Home / Genel / Evde Saç Boyama için İpuçları
2018 in Trend Saç Renkleri
2018 in Trend Saç Renkleri

Evde Saç Boyama için İpuçları

Evde saç boyama için bir çok  ipucu vardır. Biz tüm bu tavsiyeleri pekiştirmeniz için sadece en önemli evde saç boyama bilgilerini  vereceğiz. Evde saç boyama zor olabilir ve her zaman iyi sonuçlar vermeyebilir.Evde kendiniz saçlarınızı boyamak için en temel bilgileri bilmeniz gerekir.İlk olarak sahip olduğunuz saç rengi çok önemli.Onun üstüne hangi boya sürerek istediğiniz saç rengini elde edebilirsiniz bunu çok iyi bilmelisiniz.Hazır aldığınız saç boyaları üzerinde gördüğünüz saç rengini elde edebilmeniz için kendi sahip olduğunuz saç rengi çok önemli.Çünkü o boyalar her saç rengi üzerinde aynı sonuçları vermez.Bunu çok iyi bilin ki sonradan evde hüsrana uğramayın.Evde saç boyama deneyimlerinde kadınların bir korku hikayesi vardır.Sizde bunu önlemek için evde saç boyamak için bu ipuçlarına bir göz atın.

TARIFI IZLEYIN

Bazı açık renklerin saç boyama talimatları diğerlerine göre farklılık gösterebilir.Bunun için boya kutusu içinde yazan talimatlara göre saçınızı boyayın ve yıkayın.Özellikle kadınlar saç renginin daha iyi sonuç vereceğini düşünüp saçlarını gerekli zamanda yıkamıyor ve boyayı saçında daha çok bekletiyor.Aslında bunu yapmak saçlarınızı yakıp zarar verdiği gibi aynı zamanda saçta gereğinden fazla boya bekletildiği için farklı renk değişimleri olmaya başlıyor.Daha çok koyulaşma, hafif yeşillenmeye başlama gibi renk tonları ile saçın kötü görünmesine neden oluyor.Bu şekilde bir nevi saçınız ölüyor, ve üstüne tekrar boya yaptırsanız da istediğiniz renkler , saçınızın o kısımlarını kesmeden tutmuyor.

Bu yüzden mutlaka boya kutusunda yazan talimatları iyi okuyun ve saçlarınızı bunlara uygun olarak boyayın.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  C Vitamini Saça Faydaları

 SERT RENK GEÇİŞLERİNDEN UZAK DURUN

Evde kendiniz saçınızı boyayarak masraf yapmayım derken, çok renk geçişleri olan boyaları tercih ederseniz sadece boya parasından ziyada kuaföre kat kat fazla para ödemek zorunda kalabilirsiniz.Siyah saçlarınızı ve koyu saçlarınızı asla evde açık renklere dönüştürmeye kalkışmayın.Kesinlikle kötü sonuçlar alacaksınız.Saçları oreal ile tek bir seferde iyi bir şekilde siyahtan sarıya açsanız bile, o saçlar artık yanmış ve dökülmüş saçlar olacaktır.

Siyah gibi koyu saç renklerini açık renklere boyamak için, saçınız zamana yayılarak ton ton açılmalıdır.Zaten iyi bir kuaförde saçlarınızın tek seferde zarar göreceğinizi size söyler.Bu yüzden siyah saçı platin yapacağını söyleyen kuaförde aslında kötü bir kuafördür.Belki bunu yapar ama saçlarınızın tamamı yanar ve yıpranır.Dipten uca yeni saçlar oluşmadıkça eski sağlıklı saçlarınızı unutun.

15 günde bir saçlarınızı ton ton evde kendiniz açabilirsiniz.Bu arada saç maskeleri ile orealin kötü etkilerini giderebilirsiniz.Saçı nemlendiren doğal maskeler ile her saç açma işlemi sonrası saçınıza bakım yapın.

YARI KALICI BOYA DENEYIN

Bu saç boyaları  birkaç ay süre saçlarınızda kalır ve yavaş yavaş akar. Eğer saç renginizi yeni bir renk ile değiştirmek istiyorsanız mükemmel bir seçenek bulabilirsiniz.Çok fazla renk değişikleri olan boyaların yanı sıra daha yakın tonları seçin. Ve rengi sevmediğinize karar verirseniz çok uzun beklemeden farklı bir renge dönüştürebilirsiniz.Bu yüzden saçlarınızı siyah gibi dönüşü zor koyu renklere boyamadan önce çok iyi düşününün…

SAÇI BOYAMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE ALIN VE KULAKLARINIZA VAZELİN SÜRÜN

Evde saç boyası uyguladığınızda saç boyası sizin alnınızda, kulak arkası ve kulaklarınızda bazı  renklerin oluşmasına neden olabilir.Bunlar birkaç gün cildinizde lekeli bir şekilde kalabilir.Eğer cildiniz hassassa zararda verebilir.Hiç değdirmeden boyamak mümkün değil.Bu yüzden boyama işlemine başlamadan önce saçlarınızın alnınızda başlangıç yerindeki cildinize, kulaklarınıza ve arkasına, ensenize vazelin ile ince bir tabaka yapabilirsiniz.Bu cildinize değen yerlerde oluşabilecek boya lekelerini önleyecektir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Bitkisel Yağlarla Saç Bakımı

KALİTELİ BOYALAR SEÇİN

Eğer hassas bir cildiniz varsa boyadan sonra, saç  derinizde  yanma veya kaşıntı olabilir. Bu yüzden seçtiğiniz boyalar çok önemli.Kaliteli saç boyası markaları almaya özen gösterin.Ve yatıştırıcı olarak süt ile boya sonrası saç derinize maske yapın.Ayrıca bilmediğiniz markalar saçlarınıza çok daha fazla zarar verebilir.

ESKI HAVLU KULLANIN

Evde saç boyama yaparken boyun ve omuz çevresinde bir havlu koymanız gerekecektir.Bu iş için eski bir havlu kullanın.Boya havlu üzerinde kalıcı lekelere neden olacaktır.

Saç renginizi değiştirmeyi düşünüyorsanız ayrıca 2015 trend saç renklerini bir göz atın…

IKI TANE AYNA KULLANIN!

