Home / Cilt Bakımı / Evde Uygulanabilecek Güzellik Sırları
guzellik sirlari 1
güzellik sırları

Evde Uygulanabilecek Güzellik Sırları

Güzellik konusuna he kadın çok fazla önem verir ve güzel görünmek için farklı yöntemleri dener. Kozmetik ürünleri, bu noktada kadınların başvurduğu ilk yöntemdir. Bunun haricinde kuaföre gidilerek farklı imaj çalışmaları yaptıranların sayısı da azımsanmayacak kadar fazladır. Fakat bunların haricinde güzellik sırları olarak bilinen minik dokunuşlar vardır. Bu dokunuşlar sayesinde kadınların görünümlerinde ciddi değişimler yaşanmaktadır. Bu yazımızda, evde uygulanabilecek küçük dokunuşlara örnekler vereceğiz.

Ilık Suyla Duş

Evde uygulanabilecek ve uygulanması gereken işlemlerden birisi duş almaktır. Fakat klasik anlamdaki duştan farklı olarak olabildiğince soğuk suyla yapılması gerekiyor. Su, vücudunuza değdiğinde sizi üşütmeli ki, bu yöntem işe yarasın. Bundan dolayı bahsedilen hususa dikkat etmelisiniz.

Soğuk su, teninizdeki renk farklılıklarını en aza indirgeyecektir. Cildinizin esnekliği ve doğal olarak da görünümü değişecek, güzelleşecektir. Güzelliğinize katkı sağlayan bu işlem, sağlığınızın korunmasına yardımcı olur. Bağışıklık sisteminiz güçlenir ve güne daha dinç başlarsınız.


Saçlarınıza İyi Bakın

guzellik sirlari 2
güzellik sırları

Kadınların güzellik sırları içerisinde en önemli bölüm, hiç şüphesiz ki saçlardır. Saçlarda meydana gelecek birkaç değişiklik, bütün görünümü değiştirir. Saçların dolgun ve bakımlı bir görünüme kavuşması için evdeki malzemelerle uygulanabilecek çok sayıda maske vardır. Bu maskelerden istenilen tercih edilebilir.

Zeytinyağı ve yoğurdun karıştırılarak yapıldığı maske, son derece etkili sonuçlar veriyor. Bu karışımı hazırladıktan sonra saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Saçların tamamına uygulama bittikten sonra bir havlu ile saçlarınızı kapatın ve yoğurt ile zeytinyağın saçlarınızı beslemesi için zaman verin. 15 dakika sonunda saçlarınızı ılık suyla yıkayın. Bu maskeyi haftada bir defa uygularsanız, 1 ay sonunda değişimi fark edecek ve bu sırrı uygulamış olacaksınız.

Yüzünüzü Temizleyin

Saçlara olduğu gibi yüze de uygulanan farklı maskeler vardır. Bunlar sayesinde yüzünüzdeki siyah noktalardan kurtulabilir ve cildinizin daha güzel bir görünüm almasını sağlayabilirsiniz. Üstelik bunları evinizde bulunan karbonat, bal ve zeytinyağı gibi malzemelerle yapacaksınız. Güzellik sırları arasında gösterilen bu maskeler ciddi bir fark oluşturacaktır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Zeytinyağlı Sabun İle Cilt Bakımı

Zeytinyağı ve karbonatı karıştırın. İçerisine az bir miktar da bal ilave edin. Oluşan karışımı yüzünüze uygulayıp 20 dakika bekleyin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Yüzünüzdeki değişimi, direkt far edeceksiniz.

Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

catlak tedavisi 2014 2015

Çatlak Tedavisi | 2021

Çatlak Tedavisi Vücut çatlakları genel anlamda çok hızlı kilo alıp vermeyle meydana gelen cilt sorunları …

One comment

  1. Güzellik bakım makyaj yüz yıllardır kadınların en büyük uğraşı ve vakit ayırdıkları bir şey.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.