Home / Saç / Fındık Kabuğu Saç Rengi Nasıl Yapılır? Foto Galeri | 2020
Fındık Kabuğu Saç Rengi Nasıl Yapılır?
Fındık Kabuğu Saç Rengi Nasıl Yapılır?

Fındık Kabuğu Saç Rengi Nasıl Yapılır? Foto Galeri | 2020

Fındık Kabuğu Saç Rengi

Bu yılın trend saç stilleri arasında fındık kabuğu saç rengi en popülerler arasında! Peki fındık kabuğu saç rengi hangi ten renklerine yakışır ? hepsi bu yazımızda !

Bayanların saçları arasında en tatlı doğal duran ve yumuşak bir saç rengi olan fındık kabuğu saç renkleri önümüzdeki ilkbahar yaz sezonunun yükselişe geçen saçları arasında olacağı tahmin ediliyor. Eğer sizde bu saç rengini beğeniyorsanız ten ve göz rengine göre fındık kabuğu saç rengine geçiş yapabilirsiniz…

Fındık Kabuğu Saç Rengi hangi ten rengine yakışır?

Fındık kabuğu saç rengi daha çok buğday tenli bayanlara yakışıyor.Yazın güneşin etkisiyle bronzlaşan beyaz tenli bayanlara da çok yakıştığı bilinmektedir. Çok koyu olmayan esmer tenli bayanlarda fındık kabuğu saç rengini rahatlıkla tercih edebilirler. Yani hemen hemen herkes bu saç rengini kullanabilir.Soluk tenli bayanlar hafif bir makyaj ile bile bu saç rengini kullanabilirler.  Ayrıca fındık kabuğu saç renklerinde bir çok ton farklılıkları da olabilir.  Bu saç renklerinde, dore yansımalar vardır, kızıl ve bakırın açık tonlarından, sarı ve kumrala doğru olabilen renk çeşitleri bulunur.Sizde cilt tonunuza göre içeriğindeki bu tonlara uygun fındık kabuğu saç rengini tercih edebilirsiniz.


Soluk ve beyaz tenli bayanlar dore, bakır, altın sarı yansımaları olan fındık kabuğu saç rengine tercih edebilirken, esmer tenliler ise kızıl, kumral, sarı gibi soğuk yansımaları olan fındık kabuğu saç renklerini kullanmalıdır.

Evde fındık kabuğu saç rengini elde etmenin yolları

Fındık kabuğu saç renkleri, içinde  bakırlık ve kızıllık gibi yansımaların olmasını isterseniz fındık k. saç boyası içine % 6’lık oksidan kullanmalısınız. . Daha açık renkli fındık kabuğu saç rengi elde etmek için ise %9’luk oksidan kullanılabilir. Oksidan yani renk açıcı saç boyasının açık ve koyu olmasını sağlayan maddedir.Fazla kullanımı ise saçı kurutup yakabilir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2015 İlkbahar / Yaz Trend Dalgalı Saç Modelleri

Fındık Kabuğu saç rengi boyama sonrası kahve, kumral ve dore yansımalı olarak, eski saç renginizin açık ve koyuluğuna göre sonuç verebilir. Evde deneyebileceğiniz fındık kabuğu saç boyası markalar Koleston, Palette, Sea Color, Loreal…Benim koyu kumral saç rengim üzerimde denediğim ve beğendiğim fındık kabuğu saç boyası ise palette markasına ait.Saç rengim daha parlak ve canlı durdu.Daha koyu tonları olsun isterseniz bu markaların 6 numara ile başlayanları tercih edebilirsiniz.Daha açık kumralımsı olsun isterseniz ise 7 numara ile başlayan boyalarını kullanabilirsiniz. Dore yansımalar olsun isterseniz ise Loreal 7.3 boyasını tercih edebilirsiniz.

Karışım yapmadan Tek boya ve içindeki oksidanı kullanmak ve bakırımsı yansımalar olsun isterseniz Garnier markasının 7.3 fındık kabuğu saç boyasını kullanabilirsiniz.

Amonyaksız boya kullanmak isterseniz bir diğer marka Syoss Oleo 6- 80 numaralı fındık kabuğu saç boyasını tercih edebilirsiniz.

Bu kabuk saç rengi kataloğuna bakmak isteyenler aşağıdaki saç boyası numralarını kullanabilirsiniz. Eğer evde kendi kendinize saçlarınızı boyamak istiyorsanız aşağıdaki saç boyası markalarını deneyebilirsiniz. L’Oreal, Palette ve Koleston gibi markalara güvenebilirsiniz. Eğer hafif açık bir fındık kabuğu saç rengi tonu istiyorsanız bu durumda saç boyalarında 7 ile başlayan bu yukarıda saydığımız markaların ürünlerini alabilirsiniz. Fındık k. saç rengi üzerine dore yansıması isterseniz 7.3 numaralı L’oreal saç boyasını deneyebilirsiniz.