Saçlarınızı kendiniz boyarken saçlarınızı arkadan görmek size çok kolaylık sağlar. Saçlarınızda Bu şekilde gözden kaçan yerleri minimize edebilirsiniz.

 SAÇLARINIZI BÖLÜMLERE AYIRARAK BOYA UYGULAYIN

İlk önce şunu bilmelisiniz eğer saçlarınızda boya varsa ve saç dipleriniz uzadıysa, saçınızı boyadıktan sonra yeni çıkan saç dip renginiz ve aşağıdaki saçların rengi birbirinden ton olarak farklı olacaktır.Bu yüzden bunun için ne yapmanız konusunda önceden bilgi sahibi olmalısınız.Ama boyalı saçlarda saç diplerindeki kendi saçınız daha çabuk açılır bunu unutmayın.

Eğer saç renginiz doğal kendi renginiz ise bu şekilde renk farklılıkları sorunları yaşamazsınız. Saçlarınızı boyamaya başlamadan önce bölümlere ayrın.Bu şekilde daha rahat şekilde her yere uygulamış olursunuz.Kaçırdığınız saç tutamları olmaması için bunu deneyebilirsiniz.

Şuan ki saç renginizi ve boyamak istediğiniz saç rengini bana yorum kısmından yazarsanız, size yapmanız gerekenler ve boya seçenekleri konusunda yardımcı olabilirim.Sayfanın en altında yorum kısmından bana sorularınızı sarabilirsiniz. Gün içinde kısa sürede dönüş yapabilirim.Kendi saçlarını evde boyayan hanımlar yorum yapabilir mi?

Saç renginizi değiştirmeyi düşünüyorsanız ayrıca 2018 trend saç renklerini bir göz atın…

Bir önceki yazımız olan Bal Köpüğü Saç Rengi 2022 başlıklı makalemizde bal köpüğü, bal köpüğü saç ve bal köpüğü saç boyası hakkında bilgiler verilmektedir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2015 trend bal köpüğü saç rengi

Check Also

Aslan Burcu Kadınının Özellikleri Nelerdir

Aslan Burcu Kadınının Özellikleri Nelerdir? | 2022

Aslan Burcu Kadını Aslan burcu kadınları genellikle güçlü, özgüven sahibi, etkileyici ve lider ruhlu kişilerdir. …

136 comments

  1. Axik kahve olan saçımın üzerine açık kestane boyamak istiyorum

    • Saçlarınız açık kahve tonlarında olduğu için açık kestane tonu size canlılık ve parlaklık kazandıracaktır.

  2. Saçımı yoğun bakıra boyuyorum ama dipleri tutuyor uçları turmuyor önceden saçlarımın aralarında uçlarda sarılar vardı dibi farklı ucu farklı duruyor uçlar diplere göre daha çok açılıyor ne yapmam gerekiyor

    • Normalde saçların dipleri ile uçları farklı şekilde boyayı alır. Uçlara yoğun bakır yerine kuaförünüze danışarak 1 ton daha koyu bir rengi kullanmayı deneyebilirsiniz. Uçlardaki sarılardan kurtulmanın kesin yolu elbette onları kestirmektir ama saçlarınızı kısaltmadan da bu işi çözebilirsiniz. Tarçın bakır ile yoğun bakır karışımını deneyebilirsiniz saçınızda.

  3. merhaba, esmer biriyim siyah saçlıyım ve evde kendim açık kumrala dönmek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim:)

  4. Siyah saç rengim var ve kestane veya Türk kahvesi yapmak isiyorum tutar mı ve esmer tenliyim aşırı değil tabi

  5. Saçlarımı kuaförde boyattım en son çikolata rengi olarak boyadığını söyledi kuaför şuan diplerim geldi siyah olarak Hürrem karameli tarzı yada küllü kumral gibi açık bir renge boyamak istiyorum nasıl yapmalıyım sizce bi tavsiyede bulunurmusunuz şimdiden teşekkür ederim

  6. Saçlarımı evde oksidan ve papatya ile açtım koyu kahve olan saçlarım ne yazıkki turunculaştı şuan saçımın dipleri de çıktı siyaha boyasam nasıl olur? Ve siyah boya aktığı zaman altdaki turunculuk ortaya çıkar mi?

  7. Merhaba benim saclarim sari ama birazcik kizillik var gibi ben saclarimi evde griy yapmak istiyorum cok acik sari ile siyah boyayi karistirirsam griy tonunu yakalaya bilecegimi soylediler lutfen acil yardimci olurmusunuz ama biraz koyu griy istiyorum cevabinizi bekliyorum

  8. Merhabalar. Saçım siyahın biraz açık tonu. Uçlarını mavi ya da pembe rengine boyamak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Açmam gerekiyor mu?

  9. Merhaba saçımda beyazlar çok fazla kumrala boyamak istiyorum ne yapmam gerekiyor

  10. Merha sacim dipleri beyaz normal rengi koyu kahve once dipmi yoksa sac uclarimi

  11. Merhaba bu sabah ani bir kararla yıllardır kullandığım sarı saçlarımı bakır yapmaya karar verdim ama diplerim çıkmış durumda saçlarım platine yakın şekilde röfleli,evde kendim boyamak istiyorum ne önerirsiniz.

  12. Merhaba,
    Siyaha yakin Koyu kahverengi boyali saclarimi acik kizil kahverengi yapmak istiyorum. Gecisi Nasil yapmali ve boya tercihi gibi konularda tavsiyede bulunabilir misiniz?
    Tesekkurler,

  13. Saçlarımı sürekli boyuyorum açıcı yüzünden hep yıpranıyor bende açıcı kullanmadan açmaya alıştım ama olmadı saçlarım koyu istediğim renk çok açık olduğu için sanırım yüzden yine açıcı ile açmak zorunda kaldım ama saçlarım artık çok yıprandı ve hafif yanıklar var doğal keratinin saçıma iyi geleceğini okudum birkaç yerde ve patenli olandan alıp kulandım saçlarımda ne yıpranma o yanıklar nede sertlik kalmadı açıcı bile kullansam saçım her zaman sağlıklı artık.

  14. Merhabalar kucuk bir sorum olacaktı ocak ayında hiç bir şekilde açıcı kullanmadan saf saç rengime sultan bakiri uyguladim ve çok güzel sonuç aldım fakat ailem boyatmami istemedikleri için saçımı tekrar boyayamadim şimdi bir daha boyamak istiyorum fakat sacimin yarısı baya akmis bir bakır yarısı orjinal saç rengim kaldı tek ton sultan bakirina nasıl donebilirim? Aralarında ton farkı olmasından çok tereddüt ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim?

