Home / Saç / Genç Gösteren İdeal Saç Renkleri | 2020
Genç Gösteren İdeal Saç Renkleri
Genç Gösteren İdeal Saç Renkleri

Genç Gösteren İdeal Saç Renkleri | 2020

Genç Gösteren İdeal Saç Renkleri Nelerdir?

Belli bir yaşın üstüne çıkıldığında kadınlar saç renklerini seçerken daha ince eleyip sık dokumalı. Saç rengi seçimi kadınlar için çok önemlidir. Yanlış bir seçim sizi olduğunuzda 10 yaş daha yaşlı gösterebilir. Özellikle 30 yaş üstü kadınlar saç renklerini mutlaka ten rengiyle uyumlu ve daha genç gösteren ideal saç renkleri tonlarını tercih etmeliler. Saç rengi tercihiniz belki sadece şimdiki yaşınızı yansıtmaktır.

Kendinize en uygun olan saç rengini tercih ederken saç modellerini de göz önünde bulundurabilirsiniz. Her yaşa ve her tene göre saç rengi uyumu değişiklik gösterdiğinden bu yazımızı dikkatle okumanızı tavsiye ederiz.

Genç Gösteren İdeal Saç Renkleri Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Saç rengi seçerken hem genç hem de çekici görünmek mi istiyorsunuz? Öyleyse öncelikle kendi saçınızı, yüz hatlarınızı ve ten renginizi tanımanız gerekmektedir. Yüzünüzü ön plana çıkaran renkleri seçmek biraz uğraştırıcı olabilir ancak saç uzmanları yani kuaförleriniz sizin görünümünüze ve modaya göre renk tercih edecektir. Saç konusunda kararsız olanlar, ilk kez saçlarını boyatacaklar ve saçın yapısını bozmaktan çekinenler tavsiye ile saçların rengini değiştirmelidirler.


Saç rengi seçme aşamasında uzman tavsiyesi almanız da önerilir. Ancak sizin için derlediğimiz bilgiler de saç rengi seçme aşamasında yol gösterici olacaktır.

Genç gösteren ideal saç renklerini ararken bilmeniz gerekenler;

  • Çok açık sarı saç renkleri her zaman daha yaşlı gösterir.
  • Her ten rengi olursa olsun platin sarıları, açık sarıları 18-20’li yaşlarda tercih edip 30’lu yaşlardan sonra daha doğal duran ve genç gösteren kahverengi, çikolata kahve, kestane rengi ve koyu kumral gibi saç renkleri ile saçlarını boyamalarını tavsiye edilir.
  • Cilt renginiz çok soluk ve beyaz değilse siyah saç rengi de sizi olduğunuzdan çok genç gösterir.
  • Kızıl ve bakır saç renkleri ise tüm cilt kusurlarını vurguladığından belli baştan sonra çıkan kırışıklık, göz altı morluklar ve şişleri, cilt lekeleri gibi tüm kusurları tamamen ön plana çıkarır ve makyaj da fayda etmez. Bu yüzden kızıl ve bakır gibi kırmızımsı saç renklerini 30 yaş üstünden sonra saçlarınızda uygulamamanız tavsiye edilir.
  • Çok uzun saçlar 40 yaş üstü kadınlara yakışmamakta, uzun saçı seviyorsanız orta boy saç kesimleri sizlere daha çok yakışacaktır.
  • Kahkül ve perçemli saç modelleri ise göz çevresi ve yüzdeki kusurları kapatmakta harikadır.
Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Özel 2016 Saç Renk Seçenekleri ve Modelleri

Galerimize öncesi ve sonrası saç renkleri ile karşılaştırılabilen aynı kadın fakat iki farklı saç rengi ile genç görünmenin sırrını saçlarda aradık. Aşağıdaki galeride yer alan fotoğraflardaki saçlar, size yeni renk seçerken ilham olabilir. Saçlarınızı seviyorsanız kendinizi biraz şımartmanın tam da zamanı olabilir!

Genç Gösteren Açık Mor Saç Rengi

Yılın son aylarında olduğumuz bugünlerde artık yeni yılın trendleri merak edilmektedir. Saç dünyasında bu yılının en büyük değişikliği canlı ve pastel renklerinden artık saçlarda kullanılması olmuştu. Bu akım geçtiğimiz yılda da etkisini devam ettirecektir. Ve çevremizde birçok canlı ve pastel renklerde saç ve saç modelleri ile karşılaşacağız. Önümüzdeki yılın en çok tercih edilecek olan saç renklerinden biri ise açık mor rengidir.

Açık mor rengi mor rengine oranla daha çok tercih edilen bir saç rengidir. Yabancı ülkelerde revaçta olan bu renk ülkemizde tercih edilmeye başlanmıştır. Özellikle genç kesimin tercih ettiği açık mor saç rengi sizi daha genç ve eğlenceli kılacaktır. Açık mor saç rengini birçok saç rengi ile birlikte kullanabilirsiniz. Böylece daha şık görünebilirsiniz. Açık mor saç rengini siyah ve sarının farklı tonları ile beraber kullanmanızı önermekteyiz. Özellikle platin sarısı ile açık mor saç rengi birbirleri ile inanılmaz bir uyum sağlamaktadır.

Açık mor saç rengi hemen hemen her cilt rengi ile uyum sağlayabilmektedir. Özellikle buğday tenli ve beyaz tenli kadınlara daha çok yakışan bu rengi esmerler de tercih etmektedir. Sizlerde kendinize yakıştırdığınız takdirde uzman bir kuaförünüze danışarak saçlarınızı açık mor saç rengine boyayabilirsiniz. Açık mor saç rengi Ombre ve saça ışıltı attırma gibi son zamanların en modern saç işlemleri ile de çok şık bir görünüme sahip olabilirsiniz. Değişimden ve yenilikten korkmayın.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Saç Boyası Türleri Nelerdir ? | 2020

Bir önceki yazımız olan Bal Köpüğü Saç Rengi 2022 başlıklı makalemizde bal köpüğü, bal köpüğü saç ve bal köpüğü saç boyası hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları Nelerdir? 2022 için saç aksesuarları neler eminim şimdiden merak edenler vardır… …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.