Home / Saç Modelleri / İnce Telli Saç Modelleri | 2020
İnce Telli Saç Modelleri
İnce Telli Saç Modelleri

İnce Telli Saç Modelleri | 2020

İnce Telli Saç Modelleri Nelerdir?

İnce telli saçlara sahip olan pek çok kişinin ortak şikayeti saçların hacimsiz görünüyor olmasıdır. Rüzgara karşı ahenk ile hareket etmeyen bu saçlar için ince telli saç modelleri de son derece önem kazanmaktadır. Bu saçların en beğenilen tarafı ise ellerin saç tellerinin arasından akıp gitmesidir. Ancak burada asıl mesele ince yapılı saçlara uygulanan modelin uzun süre korunmasıdır.

İnce yapılı saçlar için oluşturulacak modelin korunması için bu saçların iyi bir şekilde kurutulması gerekmektedir. Kurutma tekniği doğru şekilde kullanıldığında saçlar daha hacimli bir görünüme sahip olacaktır. Bu teknik ise yıkanan saçların havlu ile kurulanmasından sonra saçların ön tarafa doğru toplanması ile oluşturulan şekildir.

İnce Yapısı Olan Saçlara Nasıl Şekil Verilir?

İnce telli saçlara sahipseniz saçları şekillendirmek sizin için oldukça zor olacaktır. Ancak size bahsedeceğimiz püf noktaları bu sorunları ortadan kaldırmanıza yardımcı olabilir. Saç dipleri kuruduğunda, saçlar kaldırılarak baş aka tarafa doğru eğilir ve fön tam ters şekilde tutularak kurutma işlemi yapılmalıdır. Böylece daha hiçbir şekil vermeden ince teli saçlar son derece havalı bir görünüme sahip olacaktır. İnce yapılı saçlar için önerilen saç modelleri arasında uzun modeller pek bulunmamaktadır.


Uzmanlar ince telli saç modelleri için uzun saçlardan uzak durulmasını tavsiye etmektedir. Uzun saçlar basık ve hacimsiz bir görünüme sahip olurken kısa saçlar bunlardan tam tersi bir görünüm oluşturmaktadır. Kulak altı hizasında küt saç modelleri tam da bu tip ince yapılı saçlara sahip olanlar tarafından tercih edilen saç modelleri arasındadır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2016 Kıvırcık Kısa Saç Modelleri

İnce Telli Saçları Canlandırın

Son zamanlarda trend haline gelen lob modeller de ince yapılı saçlara sahip olanlar tarafından tercih edilen ve ince yapılı saçlara dolgunluk kazandıran modeller arasında bulunmaktadır. Saç ayrım şekli de ince telli saçların dolgun ve hacimli görünmesini sağlayan etkenler arasında bulunmaktadır.

İnce telli saçlar her zaman ayrım yapılan yönün zıttı yönde yapılan ayrım ile daha dolgun ve hacimli bir görünüme kavuşacaktır. Bu bakımdan saç ayrımı alışık olduğu yönden farklı yönde yapılarak yeni ve havalı bir saç modeli ortaya çıkarılmaktadır. Ancak burada en fazla dikkat edilmesi gereken konu yüzünüze gelen tutamların fazla kısa şekilde kesilmemiş olması gerektiğidir.

Ünlülerden İnce Telli Saçlı Kadınlara Saç Kesim Modelleri

Dağınık ve Kısa

Kısa saçın verdiği hacmi veremeyen saç şekillendiriciler var bu dünyada. Kısa ve dağınık saçın asiliği içerisinde seksi ve alımlı görünmek oldukça kolaydır. İnce yapılı saçlara sahipseniz dağınık ve kısa saç modeli size iyi gelecektir.

ince Telli Saçlar İçin Dağınık ve Kısa Saç Modelleri
ince Telli Saçlar İçin Dağınık ve Kısa Saç Modelleri

Açılı Lob

Açılı lob, asimetrik kesim sayesinde ince yapılı saçı olanlara hacimli bir saç sağlamaktadır. Açılı lob, dağınık dalgalar ve hafif havalı modellerle kolaylıkla kullanılabilecek bir saç modelidir. Açılı lob modeline sahip olmak için kuaförünüze danışınız.

İnce Telli Saç Açılı Lob
İnce Telli Saç Açılı Lob

70’ler Havası

Birbirine zıt katlı kesim ve perçemler tam 70’ler havasını ince yapısı olan saçlılara kazandıran modeldir. Yalnızca saç uçlarına dalga vererek bu havayı saçlarınızda yansıtabilirsiniz.

İnce Telli Saç Modeli 70'ler
İnce Telli Saç Modeli 70’ler

Yumuşak Katlar

İnce ve uzun saçlara sahipseniz sizin için en uygun saç modeli uzun ve katlı kesimdir. Saç boyunuzu değiştirmeden saçınıza illüzyon yapabilirsiniz. Kesim sonrasında dağınık fön ile istediğiniz hacmi verebilirsiniz saçlarınıza.

ince Telli Saç Modelleri Yumuşak Katlar
ince Telli Saç Modelleri Yumuşak Katlar

Saçların İncelmesine Neden Olan Faktörler Nelerdir?

Saçların incelmesi zamanla gerçekleşen bir olgu olduğu gibi doğuştan kazanılan genetik faktörlerin etkisi de olabilmektedir. Saç yapınızın ince olmasını önlemek kimi zaman sizin elinizde olabilmektedir. Bu sebepleri öğrendiğinizde ince telli saçlar ile mücadele edebilirsiniz. Eğer sorun kalıtsal ise bu durumun maalesef pek çözüm yöntemi bulunmamaktadır.

  • Saçların incelmesi konusunda önemli olan faktörlerden biri saçınıza aşırı işlem uygulamak. Bu işlemler; boyama, perma vb. gibi,
  • Aşırı tutunan saç spreyleri ve jeller gibi sert saç ürünleri kullanmak saçların incelmesine neden olacaktır,
  • Saçınız için geçici boya kullanmak,
  • Saçınızı çok sıkı bağlamak,
  • Öğünlerinizde yeterince demir, folik asit ve diğer mineralleri almamak. Bu minerallerin hepsi özünde foliküllerin doğal olarak saç üretmesine yardımcı olur,
  • Kontrolsüz stres yaşamak. Stres, kortizol gibi hormonlardaki artışla ilgilidir. Çok fazla stres hormonu, saç köklerinden çıkmaya çalışan yeni tüyleri öldürebilir,
  • Saçların incelmesi kalıtsal da olabilir.
Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Bahar Günleri için 6 Kolay Günlük Saç Modelleri

Bir önceki yazımız olan Koyu Balyajlı Saç Renkleri | 2022 başlıklı makalemizde gölgeli kahverengi, gölgeli kumral saç ve gölgeli saç hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kahküllü Saç Modelleri

Kahküllü Saç Modelleri | 2021

Kahküllü Saç Modelleri Nelerdir? Güzel ve bakımlı kadınlar, bugün sizlere en çok beğenilen ve kadınlara …

One comment

  1. Hafif dalgalı, omuza kadar gelen saçlar her zaman daha fazla dikkatimi çekmiştir. Ama bazı kadınlara kısa saçın da çok yakıştığını söylemeden geçmeyeyim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.