce saç acıcı ile sac renginizi açmanız gerekmektedir. Renk açıcı kullanmadan platin sarısı saç rengi elde etmek imkansıza yakındır.

Saç rengini açabilmeniz için Koleston ‘un renk açıcısı ile 4 ila 5 ton kadar açabilmeniz mümkündür. Koleston içeriğinde saç rengi açıcısı yani oksidan ve mavi pudrası ile birlikte gelmektedir.

Saç yapısına bağlı olarak eğer saçınız kolay açılabilen saç tipi ise 20 dkaka sizin için yeterlidir. Zor açılabilen saçlarda ise süre biraz uzamaktadır tahmini 45 dakikayı bulmaktadır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Elçin Sangu Saç Rengi

Genelde saçlarımız güçlü ve saç rengimiz doğal ise bu açma işlemini uygulamak daha iyi bir karardır. Bu işlem sonucu başarılı olursanız çiğ bir sarı renk elde etmiş olacaksınız ve saçlarımız yumurta sarısı rengini alacaktır.

Sonra saçlarınızı mümkün mertebe doğal şampuan kullanarak yıkayınız.

Bu işlemden sonra son etap Palette markasının açık sarı renk 10-1 numaralı boyasını seçerek saçlarımızı boyayalım ve evimizde 2016 saç rengi olan platin sarısı saç rengini elde etmiş olacaksınız.

2016 saç rengi platin sarısını elde ederken dikkat etmeniz gerekenler;

Saç açıcısını kullanırken olabildiğince hızlı sürünüz. Aksi halde ilk ve son boyama yaptığınız yerlerde renk farkları olacaktır.

Saç açma işleminde sonra saçlarımız kızıl ve bakır ton renkler alabilir, almış ise bunun anlamı renk açma işlemi başarılı olmamış demektir. O Halde, platin sarısı saç rengi için açma işlemini tekrardan yapmanız gerekmektedir. Saç açma işleminden sonra mutlaka saçınız çiğ yumurta sarısı görünümünde olmalıdır ki böylece uygulayacağınız küllü sarı renginden sonra platin sarısı elde edebilesiniz. Açma işleminden sonra saçlarda yıpranma, hassasiyet ve zayıfladıysa ikinci bir açma işlemimi yaparsam saçlarım iyice yıpranır diyorsanız uzman bir kuaförden destek almanız saçlarınızın sağlığı için daha yerinde bir karar olacaktır.

Size tavsiyelerde bulunabilmem ve daha çok yardım etmem için aşağıda yer alan yorum kısmına şuan ki saç renginizi ve istediğiniz saç tonunu belirtiniz.

Bir önceki yazımız olan Bal Köpüğü Saç Rengi 2022 başlıklı makalemizde bal köpüğü, bal köpüğü saç ve bal köpüğü saç boyası hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları Nelerdir? 2022 için saç aksesuarları neler eminim şimdiden merak edenler vardır… …

15 comments

  1. Mrhba benim saç rengi açık küllü kumral la karışık bir röle tarzı nasıl platin yapabilirim iyi günler

  2. Saçımin ana rengi siyah ama ben palette kötü kumral rengine boyamistim,şimdi platin balyaj atmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim

  3. Merhaba benim sacımı Bn Platin sarısına boyadım ancak acık kahveden kullu gibi oldu bıdaha Platin sarısı yapsam olur mu rengi

  4. Mrb şuan saçım turuncumsu sari dipleri de bas parmak uzunluğu kadar köyü kahve kendi rengim yani platin yada gri yani beyazımsı bir renk sac yapmak istiyorum nasıl yapabilirim

  5. Arkadaslar koleston acici ve boyalarini kullanmayin benim boya gormemis sacimi yakti ve koptu sifira vurdurmak zorunda kaldim ve mahkemeye verdim asla kullanmayin

  6. Saçlarımı boyattıktan sonra dökülmelerim başladı ama kopma falan değil diplerden dökülüyordu doğal keratin kullandım saçlarım da dökülme durdu uçlarda da yıpranmalar vardı onlar için de kullanmaya başladım patentli lan keratinden saçlarım her konuda düzeliyor.

  7. Slm.benim sacimi kuafor renk akitma islemi ile acti sun sacim cok cok acik bir sari pilatin icin 10.02 tercih etmek istiyorum ama karrsizim beyaz tonunda istiyorum.sacimi hangi numara ile boyamaliyim

  8. Merhaba benim doğal sac rengim koyu kumral , palette acıcı uyguladim ve rengini açtım açık turuncu sarıya yakin bir renk elde ettim, ayni gün kullu platin uyguladım ve hic bir fark olmadı. Keske 2 gün sonra yapsaydım 2 hafta sonra 48 saat yıkanmış saçıma palette 10.01 uyguladım çok hafif 1 tom diyeceğim kadar bir açılma oldu . Simdi nasıl yapmam lazim 10
    01 sac rengi çok istiyorum

  9. merhaba sacim syoss inci sarisina boyadim rengi bakir sarisi oldu bunu bakirliktan kurtarip kullu sari veya acik sari yapmak istiyorum yardim ederseniz sevinirim

  10. Merhaba saclarim suan siyah acik tenliyim, ben sondan 6.fotograf fotografin ustunde kadin blog yaziyor, o renk saclarim olsun istiyorum, hangi marka, hangi renk acaba, evde yapabilir miyim saclarimi ilk once nasil acmam gerekiyor, bu rengi evde kendim yapabilir miyim lutfen detayli bilgi verebilir misiniz ?

  11. nurten karadayı

    mrhaba sacım röfleli ve zemin boyamam geldi bnde dip boyamı kndm yaptm fakat acmadı kumrallık kaldı platin yapmk istyorum nasıl renk uyumu olack uclar sarı dip kumral.yardımcl olursanz sevinirm tesekkurler

  12. mrb beyaz sacımı nasıl sarı yaparım

  13. Merhaba, saçlarım sarı ama çok açık değil kumrala yakın ve bazı yerlerde turunculuk var onları kapatmak için bu uygulamayı yapsam istediğim gibi olur sanırım ben açık sarı istiyorum ve zemini de aynı şekil turuncu yansımalar vardı küllü kumral yaptım yinede tamamen kapanmadı sizce bu turunculuktan nasıl kurtulabilirim fikrinizi yazarsanız sevinirim.

  14. Benim suan sacimda sari boya var ve 3 4 cm diplerim cikti. Daha oncede 5 ay falan oluyor acici yapti onun ustune suan diplerim kumral uclara dogru sari. Simdi evde platin yapmak istiyorum bunun icin.ne yapabilirim? Tesekkur ederim simdiden:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.