Home / Makyaj / Gözleri Büyüten Makyaj Nasıl Yapılır? | 2021
Gözleri Büyüten Makyaj Nasıl Yapılır?
Gözleri Büyüten Makyaj Nasıl Yapılır?

Gözleri Büyüten Makyaj Nasıl Yapılır? | 2021

Gözleri Büyüten Makyaj Nasıl Yapılır?

Küçük gözler makyaj yaparken sorun çıkarabiliyor bazen. Far sürdüğümüz zaman saatler harcasak da bu zahmete değmiyor. Küçük gözlerin kendi cazibesi olsa da büyük gözlere olan düşkünlüğümüz yadsınamaz bir gerçek. Gözleri büyüten makyaj yapmak bakışlarınızı değiştirecektir.

Gözleri büyüten makyaj yapımı aslında hem kolay hem de püf noktaları bulunan bir konudur. Kadınlarda makyaj tercihleri kesinlikle ya sadece gözler ya da sadece dudaklar ön plana çıkarılmalıdır. Aksi takdirde hem hoş olmayan bir görünüm elde edilir hem de oldukça eğreti bir uygulama ortaya çıkar. Gözleri büyüten makyaj yapımı için açık renk tonlara daha fazla eğilim verilmelidir.

Açık renk tonu gözlerin her zaman olduğundan çok daha iri gözükmesine yardımcı olacaktır. İri gösteren göz makyajı içinde aydınlatıcı, bej ve renklerin uçuk tonları daha çok tercih edilmelidir. Gözlerinizin olduğundan çok daha büyük gözükmesini istiyorsanız, gözleri büyüten makyaj yapımı için kural haline gelmiş olan beyaz gözaltı kaleminden vazgeçmemelidir. Ayrıca buruna yakın göz kenarları bej tonlarındaki hafif parlak farları aydınlatıcı olarak kullanabilirsiniz. Bu şekilde göz makyajınız hem gözlerinizi iri gösterecek hem de yaz mevsimi için ideal makyaj seçeneklerinden de uygulamış olacaksınız. Göz makyajına dair daha fazla bilgi almak için yazının devamını okuyabilirsiniz.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kış Sezonu Sıcak Göz Makyajı Fikirleri | 2021
Gözleri Büyük Gösteren Makyaj Nasıl Olmalı
Gözleri Büyük Gösteren Makyaj Nasıl Olmalı

Göz Makyajı Sırları

Göz makyajı bütün makyajın öne çıkmasını sağlayan kilit noktadır. Bazı göz makyajı sırlarıyla gözlerinizi büyük gösterebileceksiniz. Bu sırları okumadan göz makyajı yapmaya başlamayın!

1. Cilt Bakımı ile Göz Makyajı Yapmaya Başlayın

Makyaj rutininize başlamadan önce, doğru cilt bakım ürünlerini kullanarak daha parlak gözler yaratabilirsiniz. Koyu göz altı halkalarını ten renginize yakınlaştırmaya, nemlendirmeye ve düzeltmeye yardımcı olan bir göz kremi veya göz altı kremleri kullanın. Gözlerinizin canlı ve ışıltılı görünmesi için bu aşamayı atlamamanızı öneririm.

2. Koyu Halkaları Göz Altı Kapatıcısıyla Gizleyin

Koyu halkalar, göz kapaklarınızın çevresinde bir gölge oluşturarak genel olarak daha küçük görünmesine neden olabilir. Tüm göz bölgesinin daha parlak ve aydınlatılmış görünmesine yardımcı olmak için, cilt tonunu eşitleyin. Göz altı torbalarınız için parlatıcı bir kapatıcı kullanın. Gözlerin altında bir “ışık üçgeni” oluşturmak için kapatıcıyı gözünüzün altında ters üçgen şeklinde uygulamayı deneyin.

3. Göz Farınızı Kaşınıza Kadar Sürün

Makyaj uzmanlarının gözleri daha büyük göstermek için en çok kullandığı teknik, kaşın çok yakınına göz farı sürmek olduğunu söylüyor. Bu, göz kapağının daha büyük görünmesini sağlamaktadır.

