Home / Cilt Bakımı / HydraFacial Nedir? | 2021
HydraFacial Nedir?
HydraFacial Nedir?

HydraFacial Nedir? | 2021

HydraFacial Nedir?

Pandemi döneminde cilt bakımı yaptıranlardan çokça duyduğumuz cilt bakım tedavisi olan hydrafacial nedir? Güzellik merkezlerinde bulunan HydraFacial, cildinizi beslemek için gelişmiş hidradermabrazyon, kimyasal peeling, ekstraksiyonlar ve antioksidanlar, Hyaluronik Asit ve Peptidlerin infüzyonunu birleştirerek yapılır. Yani anlayacağımız dilden özetlemek gerekirse detaylı bir cilt temizliği yöntemidir. Aynı zamanda yaşlanma karşıtı ve akne önleyici özelliği de bulunmaktadır.

HydraFacial

HydraFacial Yararları Nelerdir?

Son zamanların gelişmiş, nazik, 6’sı 1 arada bir cilt bakımı tedavidir. Korona yüzünden maskelerden dolayı oluşan sorunlara karşı en popüler yüz bakımlarından biridir. 50-60 dakika süren bu cilt bakımı, cilde uzun vadeli faydalar sağlar. Cildin yatışması, yenilenmesi ve parlak görünmesi cilt bakımı yapanlar tarafından garanti edilir. Bu cilt bakımının yararları saymakla bitmemektedir. Sizin için merak edilenleri araştırıp sıraladım.


HydraFacial Yararları

HydraFacial Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Bu cilt bakımı birden çok adımı içermektedir. Cilt bakımı yapılırken bu aşamaların olduğundan emin olun. Cilt bakımı adımlarınız şunları içerir:

Detoks: İlk adım cildinizin kan dolaşımını artırır, oksijenin cilt hücrelerine ulaşmasını sağlar ve ölü cilt hücrelerinden toksinleri ortadan kaldırır. Detoksun ilk aşamada yapılması temizlik işlemi için zemin oluşturmaktır.

Peeling + Temizleme: Bu, laktik asit, glukozamin ve diğer birçok besleyici botanik özü içeren bir serum kullanarak daha sağlıklı yeni bir cilt elde etmek için gerçekleştirilen adımdır. Peeling içerisinde kullanılan serum, cildin yenilenmesini hızlandıracaktır.

Ekstraksiyon: Aşama 3; tıkanmış gözenekleri, yağları, siyah noktaları ve beyaz noktaları “gözenek vakumu” olarak da bilinen nazik bir emiş aracı ve aydınlatıcı serumlarla çıkarır. Yüzde bulunan tıkanıklıklar ve sivilce yağları ortadan kaldırılarak ileri aşama temizlik yapılır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Okaliptüs Yağı Faydaları | 2021

Yaşlanma Karşıtı: Yaşlanmayı geciktirmeyi önlemeye yardımcı olmak için cilde, ince çizgileri hedefleyen ve kolajeni artırmak ve cildi dolgunlaştırmak için kırışıklıklara nüfuz eden “DermaBuilder” aşılanır. Böylelikle cilt bakımı ile yaşlanma karşıtı bakım bir arada gerçekleştirilir.

Nemlendirme: Temizleme aşamaları bittikten sonra ciltteki nemi artırmak için cilde güçlü antioksidanların bir karışımı verilir. Cildin canlılığı yeniden sağlanır.

LED Işık Tedavisi: Kolajeni artırmak için son aşamada kırmızı LED ışık uygulanır. Bu ışık, cilt dokusunu iyileştirir ve ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca dolaşımı ve lenfatik sisteminizi uyarır. Yağ üretimini dengelemek, azaltmak ve yıkıma uğratmak için mavi LED ışık uygulanır. Lekeli ve lekeli ciltler için anti-bakteriyeldir.

HydraFacial Cilt Bakımı Hakkında Merak Edilenler

Sizin için cilt bakımı hakkında merak edilen soruları bir araya getirdik.