  15. Sacim suan koyu kahveye yakin bir ton dibimde az cok geldi siyaha boyasam kendim evde kac tup boya almaliyim ve hangi marka olmalidir.

  16. Merhaba daha önce de saçlarımı boyamıştım şuan uzadığı için dipleri koyu uçlar turuncu gibi bir renk dipleri açmadan kızıla boyarsam kötü durur mu

  17. Merhabalar saçımı ilk kez 1 ay önce gece mavisine boyadım doğal yolla denize gide gide saçım cok rahat açıldı simdi kahve tonlarına boyamak ıstiyorum saadece diplere yakın cok hafif siyahlık var yok belli degil hangi renk almalıyım

  18. merhaba ben hülya.benim saçlarım kumral tonunda üstü ne 9.0 kullanmayı düşünüyorum.sizce ne renk olur?

  19. Merhaba. Kahverengi boyalı saçımı 2 gün önce kuaförde sarıya boyattım. istediğimden çok açık oldu ve saç derimde yaralar oluştu. Şuanda iyileşmesini bekliyorum. Sonrasında bal köpüğüne geçmek istiyorum. Ancak kuaförlerden uzun süre uzak kalacağım. Saçlarım açık sarı. Diplerim de kötü bir açık kahverengi. Hangi boyaları nasıl kullanmalıyım, önce uçları sonra dipleri mi boyamalıyım, yardımınızı bekliyorum. Teşekkürler.

  20. Merhaba benim saçım koyu kahve.gecen yıl saçıma karamel bal köpüğü surmustum.kullu kahve sursem nasıl olur.kuaforde hiç boyatmadim saç açıcı kullanmadım

  21. Merhaba saçımın rengi koyu kahve üstüne nasıl tonda bir renk sürebilirim acaba

  22. Merhaba kendi saç rengim siyah ama çok koyu olmayan bı siyah üzerine evde yoğun bakır kahve boyadım 3 ay falan oluyor dip boyama geldi ama ben koyu kahveye boyamak istiyorum bakır kahve üzerine koyu kahve açıcı kullanmadan gecermi

  23. Ben sert geçiş yaptım sanırım saçım yandı kısa bir sürede düzelttim patentli keratin kullanarak.

  24. merhaba benim saçım dore kumral uzeri sari golge uclar da platine yakın ama ben saçımı tarcın bakır yapmak istiyorum nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz lutfen.

  25. Benim sacım bundan 3ay önce sarıydı sonra gittim siyaha boyadım boyayalı 3ay oldu 3aydırda hiçboya vurmadım şimdi küllü tonlara dönmek istiyorum saçım yanar mı?

  26. Benim doğal saç rengim koyu kumraldı daha sonra ben siyaha boyadım ve kuaförde 2 hafta öncesinde orielle saçımı açıp fındık kabuğu küllü kumral tonlarını karıştırarak boyama işlemi yaptı fakat ben tam olarak açık küllü kumral renklere geçmek istiyorum saçlarımı kendim boyuycam bu kez ve saçımı boyadığım da dip ve uç arasında çok fark olmaması için ne yapmalıyım

  27. Merhaba. Saçlarımdaki beyazlar boya tutmuyor. Kendi doğal rengi koyu kestane. Ne yapmalıyım?

  28. Merhaba ben saçımı herzaman mavi siyaha boyarim fakat artik mavinin biraz daha yoğun olmasini istiyorum evde boyuyorum bunun icin ne yapabilirim acaba.

  29. Merhaba, saçımı boyadım ama diplerim daha açık tonda oldu yani açık kumral renginde oldu nasıl düzeltebilirim 🙁

  30. Merhabalar sacim siyahti lorealin bronz kestane rengini aldim fakat dipleri acik renk oldu uclara dogru koyulasiyor ne yapmaliyim

  31. 1 hafta önce saçımı boyadım kötü kumrala dipler açık oldu uçlar koyu.nasıl eşit yapabilirim

  32. Merhabalar ben saçlarımı 2 hafta önce ombre yaptırmak istedim ama kuafor dipten röfle gibi bisey yaptı saçimın heryeri sarı oldu hiç beğenmedim geçen hafta ise saçlarımı kahve rengine boyattım ama şuan saçımın rengi açıldı ve rengi yeşil gibi şuan benim kendi saç rengim koyu kahve siyaha yakın bi renkti hangi renge boyarsam kendi saç rengime yakın bi renkte olmuş olur

  33. Merhaba saçima hic açıcı kullanmadım balkopugune boyadim 2 sene oyle kullandim ve sıkıldım daha sonra kendi sac rengimeDönmesi için kumrala boyadim ilk boyadigimda vok iyi sonuc verdi ama daha sonra akmaya basladi her boyamamdan sonra saçım balköpüğü ve acik kumral rengini aldi artik acik renk istemiyorum kumral olmasini istiyorum ne yapmam gerekiyor soylermisiniz

  34. Merhaba benim sacim dipleri koyu kestane uclarim acik renk ama iyi bi boya aldigimda resimdedeki gibi olmuyo bi yeri koyu bi yeri acik oluyo. Boya yaparken her yer ayni olsun die icine bise atmamiz gerekiyomu

  35. Merhaba sacim uzun duz rengi koyu kahve rengi gibi daha once hic boyatmadim. Sacimi 2017 yilin renkleri resimden 7 8 9 gibi boyatmak istiyorum tam hangi renk olduguna karar veremedim, karamel kahve gibi istiyorum. Ilk defa boyatcagim icin cok acik renk istemiyorum. L’Oréal Excellence, Wella koleston ikisinin biriyle boyatmayi dusunuyorum. Sacim dogal o yuzden kaliteli iyi bir boya tavsiye edebilir misiniz bide istedigim renkleri size nasil gondersem bana boya numarasini secmeme yardimci olsaniz sevinirim. Cevaplarinizi bekliyorum :))

  36. Merhaba saçım şarap kızılıydı üstüne kahverengi sürdüm kapatmak icin palıçan moru gibi suan karamel yapmak istiyorum acicimi kullanmam gerekiyor lütfen yardimci olun

  37. mrb ben evde saçlarımı boyayacağım. dibler siyah uçlar sarı ve açık kumral düz boya süreceğim. önce dipiere sürüp biraz beklemem mi gerekiyor yoksa hepsine aynı anda sürmeli miyim.