Fındık kabuğu saç rengine sahip kadınlar

Trend Modelleri

2019 yılının yaz aylarında saç dünyasında birçok saç rengi yükselişe geçmiştir.  Yükselişe geçen saç renklerinden birisi ise fındık kabuğu saç rengidir. Fındık kabuğu saç rengi kahverengi tonlarından birisidir. Ve fındık kabuğu saç rengi yıllardır var olmakla birlikte popülerliğini hiç kaybetmemiş, ve biz kadınların en çok tercih etmiş olduğu saç renklerinden birisi haline gelmiştir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Düğümlü Saç Örgüsü Nasıl Yapılır?

Bilirsiniz ki kendimize saç rengi tercih ederken bazı hususlara dikkat ederek hareket etmemiz gerekir. Bu hususların başında ise cilt rengimiz gelmektedir. Bazı cilt renkleri ile bazı saç renkleri birbirine uyum sağlayamaz ve böylece hoş olmayan bir görünüm ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle tercih edeceğimiz saç renginin cilt tonumuza uygun olması gerekmektedir. Nitekim 2019 yılının trend saç renklerinden biri olan fındık kabuğu saç rengi hemen hemen bütün cilt renkleri ile uyum sağlamaktadır. İster beyaz tenli , ister esmer , ister kumral bir ten rengine sahip olun. Dilediğiniz takdirde fındık kabuğu saç rengini kullanabilirsiniz. Ve sizlere çok yakışacaktır.

Doğal bir görünüme sahip olmak istiyorsanız ve tercih ettiğiniz saç renginin uzun süre kalıcı olma temennisi içerisindeyseniz mutlaka bu saç rengini tercih ediniz.  Saçlara parlaklık ve canlılık kazandıran fındık kabuğu saç rengi günümüzdeki birçok modern saç modeli ile de uyum sağlamaktadır. Özellikle açık saçlarda çok hoş görünen fındık kabuğu saç rengini ister dalgalı saçlarda isterseniz düz saçlarınızda tercih edebilirsiniz. Topuz, örgü veya at kuyruğu  gibi klasik saç modellerinde tüm gözleri üzerinize çevirebilirsiniz. Ayrıca son olarak saç dünyasında ışıltı ombre gibi saç işlemleri bulunmaktadır. Bu trend ve popüler işlemler fındık kabuğu saç renginde harika bir görünüm oluşturmaktadır. Özellikle fındık kabuğu arasında atılan ışıltılar dikkatleri bir hayli çekmektedir. Kadınların olduğu kadar erkeklerinde beğenisi kazanan fındık kabuğu saç rengini sizlerde tercih etmelisiniz.

Bir önceki yazımız olan Bal Köpüğü Saç Rengi 2022 başlıklı makalemizde bal köpüğü, bal köpüğü saç ve bal köpüğü saç boyası hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları Nelerdir? 2022 için saç aksesuarları neler eminim şimdiden merak edenler vardır… …

10 comments

  1. Saçlarımı boyattım çok da beğendim yakışdı ama saçlarım çok kuru ve sönük duruyor sadece bu hoşuma gitmiyordu kuaförüm keratin kullanmamı önerdi saçlarımın o zaman yumuşacık ve daha dolgun görüneceğini söyleyince hemen sipariş verdim ve şuan çok memnunum saçlarımın rengi bile yeni ortaya çıkı sanki çok hoş duruyor bakımlı ve canlı liquid keratin saçlarımı canlandırdı resmen.

  2. Selam ben 16 yaşındayım saçım doğal bir renkte köyu sizce fındık kabuğuna boyasam tutarmı

  3. Slm şuan saçlarımda kulu kumral var fındık kabuğuna boyamak istiyorum olurmu acaba lütfen yardım edin

  4. Mrb bn 17 yasındayım buğday tenliyim saç rengim doğal olarak koyu kahverengi fındık kabuğuna boyatmak istiyorum sizce hangi marka kaç numara bi de tutar mı ve yaşıma uygun mu?

  5. ben saçlarımı hürrem karameline boyatmıştım sanki rengi çok açık oldu bana
    o yüzden tekrar fındık kabuğuna boyatma istiyorum ama karamelin üstüne fındık kabuğu saçımda kızıllık yapar mı

  6. Benim saçlarım şuan da fındık kabuğu karamele boyatmak istiyorum nasıl olur sizce

    • Tüm saç modellerinde süper duran ve çok tercih edilen bir saç rengi. Değişiklik olsun isterseniz boyatabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.