Home / Saç Modelleri / 2019 Modası Gelin Başı ( Saçı ) Modelleri
gelin basi modelleri

2019 Modası Gelin Başı ( Saçı ) Modelleri

Kadınların en özel ve en güzel günleri olan düğünleri için gelin başı modelleri en önemli konula arasında yer almaktadır. Gelin başı modelleri bakımından yapılacak tercihler ise  yıldan yıla değişiklik göstermektedir. Bazı yıllarda son derece abartılı topuzlardan oluşan modeller yanında gelin başı modelleri için bazen de son derece sade modeller tercih edilmektedir.

Dağınık Topuz Gelin Saçı Modelleri

Günümüzde gelin başı için tercih edilen saç tendlerinde abartıdan biriz daha uzakta olan modeller tercih sebebi olmaktadır. Dağınık topuzlar ya da aşırı abartılı topuz modelleri günümüzde gelinler tarafından çok fazla tercih edilmemektedir. Gelin adayları genellikle duvakların taşıyabilecek bir topuz modelinin olması gerektiğini düşünmektedirler.

daginik topuz model


Örgü Topuz Gelin Saçı Modelleri

Son yıllarda en fazla tercih edilen modeller arasında örgü saç modeli yer almaktadır. Örgü ve topuz gelinler için harika ve doğal bir görünüm oluşturmaktadır. Duvak ile kullanılacak bu son derece doğal model sadece son dönemlerde değil uzun yıllar boyunca tüm gelinler tarafından en fazla tercih edilen konular arasında bulunmaktadır.

orgu topuz model

Örgü Dağınık Gelin Saçı Modelleri

Örgü topuz modelleri ya da örgü dağınık modelleri son zamanlarda gelin başı modelleri için en fazla tercih edilen modeller arasında yer alırken bu yıl trend olarak örgülü saçların üzerine koyulan aksesuarlar da gelin saç modelleri arasındaki yerini almaktadır. Bu aksesuarlar gelinlik ile bütünlük içerisinde olduğunda hem doğal bir görüntü oluşturmaktadır hem de şık bir hava katmaktadır. Bu modelin yanı sıra yarı dağınık topuzlar da gelinlerin en fazla tercih ettikleri modelleri oluşturmaktadır.
Gelinler ilk olarak dağınık topuzları kendi rahatlıkları ve görünümleri için tercih etseler de daha sonra duvak taşıyıcılığı açısından da bu model en kullanışlı gelin saç modeli haline gelmiştir. Sıradan bir dağınıklığı bulunmayan bu model için kullanılacak aksesuarlar da oldukça önemlidir. Özellikle gelinliğin üstü için taç kullanmak isteyenler bu tarz modelde daha toplu ve gösterişli bir görüntü elde edecektir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Uzun Saçlar için Sahane Kahkül Fikirleri

Ayrıca bu model gelinleri salaş görünümden kurtararak daha toplu fakat daha asil bir görüntüye kavuşturacaktır. Topuzda yer alan aksesuarların gül ile hazırlanması ise gelinin doğallığını ön plana çıkaracaktır.

orgu daginik model

Ay Kuyruklu Gelin Saçı Modelleri

At kuyruklu gelin başı modelleri de son zamanlarda en fazla tercih edilen modeller arasında yer almaktadır. Önden görünümü topuz halinde bulunan bu modellerin yanı sıra arkadan sallanan saçla gelinlik ile bütünleştiğinde ortaya özel bir görüntü çıkmaktadır. Fakat burada dikkate dilecek konu gelinin kendi boyu ve gelinlik boyu konusunda hassas olunmasıdır. Çünkü bu modelde kısa gelinler daha kısa bir görünüme sahip olacaktır.
Ayrıca gelinliğin arka bölümü sade olan gelinler için bu model daha fazla tavsiye edilmektedir çünkü gelinliğin arka tarafı daha sade olan gelinliklerde görünmesi gereken bir ayrıntı yer almamaktadır fakat arkasında ince detayları bulunan gelinlik için sahip olunan bu model gelinliği kapatacaktır.

at kuyrugu sac gelin

Bir önceki yazımız olan Koyu Balyajlı Saç Renkleri | 2022 başlıklı makalemizde gölgeli kahverengi, gölgeli kumral saç ve gölgeli saç hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kahküllü Saç Modelleri

Kahküllü Saç Modelleri | 2021

Kahküllü Saç Modelleri Nelerdir? Güzel ve bakımlı kadınlar, bugün sizlere en çok beğenilen ve kadınlara …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.