  38. Merhaba benim saclarim sari renkte bir iki defa rofle tarzinda sık balyajlar attirdim. Genelde kuaforde yaptiriyorm fakat arada bi kuzenim falan dip boyami yapiyo son dip boyamdan 2 once bi kuzenim kuafor onun aklina uyup dibimi orealle actik sacimda ciddi renk kaymalari var. Tek renk platin yada kullu sari istiyorum. Tek rrnk olmasa bile en yakin sonucu istiyorm. Ne yapmam gerrkiyor acaba?

  39. Merhaba benim saçlarından 6.73 koleston ayisigi kahvesi var saçlarımin dibi siyahlik var ve ben açık renk yapmak istiyorum ne yapmalıyim acaba

  40. Merabalar ben saçlarımı tarçın bakır yapmak istiyorum fakat önceki işlemde saçlarımda ombre vardı dip kendi saçımdı yani kumral sonrasında karamel renk istedim ve kuaför saçıma direkt olarak karamel uyguladı ve suan saç diplerim koyu uçlar açık sarımtırak hiç beğenmedim ve suan tarçın bakır boyamak istiyorum fakat boyama yaparken dipten mi yoksa uçtan mı başlamalıyım ve kaç dk bekledikten sonra geri kalanına sürmeliyim boyayı lütfen rica ediyorum dönüş yaparsanız çok sevinirim

  41. Merhabalar, saçıma 1 buçuk yıl önce hint kınası sürmiştüm sonra hiç boya ya da kına sürmedim. Saçlarımın kendi rengi Koyu Kestane ama ben koyu kumral yapmak istiyorum. Ne yapmam gerekir? İlk defa kendim boyuycam

  42. Merhabalar benim şuan saç rengim çikolata kahve saç rengimi değiştirmek istiyorum iki renk var aklımda biri koyu kumral diğeri abaju kahve nasıl elde edebilirim bu renkleri saçıma uyguladigimda koyu kumral boyadigimda saçıma ışıltı vermek istiyorum bu ışıltı ne renk olabilir

  43. Merhaba ,
    Ben bu yıla kadar saçlarıma hiç boya kullanmamıştım.4 ay önce ilk defa L’Oreal castin creme gloos 810 ile saçlarımı boyadım.Kendi saç rengim kumraldi ve boyanin üzerindeki renk olmasa da saçımın rengi bir ton açıldı.Daha sonra sanırım boya saçmdan aktıkça saçım dore rengine döndü.Bende geçen hafta saçımı L’Oreal in başka bir boyasının 7.1 küllü kumral rengine boyadım ama sonuç yine istediğim gibi olmadı.Renk fena değil sanırım yine dore tarzı bir renk oldu.Sacimi açık küllü kumral yada bebek kumrali denilen renk yapmak istiyordum.Yardimci olursanız sevinirim.İlginize teşekkür ediyorum.

  44. Merhaba ilk kez evde saç boyayacağım o yüzden yorumunuzu almak istedim saç rengim siyaha yakın bir renk ama koyu kahve gibi kas rengim gri göz ise koyu kahve ten kumral benim aldığım boya sıcak bakır kahve sizce sonuç nasıl olur bana yakisir mi

  45. Merhaba. Kuafor benm saçıma ombre yaptı esmer olduğum için rengi bna yakşmyo zaten bnde beğenmedm okullar açılıyor ve saçımn çok sknti olcagni düşünüyorum. Sarı sacimi kahverengi tonlarında boyamayi düşünüyorum boyasam kahverengi olurmu yada daha koyu olurmu

  46. Benim sacim dogal rengiydi kullu koyu kumral 7.1 boyadim tutmadi sonrasinda aciciyla ombre yapmak istedim krepe atarak yaptim uclari acildi bal kopugu karamel gibi turuncu yansıması olan bi sac cikti bende 8.1 le boyadim kople bu seferde dipleri kizil kahve gibi oldu ben dipleri doğal rengim olan 7.1 uclari ombre gibi olsun tatli bi sütlü kahve gibi simdi ne yapmaliyim diplerimi 7.1 le mi boyasam uclari nasil olur yada ombre etkisi kaybolmadan nasıl diplerini dogal rengime cevirebilirm

  47. Merhaba benim saçım kahve rengiydi küaförde sarıya rengiydi fakat çok kötü oldu. Turuncu sarı karışımı birşey oldu. Boyayalı bi hafta oldu. Ne zaman boyayabilirim ve hangi renk tutar

  48. Mrb,koyu kahve doğal saç rengine sahibim, amacım saçlarıma biraz parlaklık vermek, bi ton koyu veya bi ton açık olabilir saçım.bunun için hangi renk tercih etmeliyim, arkadaşım koyu kahve saçına bal köpüğü uygulandığında saçı cok açılmadan hafif açık kahve ya da kızıla yakın bi renkle parlaklık oldugunu söyledi, yani saçımın rengini açmadan ışıltı nasıl katabilirim kendim? Koyu kahve saça kumral boya da böyle bi etki verir mi?

  49. Saçımın kendisi çok koyu kahve fakat iki yıldır açıcılarla rengi baya açıldı bakır kahvemsi oldu. Hande ercelin boyadigi bronz kahveyi istiyorum hangi boya ve nunarasini kullanmaliyim tam o rengi elde etmek ici

  50. Saçım kumral fakat boyalı ve çok işlem görmüş açıcı kullanarak sarıya dönemiyorum. Sarı ve açık küllü kumral uygulayacağım. Ne tavsiye edersiniz

  51. Merhaba evde saclarimin uclarini actim ustu acmadim sari oldu altlar ustte karamel gibi oldu simdi hangi renge boyasam altlar da karamel olur kuafor de baya kabarik hesap cikardi evde boyamak istiyorum

  52. Merhaba ben saçlarımı palette 7.77 tarcin bakır rengine boyadım sacim kendi rengindeyken bu boyayı uyguladım aradan çok uzun zaman geçti bu defa daha açık bir renge boyamak istiyorum hangi renkleri tavsiye edersiniz ?

