Home / Makyaj / Göz farı hakkında süper faydalı bilgiler
Goz fari hakkinda faydali bilgiler 2014

Göz farı hakkında süper faydalı bilgiler

İlk göz makyaj deneyimleri her zaman eğlencelidir, ama bilmeniz gereken şeyler var hala.Göz farı hakkında bilmeniz gerekenler için kendinize deneyimli bir makyaj meraklısı aramadan önce bu yazımızı okuyun…

1. SON KULLANMA TARIHLERI ​​HAKKINDA SAĞDUYULU OLUN

Göz farı hakkında bilmeniz gereken en yararlı şeylerden biri son kullanma tarihlerini kontrol etmenizdir. Çünkü eski bir göz farı olursa göz sağlığınız için zararı olabilir.. Sizin makyaj malzemelerinde krem veya sıvı tonları yaklaşık kullanımı 6-12 ay sürecek ve buna göre etiketlenmiş olacaktır . üstü tekrar etiketlenmiş son kullanma tarihileri olan ürünleri asla satın almayın.

2.DIŞTAN GÖRDÜĞÜNÜZ RENK İLE VE DENEDİĞİNİZ GÖZ FARI RENGİ AYNI DEĞILDIR

Mesala  MAC farı almıştım dışardan gördüğüm farın rengi ile kullandığım renk aynı değildi.Aslında satın aldığımız yerde tester ile deneme yapıp satın almanız evde yeni bir süpriz ile karşılaşmanızı önler.


3. GÖZ FARI EŞIT DÜZENLENMİŞ OLMAYABİLİR

İdeal göz farı mutlaka pahallı olmak zorunda değil. Ama yeterince yumuşak ve  kolaylıkla kullanılacak olmalı, iyi pigmentli olmalı ve hatta bir astar kullanmadan makul bir zaman çerçevesi içinde kalıcı olması gerekir.Yaptığımız makyaja güvenmek gerekiyor, ve kötü pigmentli, ufalanan tonları olan farlar iyi olmjuyor- fiyat iyi olsa bile uzak durun , sert, kireçli, neredeyse transparan olan  renkli farlardan  uzak durun.

4. ALERJİNİZ VARMI ÖNCEDEN BİLMELİSİNİZ

Eğer alerji eğilimli cildiniz varsa  ve aşırı hassas gözleriniz  varsa, göz farları için alışveriş yaparken bunu iyi bilmeniz gerekir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Makyaj Fırçaları Başlangıç ​​Kılavuzu

5.  MAKYAJ IÇIN ALIŞVERIŞ YAPARKEN  DIKKATLI OLUN

Bir kız o muhteşem tonları bağımlısı olabilir ama  cilt dostu, kimyasal madde içermeyen sağlıklı, doğal alanları tercih etmelisiniz! Büyük markalar yerine özel satıcılardan alışveriş yapıyorsanız ,onların bazıları  olması gerektiği gibi dürüst değildir,dikkatli olun.

6. GÖZ KAPAKLARI TEMIZLEYIN

Gün sonunda, bir doku veya bir pamuklu çubuk kullanarak hafifçe göz kapaklarınızın üst tabakasını temizleyin. Bu şekilde  zararlı bakteri ve mikropları temizlemiş olacaksınız,

7. EYELINER VE  GÖZ FARINI KARIŞTIRIN

Size harika bir far sürme tekniği . Eyeliner kullanmayı seviyorsanız  su geçirmez bir eyeliner içine sevdiğiniz far tonlarından ekleyin.İsterseniz birkaç eyeliner tüpüne aynı uygulamayı yapabilir sizin sevdiğiniz ve teninize giden farlardan aynı renkte eyelinerler yapabilirsiniz.

 

Bir önceki yazımız olan Gözleri Büyüten Makyaj Nasıl Yapılır? | 2021 başlıklı makalemizde büyük göz makyajı, dumanlı göz makyajı ve göz altı kapatıcısı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri | 2021

Evde Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Makyaj yapmak güzellik ve bakımın en önemli parçalarından bir tanesidir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.