Home / Diy / Evde Yırtık Jean Pantolon Yapımı
evde yirtik kot pantolon yapma anlatimli DIY

Evde Yırtık Jean Pantolon Yapımı

Evde Yırtık Jean Pantolon Yapımı DIY

Bu yılın en moda trendi kesinlikle yırtık kot pantolonlar.Evde diy yırtık kot pantolon yapımı için sizlere aşamalı olarak yardımcı olmaya çalışacağız.Eski kot pantolonlarınızı asla atmayın, onları geleceğin trend kot pantolonlarından olabilir.Giymediğiniz kot pantolonuzun paçalarını kesin ve katlı olarak veya sade  kullanın.Ve Diz ve diz altı kısmından paralel şekilde kesip, içlerinden iplerini cımbızla çekerek çıkartın.Sert bir pütürlü taş ile bu kısmı biraz aşınmasını sağlayabilirsiniz.Yada çamaşır makinesinde ön yıkama yaparak kot pantolonun yırtık kısımlarının beyazlaşmasını ve iplerin görünmesini sağlayabilirsiniz.

Yırtık diz ile kot pantolonlara yeni bir yaşam veriyoruz. Yıpranmış kenar dikişleri ile eski bir kot pantolon çok hızlı bir güncelleme ile şık bir moda trendine dönüşüyor.İşte evde yırtık jean pantolon yapımı için aşamalar …

diy yirtik jean pantolon yapimi


Yırtık kot pantolon yapmak için İhtiyacınız olan malzemeler:

Eski veya giymediğiniz Skinny kot
Makas
Cımbız
Bir çamaşır makinesi
diy yirtik kot pantolon yapimi

Nasıl Yapılır:

1. Öncelikle, kot pantolonun paçalarını kesin.Paçalarınızı ince bir şekilde katlayıp da giyebilirsiniz.
diy yirtik kot pantolon

2. Sonra,  kot pantolonu masaya koyun ve dizleriniz nerede işaretleyin. Daha sonra dizlerin alt kısmına da   bir işaret koyun.Altında bir kaç kesim eklemek istiyorum.

yirtik kot pantolon evde yapimi

3. Makas kullanarak, dikiş kısmının ortasına  kadar  işaretlediğiniz yerden kesmeye başlayın.Kesik boyutunu kendi tarzınıza göre ayarlayabilirsin,z
yirtik kot evde nasil yapilir

4. Yan dikişler kesilmemelidir, bu gibi görünmelidir!
evde yirtik kot pantolon yapimi

5. Yani kot tarzınıza göre kesklerde ekleyebilirsiniz, ama yırtık parçaları oluşturmak istediğiniz kot kısımlarında beyaz ipler gibi görünümde ekleyeceğiz. Bunu yapmak için, paralel kesme hatları olmalı.

evde diy yirtik kot pantlon yapimi 2014 2015
6. Arkasında cımbız ile yırtık kısmının üstüne doğru üstteki mavi ipleri çıkartıp beyaz bir çizgi görünümü yapın., gevşetin ve mavi ipliği çıkarın.
yirtik kot pantolon yapimi

7. Bu gibi görünmelidir.
yirtik kot pantolon evde nasil yapilir 2014 2015
8. Eğer diz etrafında bu iplik parçaları yapmak isterseniz onlara çamaşır makinesinde ana yıkama bölümünde 2 kere yıkayın. Ve mükemmel duran, moda dizleri yırtık kot pantolonunuz hazır olacak.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  16 Ev Yapımı Diy Bot Fikirleri

evde kot pantolonu yirtik yapmak

2016 bahar modası, daha doğrusu her sene moda olan yırtık kotlar desek daha doğru olur. Özel olarakda bol paçalı jeanler bu trendin içinde bolca göreceğiz. Eğer sizlerinde evlerinde eski aşınmış kotlarınız varsa kendinize güzel bir yırtık jean yapabilirsiniz. Ayrıca bu yırtık jeanleri yapması çok kolay. İster cımbız, isterseniz makas ile veya bıçak ile siz nasıl isterseniz kotlarımızı keyfimize göre kesip kendimize trend bir kot yapabiliriz.

Bir önceki yazımız olan Evde boncuklu küpe yapımı başlıklı makalemizde aksesuarları, Boncuklu Küpeler ve diy hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Tığ İşi Örgü Motif Örnekleri

Tığ işi örgü motif Örnekleri | 2020

Tığ işi Örgüde Motifler Nasıl Yapılır? Tekstil ve giyim sektörü ne kadar modernleşse de tığ …

4 comments

  1. bende evde yırtık kot pantolon yaptım, tam modaya uygun oldu.Özellikle skinny siyah pantolonlarda yırtık, kış için çok güzel oluyor.Eski kot pantolonlarınızdan sizde yapın, yenilere boş yere okadar para vermeyin .Çok şık oluyor herkese tavsiye ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.