  53. Merhaba ben saçlarımı daha 2 gün önce açtırdım.ombre yaptırmak istedim ama çok yukardan başladı.platin olmasa da baya açık bir sarı şu an.hatta ensemdeki saçlarm yandı.Çok zor durumdayım saç zeminim siyah o yüzden özüme dönmeye çalışmak istiyorum.Üstüne şu an siyah sürSem daha kötü olur mu? Ne yapmalıyım? Lütfen yardm edin??

  54. Meraba…Benim saçımda zaten boya var.1 yıl önce Karamele boyatmıştım.daha sonra dipler geldikçe evde kendim boyadım.Şimdi altın çikolata palette aldım iki kutu.Ama şu an saç rengim karamel,dipler de geldi.Boyasam renk geçişinde çok fark olur mu?

  55. Mrb sacimi 1 sene önce ombre yaptirdim dipleri baya uzadı şimdi loreal 7.1 ile sacimin hepsini boyasam acici kullanmam gerekir mi birde altlarda sarilar olsun istiyorum loreal 8.1 ile yapsam nasıl olur hangisinde açıcı kullanmam lazım sacimin dipleri siyah ne yapmalıyım

  56. Merhaba ben saclarim.koyudu uclari boyali diplerim.kendi ana sacimdi uclarini actim.sari yapmisti. Diplerimide kullu kumrala.boyamistim.saclarim uc kiaimlari yiprandi kople acik kahveye boyadim diplerim.koyu uclari yesil.oldu defalarca boyadim.hala ayni yesil duryor ne yapmam gerekli yardimci olursaniz sevinirim acim tonlar istiyorum en son boya koyu kumraldi diplerimde.kizil yansimalar uclarim.yesil.gozukuyir koyu renkte istemiyirum ne yapabilirim

  57. Iyi gunler benim sacimin rengi acik zaten ama dipleri uzadi simdi acik kumral yada kizili renklerden denemek istiyorum uclarida acik zaten ama ilk diplerine surersem kizililik daha cok diplerini acar diyede korkuyorum ilk uclarindan mi baslamaliyim?

  58. Meraba
    Saçımı bir ay önce açık sarıya boyattım fakat beğenmediğim için iki gün sonra kahverengiye boyamadım ama gene aktı bu sefer uçları sarı dipleri turuncu kaldı Bir ay geçti aradan ve şuan koyu kahve olan kendi rengime dönmek istiyorum bir kutu bronz kahve boya aldım loreal paris in ama içinde oksidan var onu kullanmalımıyım ve saçımın boyu orta boy omuzlarımdan daha aşağıda iki kutu mu kullanmalıyım(kuaföre gitmiyorum çünkü çok masraf yaptım daha önce)

  59. Merhaba,
    Benim saçım boyalı Ve rengi koyu kumral ama dip boyam geldi. Saçımı açık kumral yapmak istiyorum ama marka Öner’iniz var mı? Ve hangi tonlarda boya kullanmalıyım?
    Tek tüp yeterli gelmiyor.

  60. merhaba saçlarıma 1 hafta önce ombre yaptırdım. kendi saç rengim koyu kestane. fakat ombreyi kuaför güzel yapamadı renk geçişleri çok sert ve karışık renk hakim. demode bir renk çıktı ortaya anlayacağınız. bende bunu düzeltmek adına saçımı karemele boyamak istiyorum. bu işlemi evde kendim nasıl yaparım?

  61. Mrh saçlarımı kestaneli rengi sarıya boyadım beğenmedim tekrar kestaneye dönmek istiyorum ama 2 gün oldu boya sarıya geçeli ama kullanmak istemiyorum şimdi aldım boya ama zamn gecsin mi hemen boyayabilirmiyim?

  62. Merhabalar benim kendi saç rengim kumral fakat yarıdan aşağıda kahve boya fakat 1 buçuk senedir boyamiyorum..
    Açıldı rengi iyice …. buğday tenli biriyim kullu Sari yapmak için ne yapmam lazim

  63. Merhabe benim ana saç rengim koyu kahverengi saçlarımın uçlarında ‘da omre var ve saçımı siyaha boyamak istiyorum. Evde kendim boyamayı düşünüyorum tutarmı kaç dk bekletmeliyim ve saçımda boya ters tepki yapıp dökülebilir mi? Birde hangi markanın siyahını kullanmalıyım cevaplarsanız çok sevinirim iyi günler.

  64. Merhaba. Saçlarımı tuuncuya yakın bir bakıra boyattım 1 ay önce kuaförde haliyle dip boyam gelmeye başladı ve koyu kahverengi bir saça sahibim. Aynı rengi nasıl elde edebililirim acaba?

  65. Merhaba ben bugday tenliyim suanki sac rengim badem kahvesi ama saclarimi küllü kumrala boyamak istiyorum bunu icin napmaliyim ? Sikdiden tesekkur ederim.

  66. Slm sacim bakır renk diye boyamistim ama baya kızıl oldu ama ben çikolata kahve istiyorum nasıl yapabilirim

  67. Merhaba benim saçlarım açık kumral ve küllü sariya boyamak istiyorum bunun için ne yapmalıyım bu arada saçlarım boya doğal değil

  68. Sacim suan boyasiz dogal rengim siyah bakır yapmak istiyorum evde acmadan boyasam bakır girermi yada siyah saca hangi renk güzel olur

  69. merhaba benim saçlarım şuan siyah biraz aktı uçlarda kaldı önce açıcıyla uçları açıp daha sonra kumral ve bal köpüğü yapsam nasıl olur aynı gün ama?