4. Parlak Göz Farı Tonlarını Kullanın

Göz farı demişken, kullandığınız gölgeler, gözlerinizin ne kadar parlak ve açık göründüğünü büyük ölçüde etkileyebilir. Göz farı renkleri söz konusu olduğunda hafif lila orta tonlu gölgeler kullanmak, gözlerinizin daha açık görünmesine yardımcı olur. Daha büyük bir görünüm yaratmak için üst göz kapağında pastel renkler, hafif pırıltılı gölgeler ve açık kahverengi göz farı kullanmak işinize yarayabilir.

5. Su Hattını Aydınlatın

Gözleri koyu kahverengi veya siyah bir sürme ile sıkılaştırmak, buğulu gözler için harikadır, ancak aynı zamanda gözlerinizi daha küçük gösterebilir. Gözleri büyütücü bir etki için, koyu renkli sürmeyi beyaz veya nude rengi göz kalemi ile değiştirmeyi deneyin. Daha büyük ve daha geniş görünen gözler için üst ve alt su hattı boyunca nude renk göz kalemi kullanmayı tercih etmelisiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Düğün günü gelin makyajı için 5 ipucu !
Su hattını aydınlatın
Su hattını aydınlatın

6. Dumanlı Göz Makyajı Yapın

Göz farı uygulamasının şekline bağlı olarak, dumanlı gözler gözlerinizi daha küçük gösterebilir. Küçük gözleriniz varsa dumanlı bir göz makyajı yapamazsınız. Ancak göz farının en yoğun pigmentli kısmını göz kapağının alt kısmında uygulayın. Göz kapağınızın ortasında çok iyi harmanlamanızı tavsiye ederim. Böylece daha hoş bir renk geçişi sağlayabilirsiniz.

Makyaj sanatçıları genelde küçük gözlerde siyah dumanlı bir göz oluşturmaktan kaçınır. Ancak tercihiniz buğulu dumanlı göz makyajı ise siyah gölgenin yoğunluğunu azaltmak için koyu kahverengiler ve hatta gri eklemenizi tavsiye ederim. Ayrıca, gözlerinizin daha küçük görünmesini önlemek için siyah yerine su hattı üzerine koyu kahverengi bir kalem kullanın.

Dumanlı göz makyajı
Dumanlı göz makyajı

7. Gözlerin İç Köşelerini Aydınlatın

Makyaj uzmanları genelde gözleri parlak göstermek için kaş kemiğine ve iç köşelere her zaman bir miktar ışıltı veya hafif mat gölge eklememizi öneriyor. İster nötr bir göz görünümü ister dumanlı bir göz makyajı yapmaya çabalayın, sadece ışıltılı bir gölge eklemek, gözleri öne çıkarmak için kilit noktadır.

8. Kirpiklerinizi Kıvırın ve Belirginleştirin

Bu adım sayesinde gözlerinizde gerçekten büyük bir fark yaratabilirsiniz. Düz kirpikler göz çevresine gölge düşürebilir. Onları bir kirpik kıvırıcıyla kıvırmak, göz çevresini anında açacaktır. Bu adımı, hem üst kirpik çizginiz hem de alt kirpik çizginiz boyunca kirpikleri kıvırın. Gözlerinizin nasıl fark edilir ölçüde büyük göründüğüne şahit olacaksınız.

9. Kaşlarınızı Şekillendirin

Kaşlarınızı kaş şekillendirme teknikleri ile şekillendirdiğiniz zaman gözünüzün görünümünde büyük bir fark yaratabilirsiniz. Kemerli bir şekil oluşturarak, esasen göz bölgesinin tavanını kaldırarak, daha büyük ve daha açık göz kapağı görünümü sağlarsınız. Bir kaş jeli kullanarak bölgeyi daha da açabilirsiniz.

Göz makyajı sırlarımı sizlerle paylaştım. Sizin de önemli gördüğünüz detaylar veya sorularınız varsa yorumlarda yazabilirsiniz.

 

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Üçgen Yüze Makyaj Nasıl Yapılır?

Bir önceki yazımız olan Bronz Tene Makyaj Uygulaması Nasıl Yapılmalı? başlıklı makalemizde bronz ten makyaj, bronz ten makyajı ve bronz tene makyaj nasıl yapılır hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kış Sezonu Sıcak Göz Makyajı Fikirleri

Kış Sezonu Sıcak Göz Makyajı Fikirleri | 2021

Kış Makyajı Nasıl Yapılır? Sıcak Göz Makyajı Fikirleri Kış makyajı tarzını seçmek bizim için en …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.