Soru: HydraFacial cilt bakımı benim için uygun mu?

Cevap: HydraFacial tüm cilt tipleri için uygundur ve cildinize nazik bakım yapar. Ayrıca HydraFacial ile elde edeceğiniz artılar şunlardır; derin temizlik, yüzeysel pürüzlü cildi çıkarın, yara izini iyileştirmek, aynı anda kırışıklıklar ve pul pul dökülme, artı cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirir.

Soru: HydraFacial bakımı ne kadar sürer?

Cevap: Altı aşamalı tedavi 60 dakika sürer. Cilt bakımınız yapıldıktan kısa süre sonra veya hiç zaman kaybetmeden tedaviden hemen sonra makyaj yapabilirsiniz.

Soru: Akne sorunu yaşayanlar Hydrafacial yaptırabilir mi?

Cevap: HydraFacial, iltihaplı bir leke oluşturmak için sebumla karışabilen ölü cilt hücrelerine saldırdığı için akneye karşı iyi bir önleyici tedbirdir. Ayrıca, sivilceler iyileştikten sonra kalan hiperpigmentasyonu ve pürüzsüz yara izlerini ortadan kaldırabilir. Yani akne sorunu yaşıyorsanız cilt bakım tedavisi ile kurtulabilirsiniz.

Soru: HydraFacial cildi sıkılaştırır mı?

Cevap: Bu cilt bakımı tedavisi özel olarak tasarlanmış cilt sıkılaştırma değildir. Güzellik salonunuzda sunulan diğer tedaviler daha uygun olacaktır. Ancak şöyle bir artısı bulunmaktadır; ince çizgilerin, kırışıklıkların, tıkanmış ve genişlemiş gözeneklerin, yağlı ve akneye meyilli cildin yanı sıra koyu lekelerin görünümünü iyileştirir. Yani direkt cilt sıkılaşma işlemi yaptırmasanız bile cildinize iyi gelen birçok işlemi bir arada yaptırma imkanına sahipsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  KOAH Belirtileri ve Tedavisi

Soru: HydraFacial mikrodermabrazyondan daha mı iyi?

Cevap: Hydrafacial ile cilt bakımınız aşamasında peeling yaparken cildinize daha nazik davranır. Ölü deri hücrelerinin ciltten temizlenme işlemi mikrodermabrazyondan daha yumuşak ve narin şekilde gerçekleşir. Hydrafacial bir emme hareketi kullanırken, mikrodermabrazyon ölü deri hücrelerini kazıma hareketiyle atmak için bir aletten yardım alır. Hassas bir cildiniz varsa cilt bakım uzmanına danışmakta fayda vardır.

Soru: Hydrafacial yaptırdıktan sonra güneşe çıkabilir miyim?

Cevap: Cildiniz temizlenip arındıktan sonra güneşe hassas hale gelir. Bu yüzden kötü etkilere daha fazla maruz kaldığından ve tedaviden hemen sonra zarar görme olasılığı yüksek olduğundan cilt bakımından sonra güneşten kaçınmalısınız.

Soru: Bu bakımı yaptırdıktan sonra ciltte soyulma veya dökülme olur mu?

Cevap: Yaptıracağınız cilt bakımı, diğer işlemlere kıyasla nazik bir bakım türüdür. Cildinizde daha önce kullandığınız krem veya işlem varsa bunu güzellik salonundaki uzmanına danışmanızı tavsiye ederiz. Nazi işlem süreci olacağı için genellikle soyulma veya ciltte döküntü meydana gelmemektedir.

Sizin de cilt bakım işlemleri hakkında merak ettikleriniz veya bu konuya dair eklemek istedikleriniz varsa yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Yaz Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Yazın Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? | 2021

Yazın Cilt Bakımı Yapmalı Mıyım? Yazın kendinize tatil vermiş olabilirsiniz ama cildiniz tatil bilmez ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.