  70. Merhaba bende saclarimi evde kendiniz boyuyorm ve küllü kumral boyuyordm bu rengin turunculuhundan sıkılıp acik kumrala boyadm ilk boyamada çok bir fark olmadığı için uç hfta sonra tekrar boyadım diplerim de fazla gelmesn renk esitszlgi olmasin diye ama şimdi saclarim tam anlamıyla turuncu oldu dillerden itibaren parlak turuncu gorunumunde ve nefret ettm saç uclarmda felakt durumda sacm kısa oldugu için kestiremiyorm da lütfen yarmci olun bu turuncu dan nasıl kurtulurm

  71. Tenim esmer saçım koyu kestane saçımı hiç boyaması siyaha boyamak istiyorum nasıl yaparım

  72. Merhaba. Benim saç rengim dipten bir cm uzamış 7 tonlarında sarıya çalan bir bakır gibi şuanda. Ten rengim açık ve ben şuanki saç rengimden koyu bir bakır kahve saç rengi istiyorum. Bunun için evde uygulayabileceğim bir boya seçeneği söyleyebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

  73. Mrb sac rengim hurrrem bakırı ben karamel yapmak istiyorum hangi renk boya almak gerekiyor

  74. Merhaba benim saç rengim siyaha yakın koyu kahve lorealy exselans sultan bakır rengine boyamak istiyorum bunun için öncesinde başka bir işlem gerekirmi

  75. Hürrem kahveden bal köpüğüne nasıl dönebilirim esmer tenliyim

  76. Merhabalar. Kendi saçım koyu kahve. 4 ay kadar önce krapeli ombre yaptırdım. Ben doğal saç rengime cok yakın ışıltı gibi duran bir ombre istedim ama bildiğiniz açık sarı bir renk oldu. Sonuçtan zaman gectikce fazlasıyla sıkıldım ve rahatsız oluyorum artık. evde boyamak istiyorum saçımı. altın kahve tonu yapmak istiyorum ama becerebilir miyim turuncu yeşil sonucla karsılasırmıyım emin olamadım. önerebileceginiz sac boyası ve rengi nedir acaba ve boyadan sonra sarılar nasıl bir duruma gelir. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

  77. Kendi sac rengim kahve… siyaha boyadım 7-8 kez filan . En son 1 ay ince siyaha boyamistim. Fakat artık siyahtan sıkıldım sarıya dönmek istiyorum. Zarar vermeden kendim nasıl açabilirim sac rengimi yavaş yavaş. Yardımcı olursanız sevinirim

  78. Merhaba ben 18 yasindayim ve saclarimda ciddi beyazlamalar söz konusu. 4 yıldir saclarimi boyuyorum ve genellikle koyu tonlar kullaniyordum sonra beyazlarin daha belli oldugunu gordum su an kumral bir sac rengim var sarıya dönüştürmek istiyorum. Sizce ne yapmaliyim?

  79. Benim saclarimin alt kisimlari suanda yesil ve rengi degistirmek istiyorum ama bulundugum yerde acik renkler yok. Mesela koyu mor alsam yaninda acici da veriyorlar acicinin tamamini kullansam boyanin tamamini degil de yarisini doksem karistirip sacima sursem daha mi acik mor olur. Bunu arastirdim ama bulamadim bileniniz varsa yardim edebilir mi??

  80. Merhaba , saçlarımda ombre var ve kapatmak doğallaştırmak istiyorum saçlarımı dip rengi ise koyu kahve ve saçlarımı buzul kahveye boyamayı düşünüyorum sizce olur mu yardımcı olursanız çok sevinirm ?

  81. Merhaba benim kendi saç rengim kumraldi.şu an bal köpüğü ve dibim geldi.saclarimda değişiklik yapmak istiyorum.ama karar veremiyorum. Beyaz tenliyim saçlarım da uzun. Bir kuaför canlı renkler önerdi. Siz ne onerirsiniz? Aslında ombre çok hoşuma gidiyor benim ama bilemiyorum

  82. Merhaba benim sacim suan karamelin akmis bi durumda tenim ne cok beyaz nede bugday sacimi findik kabuguna boyamayi dusunuyorum sizce nasil olur girermi boya

  83. Merhabalar saclarim su an kullu kahve ama ben bakir kahveyi istiyorum bunun icin ne yapmam lazim simdiden tessekurler

  84. Merhaba saclarimi palettenin 6.0 koyu kumral sac rengine boyadim ama degistirmek istiyorum 7.1 kullu kumral a boyamak icin ne yapmam gerekiyor dogru sonucu elde etmek icin 6 7 cm kadrda dip boyam geldi ana sac rengim bebek kumrali

  85. Iyi günler konu geçelim çok olmuş ama sormak istedim. Benim saçlarım siyah Wè hiç boy atmadan ilk defa boyayacagim ama nereden başlamalıyız bilmiyorum. Iyi kuaför bulmak çok zor burdan bir yanıt alabilirsem fikir edinmiş olacağım. Koyu kizil tonlarında olsun istiyorum sizce hangi aşamalı olmalı. Teşekkürler.

  86. Gerçekten çok güzel bir konuya, çok güzel bir şekilde değinmişsiniz. Emeğinize sağlık.

  87. merhabalar benim saçlarım köyü kahve siyahtan denebilir.kumral renk istiyorum.kolesterol 7.0 kumralla boyadim.hiç boyanmamis gibi.çok az bir kahve tonları var arada.o da çok az.ne renk ve marka tavsiye edersiniz.kumral olması için. şimdiden teşekkürler.

  88. Merhaba benim saclarim yoğun bakır ve bu renkle uğraşmaktan o kadar çok yoruldum ki sacimin rengini değiştirmeye karar verdim ve siyahi kahve düşündüm 3 tane renk aldım açık kahve ışıltılı kahve ve siyah bunları karıştırmayı düşündüm kuaför bir arkadasimin tavsiyesi üzerine normalde beyaz tenli ve renkli gozluyum şuan bronzlastim bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden

  89. Mrhblar.bnim saçlarm suan ay ışgı kahvesi ama bn bakır kahve yapmak istyrum.yapablrmym? Bu arada beyaz tenlyim bna bakr kahve yakşırmı..hangi marka iyi bakr kahve de.? Lütfn sorularma cewp werirmsnz.

  90. Saclarimin sipleri koyi uca dogru indikce bal kopugu boyadikca dibi hep koyu kaliyor ne yapmam gerek

  91. Saçlarımı iki gün önce gizemli kahveye boyadım önceden açık kumraldı biraz koyu olsun diye ama yine aynı oldu hatta daha turuncumsu oldu fındık kabuğu Nasıl olur ?

  92. Saçım da röfle var kötü bir renk oldu onu hangi renkle düzelte bilirim

  93. Merhaba saclarim suanda sicak cikolataya boyali ama diplerim cikti iki parmak falan koyu kahve kendi sacim. Koyu kumral yapmak istiyorum simdi saclarimi. Ne yapabilirim once dip boyasi yapip sonra mi boyamaliyim tamamini yoksa baska turlu yapabilirmiyim tek boyamayla?

  94. Sacinin gerçek rengi koyu kumral ama findik kabugu rengine boy adim evde şimdi üstüne küllü kumral yapmak istiyorum ama biraz korkuyorum kötü bi renk çıkar diye bi tavsiye verseniz

  95. saçıma siyah kına yaptım nasıl çıkartabilirim araştırmalarım oriel ile çıkar diyorlar ama o da saçı yakıyormuş

  96. Tekrar ben sevinç kusura bakmayın .bir önceki adreste bir yanlışlık oldu bu adrese gönderirseniz cevabi çok sevinirim.

  97. Merhaba sevinç ben, saç Rengim koyu hahve siyah da denebilir.Boya yok saçımda doğal rengi.Şimdi ise bal köpüğü yaptırmak istiyorum ama evde boyayacam .nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz.ayrıca ilk defa boyatacam.hiç deneyimim yok

  98. mrb benım saclarım karamel uclarına sarı renk yaptırmak ıstıyorum sızce nasıl bır sarı olabılır

  99. Mrb benim saç rengim boyalı hali kahve rengi ama hafif kızıl rengi de var boyamis tim daha önce şimdi böyle bal köpüğü tonlarında istiyorum esmerim bide yani bu tonları yapmak için me yapabilirim bide açıcı saçımı yakıyor kuaförde denemiştim bir tutam olmadı kuaforum olmaz dedi ama şehir değiştirdim şimdi bana buradakiler yaparız diyorlar

  100. merhabalar, benim saçımda platin rofle var. saçımı yaklaşık 6 aydır boyatmadım ve saçlarımın sarıya çalan açık küllü kumral olmasını istiyorum,ne yapmam gerekiyor.ayrıca saçlarımın rengi koyu kumral kuaförüm çabuk açıldıgını söylüyor.

  101. Merhaba ben esmer tenli bir bayanım saçlarım koyu kahve ben tarçın bakır yaptırmak istiyorum ama karasızım tenime uyup uymicanda banada yardımcı olur musunuz tşklr 🙂

  102. merhaba benim saçımın doğal rengi siyah , ben saçımı açtırmadan koyu kahve rengine kendim evde boyamak istiyorum sizce olur mu , renk tutar mı , cevap yazarsanız çok sevinirim..

  103. Meraba benim sacim kahverengi ben Küllü kahverengi yapmak istiyorum bunun icin sac rengimi acmama gerek var mi

  104. Merhaba benim sacim siyahti ve ben rengini acmak icin toz açıcidan kullandim, ve bazi yerleri acildi bazi yerler koyu kaldi, ne yapacagimi bilmiyorm ,kuafore gitmeden bi kez danismak istedim

  105. merhaba ben sacima kizillik katmak istiyorum sacimin rengi koyu kumral sizce ne yapmaliyim

  106. Sacim şuan açık karamel şimdi bakır aldım ama dipten beyazların çıktı ton farkı ölümü ne yapmalıyım tereddüt deyim

  107. Saclarımda röfle vardı.kuaföre bakır kahveye boyattim.şimdi aynı renge evde kendim boyamak istiyorum yardimci olabilir misiniz

  108. Merhabalar benim saç diplerim yani kendi saçım koyu kahve,uçları ise dore sarı,bakır açık kahve gibi bişey(doğal rengi açıp açık küllü kumral yapmıştım akınca bu hale geldi)şimdi hepsini açık kahve tonlarında yapmak istiyorum diplerinin açılabilip uçlarınında çok sırıtmayacağı bir kahve tonu var mı yardımcı olursanız çok memnun olurum.

  109. Mrb.Saçımı son olarak kuaförde platine boyattım ama bir türlü saçım tek renk olmadı 1 gün önce de evde açık altın ve bal köpüğünü karıştırdım fakat yine saçım renk renk oldu.Saçımı bal köpüğü ve tek renk istiyorum lütfen rica ediyorum yardımcı olur musunuz şimdiden çok teşekkürler…

  110. meraba ben kumralım bnm boyamak istedigim renk koyu sarı küllü evde nasıl boyayabilirm

    • Merhaba Hülya Hanım; şuan ki saç renginiz kumral sanırım, elde etmek istediğiniz renk küllü koyu sarı.Bunun için kolestonun yada garnier 8.0 Parlak Koyu Sarı Saç Boyası alın, İçine Oksidan Krem %9′luk yani 30 volüme karıştırın.

      Eğer bu oksidasyon krem tek kullanımlık değilde 1 litrelik falansa boya ile aynı oranda oksidan krem kullanmalısınız.Yani 1/1 oranı..Bunun için ölçü olarak çay bardağına kullanacağınız tüp boyayı koyun.Diğer bir çay bardağına da aynı oranda oksidan kremi koyun bu şekilde 1 e 1 oranını tutturabilirsiniz. ve plastik bir kapta hepsini karıştırın.

      Koyu sarı boyayı Küllü Hale Getirmek için ise

      Hazırladığınız bir tüp boya, aynı oranda oksidan karışımı içine
      -Bir çorba kaşığı su
      -Bir tatlı kaşığı saç kremi
      -Igora 0-22 turuncu azaltıcı boyadan bir tatlı kaşığı kadar boya

      Eğer igora kullanmak istemiyorsanız sadece krem ve su ekleyin, sadece onlar bile rengi daha küllü hale getirir.
      İlk boyamada çok iyi sonuç alamasanız bile 1 ay sonra tekrar aynı şekilde boyayın.Renk zamanla daha iyi oturacaktır…

  111. Merabalar yaşım 35 beyaz tenli yaşını göstermeyen miyon tipli bir kadınım göz rengim koyu kahve şu an saçlarım sarı ama sarı saçın beni solgun ve çökmüş daha yaşlı gösterdiğini düşünüyorum ve siyahın beni daha genç dinamik göstericeğini düşünerek siyaha evde kendim boyamak istiyorum ne dersiniz

    • Merhaba Demet Hanım hoşgeldiniz:)
      Evet sarı saç renkleri beyaz tenli bayanları soluk ve yaşlı gösterebiliyor.Ama dip renginizi kumral ve saç üstlerinde sarı altın gölgeler olduğunda emin olun hem genç hem havalı gösteriyor.Ama koyu renkler daha genç ve saçları daha canlı gösterir.Ama siyah saç rengi asla düşünmeyin, beyaz tenli bayanları sert,yüzdeki kusurları daha odak noktası yaparak kötü görünmemize sebep oluyor. Orta kahve saç rengi zaten koyu oluyor, siyaha yakın olsun isterseniz koyu kahveye boyayabilirsiniz.Ama sim siyah sizin için yanlış seçim olur.

    • Mrb 26 yaşındayım beyaz tenliyim saçlarım kendi ana saçım ama çikolata kahve yapmak istiyorum evde tutarmi yardımcı olursanız sevinirim tşk

  112. Merhaba ;
    Ben esmer tenli bir bayanım. Saçlarım da siyah. Saçlarımı daha önce boyamadım. Şimdi yaşa bağlı hafif beyazlıklar da oluşmaya başladı. Küllü kahverengine boyamak istiyorum. Şu an saçlarım uzun fakat kısa bir modele çevirvek istiyorum. Bana yorumlarınızı ve varsa tavsiyelerinizi yazar mısınız.. Kolay gelsin.

    • Merhaba Sinem;
      Esmer tenli olduğunuz için küllü kahve saç rengi ten renginize yakışır, ama siyah saç renginizi biraz açmanız gerekir.Saçlarınızı daha önce boyamadınız ve siyah saç zor açılır, ve boyama sonrası ton farkları ve turunculuklar da olabilir.Bu yüzden işinizi şansa bırakmadan iyi bir kuaförde saç renginizi değiştirmenizi tavsiye ederim.

  113. Benim sacim açık karamel ama iki üç tane renk var ben tek renk yapip biraz sari istiyorum napmam lazım

    • Merhaba Tuğçe hanım; Saçlarınız şuan karamel ve iki üç renk daha var yazmışsınız.Eğer arada renkler koyu tonlar değilse saçlarınızı tamamen altın sarı veya koyu sarı renge boyayın.Ten renginiz esmer değilse bu sarı tonları size yakışacaktır.
      Ayrıca saçlarınız seyrek ve ince telli değilse ve omuz hizasından uzun ise iki kutu boya kullanın.

  114. Sacimi bakir kahve rengine boyatmak istiyorum kendi sacimda koyu kahve

    • Merhaba Eda Hanım; Saçlarınız şuan koyu kahverengiyse biraz açmak için, bakır saç boyası ve açık kahve saç boya rengini birleştirip karıştırın, dipten uca tüm saçı boyayabilirsiniz.

  115. Merhaba benim sacim koyu kahve ama rengi degistirmek istiyorum saclarimi bakir karamel yapmak istiyorum bu rengi elde edebilmem icin lorealin hangi rengini karistirip yapabilirim simdiden Teşekkürler

    • Merhaba Ülker Hanım; Saçlarınızı bakır saç boyası ile karamel saç boyasını karıştırıp dipten uca boyayabilirsiniz.Eğer istediğiniz sonuç olmazsa elde ettiğiniz saç rengine göre 10 gün sonra saçlarınızı tekrar boyayabilirsiniz.Saçlarınız koyu tutarsa üstüne açık karamel tam boya ile %50 bakır boyayı karıştırıp tekrar boyayın.

    • merhaba benim saçlarım köyü kahve esmer teliyim bakir kızıl sac istiyorum hangi renk ve hangi boyayı kullanmalıyım

      • Merhaba Hilal; saçlarını güzel bir bakır kızıl rengi yapmak için ilk önce koyu kahve saçlarınızı saç açıcı boya ile açmalısın.Bunun için koleston saç açıcı boyasını alıp saçlarını uçlardan diplere açmalısın.Gür ve omuzdan uzun saçların varsa iki kutu açıcı boya kullanmalısın.Çok renk farklılıkları olmaması için tüm saça boyayı iyice yedirdiğine emin olmalısın.Yıkarken ise önce biraz ılıktan biraz daha soğuk su tutup sanki şampuanlar gibi karıştır 2 dakika bekle sonra tüm saçı ılık su ile yıka.Saç boyası olarak Bakır saç boyasının içine çok koyu olmayan kızıl boyanın yarsını veya çoğunu ekleyip karıştırmalısın.Sen hangi tonun ( bakır, kızıl) yoğun olmasını istiyorsan onu diğerinden daha fazla karıştırabilirsin. Saçların uzun ve sık ise ikişer kutu boya kullanmalısın.Yada istediğin renk yoğunluğuna göre 2 kutu bakır 1 kutu kızıl, yada 2 kutu kızıl 1 kutu bakır boyayı karıştırıp boyayabilirsin.Saçı yıkama işlemini üstte yazdığım gibi yaparsan renk daha iyi oturur.

  116. Merhaba Hulya Hanım; Önce saç renginde ton farklılıkları olmaması için dipler ile uçlar hemen hemen aynı renkte olmalı.Daha sonra istediğiniz renge boyanmalı.
    İlk önce annenize dip boyası yapın, yani Şuan ki saçlarıyla aynı olan.Daha sonra istediğiniz renge komple boyayın.
    Eğer annenizin saç rengi çok koyu ise, ütüne tamamen açık renge boyadığınızda saç rengi iyi açılmayabilir veya tam istediği renk olmaz.
    Çok koyu renkler açık renge boyanmadan önce renk açıcı boya ve kimyasallar ile açılıyor.Daha sonra istenilen renk boyanıyor.Ama bu işlem bilmeyenler için saçı yakabilir bu yüzden uzman bir kuaföre gitmek en iyisi olur.

    • Merhaba ben dün saçlarımın uç kısımlarını açıcı yaptım ve rengi hiç sevmediğim bi renk gibi oldu çok kötü duruyor ve bugun bulunduğum yerde tüm kuaförler kapalı tekrar evde boyamak gibi bi riske girmek istemezdim fakat bu şekilde kendimi dışarıya çıkamıycak kadar kötü hissediyorum. Saç rengim açık kahveydi aralarında hafif sarılıklar vardı çok hoş bi saçım vardı şimdi eski haline nasıl çevircem ben bunu

  117. Merhaba bir sorum olacakti annemin saclarini boyayacaktim ama saclari uzadi ve dipleri geldi acik renk boya surecegiz ama sacin boyali olan kisimlarinami surmek gerekiyor once bir sure bekledikten sonra diplerine uygulammi gerekiyor yardimci olabilirseniz sevinirim…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.